Heeren House by Signature Puzzle Hotel, Malakka

Heeren House by Signature Puzzle Hotel is een prachtig guesthouse in het centrum van Malakka, op een steenworp van het populaire en sfeervolle Jonker Street. Nadat wij diverse keren te horen kregen dat het guesthouse volgeboekt zat in de periode dat wij Malakka bezochten, hadden we uiteindelijk wel geluk. Het guesthouse heeft maar zes kamers en is vrij goed beoordeeld, dus is het niet vreemd dat het altijd snel volgeboekt is. Het ligt ook nog eens op een fantastische locatie en achteraf kunnen we wel zeggen dat dit een erg bijzonder plekje is.

Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Bij aankomst werden we door een vriendelijke man ontvangen. Hij legde ons wat dingen uit, maar omdat wij al diverse keren in Malakka geweest waren, kenden we de meeste plekjes al. Heeren House is zijn lieveling en het guesthouse bevindt zich in een oud traditioneel pand, dat deels al eens schitterend gerenoveerd is. Het is in Peranakan stijl ontworpen en ingericht en als je er binnenkomt zie je allerlei lokale kunst te koop. Momenteel worden de kamers gerenoveerd en krijgt het complete guesthouse een upgrade. Het zou ons niet verbazen als Heeren House hiermee een boutique hotelletje wordt en dat de prijs voor een overnachting ook niet meer hetzelfde zal zijn.

Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Kamers

De kamers zijn vrij basic maar prima (met airco). Kijkende naar het verkeer dat voor het guesthouse rijdt, valt het enorm mee met het geluid. Jonker Street begint schuin tegenover het guesthouse, op nog geen 2 minuten lopen. Op 4 minuten lopen ben je bij het Heritage centrum van Malakka, met direct het plein waaraan Christ Church en het Stadhuys ligt en met in de buurt diverse attracties en bezienswaardigheden.
Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Ontbijt

Het ontbijt is er basic maar prima. Het was voldoende voor een goede start van de dag. Voor overige maaltijden kun je er niet terecht, maar gelukkig heb je op loopafstand tientallen zo niet honderden restaurants, waaronder een aantal van de meest populaire van heel Malakka.

Hoe kom je er?

Er gaan dagelijks bussen van het grote BTS busstation in Kuala lumpur naar Malaka Sentral (Malakka). De rit duurt zo’n 3,5 uur en vanaf het busstation in Malakka pak je weer een stadsbus of een taxi naar het centrum. Ben je met eigen vervoer, dan duurt de rit vanaf Kuala Lumpur ongeveer 2,5 uur.

Heeren House is goed per Grab (taxi) bereikbaar. Zorg ervoor dat je voor de ingang wordt afgezet, om onnodig lopen door de hitte te vermijden.

Ons favoriete plekje

Wij vonden Heeren House een schitterend guesthouse, dat goed betaalbaar is (kamers beginnen bij RM129) en zeer centraal gelegen is. Omdat het vrij kleinschalig is met maar 6 kamers zit het guesthouse zo goed als het hele jaar vol en kunnen we er meestal niet terecht. Dan wijken we vaak uit naar Da Som Inn, goedkoper en wat meer basic, maar ook leuk en net als Heeren House op een perfecte locatie gelegen.

Heeren House by Signature Puzzle Hotel

Boeken doe je rechtstreeks via het hotelletje door ze een mailtje te sturen.

Bekijk hier een overzicht met populaire, zeer mooie plekjes in Malakka:

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

1Pingbacks & trackbacks op Heeren House by Signature Puzzle Hotel, Malakka

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *