Heeren Inn, Malakka

Heeren Inn is een basic guesthouse langs Heeren Street in Malakka. Heeren Street ligt evenwijdig aan het populaire Jonker Street. Je hebt er diverse betaalbare guesthouses en een paar schitterende boutique hotelletjes. We kwamen bij Heeren Inn terecht omdat onze favoriete plekjes Da Som Inn en Heeren House dat weekend vol zaten. Heeren Inn is populair onder backpackende reizigers. Een overnachting kost er zo’n RM60 per nacht, waarvoor je een eigen kamer met airco hebt. Ook dit guesthouse was in het verleden een traditioneel pand; waarvoor Malakka de status World Heritage Site kreeg. Heeren Inn is echter niet in authentieke Peranakan staat gebracht.

Heeren Inn, Malakka

Vergeleken andere betaalbare plekjes in de stad vonden we Heeren Inn wat tegenvallen. Het is een prima plek, maar het gezellige sfeertje ontbrak. Kamers zijn basic en het geheel is sterk verouderd. Wij zijn aardig wat gewend (verwend) dus wellicht is het perfect voor backpackers. De medewerkers achter de balie waren wat afstandelijk en zakelijk naar ons. Op zich geen probleem want we kwamen voor een basic kamer en die kregen we. We zijn in Malakka altijd hele dagen op pad, waardoor we het prima vinden dat de accommodatie simpel en goedkoop is.

Heeren Inn, Malakka

Vanaf Heeren Inn loop je in nog geen 5 minuten naar het historische plein met de schitterende Christ Church en het Stadhuys. Jonker Street start op nog geen 50 meter vanaf het guesthouse en dit is de leukste plek van het stadje (op vrijdagen en in het weekend). Qua locatie kan je bijna niet beter zitten.

Heeren Inn, Malakka

Boeken doe je makkelijk vooraf online via Booking.com. Malakka is een drukbezocht stadje en populaire plekjes zijn vaak ruim vooraf volgeboekt. Dit geldt ook voor Heeren Inn.

Heeren Inn, Malakka

Hoe kom je er?

Malakka is makkelijk vanuit Kuala Lumpur bereikbaar. Er gaan tientallen bussen per dag die allemaal op het grote busstation van Malakka aankomen. Je kunt van hier een taxi (of bus) pakken naar je accommodatie in het centrum. Rij je met de eigen auto, dan kun je het beste even vooraf nagaan waar je het beste in de directe omgeving (gratis) kunt parkeren. Direct voor het guesthouse kan je niet parkeren, want de oude heritage straatjes zijn hier te smal voor.

Heeren Inn, Malakka

Heeren Inn, Malakka

Bekijk hier een overzicht met populaire, zeer mooie plekjes in Malakka:

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *