Strand dichtbij Kuala Lumpur

Ik verblijf een klein aantal dagen in Kuala Lumpur en wil graag naar het strand. Is er een mooi strand in de nabije omgeving te vinden?

Hoewel de hoofdstad van Maleisie dichtbij de kust ligt; heb je er helaas geen mooie stranden waar je even kunt uitwaaien wanneer je maar kort in Maleisie verblijft. Het strand dat het dichtst bij de stad ligt vind je binnen het havengebied van Port Klang, de grootste haven van Zuidoost-Azië. Hier kun je dus niet even lekker aan het strand liggen. Bij diverse andere plaatsen aan zee (in deze regio) geldt hetzelfde; er zijn nauwelijks stranden en daarbij is het zeewater erg troebel vanwege de grote haven.

strand-dichtbij-kuala-lumpur

Op iets meer dan een uur rijden vanaf Kuala Lumpur ligt Port Dickson; deze badplaats wordt vooral veel bezocht door de lokale bewoners van Kuala Lumpur. Port Dickson heeft uitgestrekte stranden en je kunt hier genieten van prachtige zonsondergangen. Ook hier is de zee weer niet zo heel mooi; dit geldt eigenlijk voor het overgrote deel van de Straat van Malakka (zee tussen Maleisie en Indonesie). De Andaman Zee ten noorden is wat dat betreft mooier; hoewel dit pas echt goed te zien is bij Langkawi en bij de diverse prachtige Thaise eilanden (bv Koh Lipe op 30 minuten varen vanaf Langkawi). In Port Dickson vind je diverse (betaalbare) hotels en resorts en tevens diverse restaurants.

Wanneer je een aantal dagen te besteden hebt, zou je het beste met AirAsia naar Penang of beter nog, Langkawi kunnen vliegen. Hier zijn de stranden prima, in vergelijking met de stranden rond Port Klang. Pangkor is ook een mooi eiland (dat met zo’n 3 uur reistijd redelijk in de buurt ligt), hiervoor neem je vanaf Kuala Lumpur de bus of taxi. Heb je genoeg tijd (minimaal 3 nachten) dan kun je tijdens het droge seizoen (maart tot en met oktober) een trip naar de prachtige snorkeleilanden aan de oostzijde van het schiereiland overwegen. Eilanden als Perhentian, Redang, Kapas en Tioman zijn erg mooi met een hoog bountygehalte. De schitterende eilanden rond Borneo lenen zich niet echt voor een kort bezoek. Dit heeft deels met de forse reistijd naar de eilanden toe te maken, maar ook met de prijs voor een overnachting. De resorts op de eilanden rond Borneo zijn over het algemeen zeer prijzig.

1 reactie op Strand dichtbij Kuala Lumpur

  1. Rob van den Broek
    zaterdag, 1 december 2018 om 18:14 (2 jaar geleden)

    Goede informatie

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *