Koffers mee naar Taman Negara

Waar laat ik mijn koffers wanneer ik naar Taman Negara ga? Kan dit in Kuala Lumpur, of kan ik mijn bagage beter meenemen?

Op zich kun je de reisbagage gewoon meenemen naar het nationale park Taman Negara. Ook als je vanaf Tembeling de longboat naar de ingang van het nationale park neemt, kun je gewoon je koffers of backpack meenemen. Je kunt echter ook overwegen je bagage in Kuala Lumpur achter te laten, en met alleen het hoognodige naar Taman Negara te reizen.

koffer-mee-naar-taman-negara-1

Bagageopslag reisbureau

De meeste vertrekpunten richting Taman Negara liggen rond Chinatown. De duurdere tours werken met een hotel pick-up; dit geldt ook voor de tours die je vanaf Nederland boekt, bijvoorbeeld als bouwsteen bij Riksja Maleisië, bovenop één van hun standaardreizen. Als je na de trip niet naar hetzelfde hotel terugkeert, kun je de koffers ook bij het reisbureau achterlaten. Twee populaire reisbureaus met trips naar Taman Negara zijn HAN Travel en NKS Travel. Beide firma’s hebben een kantoor in Chinatown, en daar kun je de bagage tijdelijk achterlaten. In overleg kun je de bagage ook in Jerantut achterlaten, daar heb je een paar hotels waar de reisorganisaties mee samenwerken. Als je na Taman Negara richting bestemmingen als Cameron Highlands, of Kuala Besut gaat, is het misschien handig om de koffers daar achter te laten.

Zelf rijden

Veel reizigers reizen op eigen gelegenheid naar Taman Negara. Zij huren een auto, en rijden dan of naar Tembeling voor de boot (dan parkeren zij de auto bij het haventje), of helemaal tot aan Kuala Tahan, tegenover het hoofdkantoor van het park. Als je met de auto reist, kun je de bagage gewoon in de auto laten zitten. Er wordt zelden in Maleisie in auto’s ingebroken. Wel is het verstandig om waardevolle bezittingen mee te nemen.

Bagageopslag hotel in Kuala Lumpur

In de meeste gevallen start de trip naar Taman Negara vanuit Kuala Lumpur. Wanneer je na het bezoek aan de jungle weer terug keert naar Kuala Lumpur, kun je het beste voorafgaand aan je trip en na terugkeer in hetzelfde hotel verblijven. In dat geval kun je de koffers in het hotel waar je verblijft achterlaten. Je kunt dan bij de lobby regelen dat de koffers tijdelijk in de ‘luggage room’ worden opgeslagen.

Bagageopslag KLIA

Kom je aan op de luchthaven van Kuala Lumpur (KLIA), dan kun je de koffers tijdelijk bij de KLIA Luggage Storage achterlaten. Je betaalt hier enkele ringgits per dag voor, en na de trip haal je de koffers weer op om je reis te vervolgen. Omdat KLIA natuurlijk niet dichtbij Kuala Lumpur ligt, is het alleen maar een optie wanneer je vlak voor Taman Negara aankomt op KLIA en direct weer vanaf KLIA vertrekt.

bagageopslag-klia

Bagageopslag KL Sentral

Weer een andere plek waar je koffers en tassen tijdelijk kunt achterlaten is bij KL Sentral, het centraal station van Kuala Lumpur. Hier heb je naast kleine kluisjes ook een flink aantal grote kluizen. In tegenstelling tot de bagage oplossingen bij KLIA zijn de kluizen bij KL Sentral niet achter een balie te vinden, maar langs een lange muur binnen het station (het zijn moderne en veilige kluizen).

bagageopslag-kl-sentral

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *