Met een backpack of koffer naar Maleisie

Vaak wordt ons de vraag gesteld of je beter een koffer of een rugzak (backpack) kunt meenemen naar Maleisie. Het antwoord is simpel; wat je zelf fijn vindt. Het maakt namelijk nauwelijks wat uit; je kunt ook met een koffer makkelijk diep de jungle in. Daarnaast zal niemand het vervelend vinden als je met je backpack een 5-sterren hotel binnen wandelt. Wellicht leidt het wel tot wat scheve blikken als je er verder onverzorgd en slecht gekleed uitziet, maar dat is natuurlijk geen wereldramp en ook best begrijpelijk als je net een jungle-avontuur achter de rug hebt.

koffer-of-backpack-1

Wij vinden zelf een koffer altijd erg fijn bij het reizen tussen Nederland en Maleisie; het geeft meer een geordend gevoel en na openen weet je direct waar je wat kan vinden. Een tas is aan de andere kant weer handig tijdens het reizen zelf. In Maleisie is de kans altijd groot dat je zelf erop uit trekt; in dat geval is een rugtas best handig. De eerste reizen door het land deden we altijd met de koffers, de afgelopen jaren reizen we met backpack.

De ultieme backpackgids

De ultieme backpackgids

Robbert is de oprichter van Backpackgids Azië. Zijn uitgebreide kennis van backpacken door Azië is gebaseerd op diverse reizen waarbij hij alle uithoeken van Azië gezien heeft. Samen met behulp van andere Azië-kenners biedt hij nu een 6-delig reisboekenpakket – de ultieme Backpackgids Azië – ter waarde van €110 aan voor een wel heel speciale prijs. Klik hier.

In Maleisie kun je op diverse plekken een mooie en goede (origineel en authentiek) koffer of backpack kopen. In de grote shopping malls liggen de prijzen meestal wat hoger, maar tijdens de sale juist weer (soms veel) lager. Een Deuter 65ltr tas kost dan bijvoorbeeld RM350, wat neerkomt op €80,-. Wij hebben onze backpacks echter gekocht in Pertama Complex, bij Madam Sia. Zij verkoopt o.a. Deuter en Karrimor. Zij heeft een licentie en geeft meestal tot 30% standaard korting op elke tas. Wij betaalden bij haar RM300 voor de Deuter 65ltr incl. flightbag en slot, dat omgerekend zo’n €75 is. Een vergelijkbare tas van een topmerk als Deuter kost in Nederland minimaal €100.

koffer-of-backpack-2

koffer-of-backpack-3

Lees hier mijn ervaring en bekijk hieronder een impressie van de winkel.

Hieronder een overzicht met kwalitatief hoogwaardige backpacks die je direct online kunt bestellen wil je er in Nederland al over beschikken:

[bol_search_form limit=”12″ block_id=”bol_54184fe99b061_search-form” cat_id=”14647″ cat_select=”0″ default_search=”backpack” name=”backpacks” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *