Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisie. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Stranden van Langkawi

Langkawi heeft een flink aantal mooie stranden. Het is er misschien niet zo idyllisch als op de bountyeilanden aan de oostzijde van het schiereiland of zoals bij de eilanden rond Maleisisch Borneo; toch zijn de stranden mooi genoeg om er lekker langs te luieren en te zonnen. Op Langkawi heb je bij elk luxe resort een prachtig zwembad en doorgaans een grote tuin. Je kunt dus fijn zonnen in de tuin van het resort, en als je het water in wilt voor wat afkoeling lekker zwemmen in het zwembad.

Hieronder volgt een overzicht met de meest populaire stranden van Langkawi inclusief enkele foto's die een goede indruk geven van wat je er kunt verwachten:

 

Stranden in het noorden van Langkawi

Datai Bay

Datai Bay

De mooiste stranden liggen aan de noordzijde van het eiland. Hier heb je tevens de beste publiekelijk toegankelijke stranden (op Langkawi is het gebruikelijk dat een hotel of resort een privé strand heeft). Het water is er meer helder dan in het zuiden, daarnaast is het er ook minder druk. Vooral bij Datai Bay vind je de mooiste stranden van Langkawi. In het gebied waar luxe resorts The Datai en The Andaman liggen heb je geen publieke stranden. Wel heb je op een bepaald punt (ongeveer 1,5 kilometer voor The Andaman) een plek waar je door wat struiken naar het strand kunt lopen.

Rhu Beach

Rhu Beach

In het noordoosten heb je het prachtige Rhu Beach, waar de schitterende resorts Four Seasons en Tanjung Rhu liggen. Rij je langs de resorts, dan kom je vanzelf uit bij het publieke deel van het strand. Voorheen had je er een paar winkeltjes, maar omdat dit te populair werd moesten ze sluiten (om de exclusiviteit van de resorts te bewaren). Vlakbij Rhu Beach heb je ook een haventje waar de Kilim mangrovetours vandaan vertrekken.

Pasir Tengkorak

Pasir Tengkorak

Aan de noordzijde van het eiland Langkawi heb je ook nog enkele publieke, maar enigszins verbogen stranden. Pasir Tengkorak is daar een van. Dit strand zou je makkelijk voorbij rijden, hoewel het direct aan de weg (de rustige hoofdweg die langs de kust in het noorden loopt) ligt. Je hebt er een kleine parkeerplaats. Let hier altijd goed op je spullen want er woont een grote familie met makaken (aapsoort) die brutaal genoeg zijn om je tas met spullen zo mee de jungle in te slepen. Doordeweeks is het er erg rustig, in het weekend komen er ook veel lokale dagjesmensen naartoe om er te picknicken.

Black Sand Beach

Black Sand Beach

Een ander populair strand is het 'Black Sand Beach'; een strand met overwegend donker zand. Het is niet een plek waar je even lekker gaat zonnen, maar wel een erg mooi strand en normaal gesproken compleet verlaten. Bij de parkeerplaats heb je wat winkeltjes en een restaurantje (en toiletten).

Taman Awam Teluk Yu

Taman Awam Teluk Yu

Dichtbij het Black Sand Beach heb je nog een strand - Taman Awam Teluk Yu - dat vooral erg populair is onder de lokale bevolking van Langkawi (in de weekenden). Je hebt er een paar kleine winkeltjes en een lang uitgestrekt strand.

TipTip: Huur een brommertje (vanaf RM40 per dag) of een auto (vanaf RM80 per dag) en rijd zelf de noordzijde van het eiland af. Je komt dan genoeg mooie en verlaten stranden tegen om lekker te relaxen.

 

Stranden in het noordwesten van Langkawi

Burau Bay

Burau Bay

De stranden rond Burau Bay zijn ook erg mooi. Dit komt vooral door de mooie natuur en de bergen op de achtergrond. Burau Bay is grotendeels een privé strand, hoewel je er wel makkelijk vanaf Pantai Kok naartoe kunt lopen. Verder mag je natuurlijk altijd even rondkijken op het terrein van de resorts als je een indruk van het strand wilt krijgen. Direct aan het strand ligt het luxe Berjaya Langkawi Resort.

Pantai Kok

Pantai Kok

Dichtbij bij het prachtige Burau Bay heb je ook nog het publieke strand Pantai Kok. Dit strand is ruim een kilometer breed en vooral populair onder de locals. Je kunt er met je huurauto tot aan het water rijden, iedereen parkeert zijn auto aan het strand zelf. Aan dit strand ligt ook het luxe The Danna.

 

Stranden in het zuidwesten van Langkawi

Pantai Cenang

Pantai Cenang

In het zuidwesten heb je het strand Pantai Cenang; het meest populaire strand op het eiland. Dit strand is prima om in de zon te luieren, het zeewater is er echter soms wat troebel. Pantai Cenang is ook 's avonds de beste plek om naartoe te gaan om nog gezellig een biertje of cocktail aan het strand te drinken. Er hangt hier altijd een erg prettig sfeertje.

Pantai Tengah

Pantai Tengah

Op 5 minuten rijden naar het zuiden van Pantai Cenang heb je nog een ander populair strand genaamd Pantai Tengah (hoewel minder populair dan Pantai Cenang). Hier heb je ook weer diverse resorts en enkele tentjes aan het strand. Het is er wat rustiger dan bij Pantai Cenang, maar nog lang niet zo rustig als bij de zo goed als verlaten stranden in het noorden van Langkawi.

 

Stranden in het zuiden van Langkawi

Westin Langkawi Resort

Dichtbij Kuah heb je nauwelijks mooie stranden. Het enige strand dat erg mooi is ligt op privé terrein van het luxe 5-sterren Westin Langkawi Resort. Het strand is enorm breed waardoor je er zelfs als het hotel volgeboekt is nog alleen kunt zonnen en relaxen.

Bezoek de onontdekte plekken van Maleisië met PANGEA Travel

Bezoek de onontdekte plekken met PANGEA Travel

Je wilt naar Maleisië, maar hoe kies je een reisprogramma dat bij jou past? Zo’n groot en divers land krijg je nooit allemaal in een reis. Keuzes maken is onvermijdelijk. De specialisten van PANGEA Travel hebben alle uithoeken van Maleisië bezocht en hebben al vele tevreden reizigers met dit prachtige land kennis laten maken. Zij kennen de bijzondere en relatief onontdekte plekken van zowel West-Maleisië als Maleisisch Borneo en geven advies voor een programma op maat. In voor avontuur? Wat dacht je van het Bako National Park, kom oog in oog met een neusaap of varaan. Op zoek naar rust? Ontspan op de ongerepte stranden van Lankawi. Lees hier meer...

Kaart van Langkawi

TipEen reis naar Langkawi boek je o.a. bij: Riksja Maleisië, 333travel en ANWB Vakantie. Wanneer je zelf je reis naar Maleisie regelt, dan is een losse bouwsteen naar Langkawi het overwegen waard. Boek verder de hotelovernachtingen bij Agoda.nl. Vervoer huur je het beste ter plekke op het eiland zelf. Stel je vragen over Langkawi op het forum.

Alle pagina's over Langkawi