Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Penang of Langkawi?

Ik wil een leuk en gezellig eiland bezoeken, en twijfel tussen Langkawi en Penang. Welk eiland kan ik het beste bezoeken?

 • Langkawi voor de natuur, mooie stranden, mooie resorts en rust.
 • Penang voor het heerlijke eten, de gezelligheid, de leuke avonden en winkelcentra en de cultuur met mooie voorbeelden van het zo nu en dan hectische Aziatische leven.

Op beide eilanden valt ongeveer evenveel te doen. Langkawi heeft een aantal populaire attracties, voor Penang geldt hetzelfde. Omdat vervoer tussen beide eilanden goed geregeld is, kun je ook prima beide eilanden bezoeken. Je zult dan zelf het verschil duidelijk merken.

Waarom Langkawi?

Langkawi is een prachtig eiland, veel natuur en mooie stranden. Je hebt er een flink aantal resorts, waarvan sommige echt op superlocaties liggen. Eten doe je meestal bij het restaurant van je hotel of resort. In sommige gevallen is dit zelfs de enige optie om een maaltijd te nuttigen. Verder is het een rustig eiland. In de avond is er bij de meeste resorts weinig te beleven. Het uitgaansleven is geconcentreerd rond Pantai Cenang met een flink aantal barretjes met (soms live) muziek. Stel je echter geen Spaanse Costas voor. Langkawi is een uitstekend eiland om per fiets of brommertje te verkennen. Je hebt mooie uitzichten over velden met oerwouden er achter. Onderweg kom je waarschijnlijk een hoop exotische beesten tegen.

Er zijn diverse prachtige hotels en resorts op Langkawi te vinden. Enkele populaire hotels op het eiland zijn het Tanjung Rhu Resort *****, het Meritus Pelangi Beach Resort *****, het Datai Resort *****, en het Berjaya Langkawi Resort ****.

Waarom Penang?

Penang is misschien wat minder mooi vergeleken Langkawi, maar wel weer prachtig tropisch. In tegenstelling tot wat veel reisorganisaties doen geloven, zijn de stranden er niet zo mooi (ook niet echt lelijk, maar voor echte bountystranden kun je beter een van de eilanden aan de oostzijde van het schiereiland bezoeken). De bekende naam voor het eiland 'De Parel van de Oriënt' krijgt het wat ons betreft niet zozeer om de pracht van het eiland en de stranden, maar meer om de bedrijvigheid en gezelligheid. Penang is een multicultureel eiland, er wonen zeer veel verschillende bevolkingsgroepen, waarbij de Chinezen in de meerderheid zijn. Het avondleven in de steden en dorpen is ronduit super. Vooral het kustplaatsje Batu Ferringhi heeft een enorm gezellig avondleven. Verwacht er overigens geen disco boulevards, maar meer avondmarken en heel veel gezellige foodcourts (hawkerstalls). Er valt voldoende te ondernemen op het eiland. Op Penang kun je ook prima winkelen, de hoofdstad Georgetown kent een flink aantal grote winkelcentra.

Ook op Penang zijn diverse prachtige hotels en resorts te vinden. Hoewel de stranden hier misschien wat minder mooi zijn; maken de enorm mooie zwembaden bij de strandresorts vaak een hoop goed. Enkele populaire hotels op het eiland zijn het Eastern And Oriental Hotel *****, het Parkroyal Penang Hotel *****, het G Hotel *****, het The Blue Mansion by Samadhi Retreats **** en het Golden Sands Resort ****.

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Langkawi

Alle pagina's over Penang