Teppanyaki in Maleisie

In Maleisie heb je meerdere ketens van restaurantjes met de naam Teppanyaki. Teppanyaki is de bakplaat waar Japanse chefs/koks op koken. Het meest gebruikelijke Teppanyakigerecht in Maleisie is een mix van biefstuk, veel groente (vooral veel taugé) en rijst. Door de heerlijke marinade en een overdaad aan knoflook is het gerecht perfect. De standaard Teppanyaki restaurantjes zijn simpel van opzet en het eten is er goedkoop. Meestal betaal je voor een ‘Teppanyaki Beef’ niet meer dan RM12.

teppanyaki-in-maleisie-1

Je zit langs kleine eilandjes met een grote teppanyaki bakplaat waar de gerechten op bereidt worden. Elk eiland heeft plaats voor 6 tot 10 personen en elk eiland heeft een eigen bakplaat. Enkele locaties met een Teppanyaki zijn Suria KLCC (foodcourt), Mid Valley Megamall (lower basement) en Sungei Wang (2e verdieping).

teppanyaki-in-maleisie-2

teppanyaki-in-maleisie-3

Een wat meer exclusief Teppanyaki restaurant vind je bij de Foodrepublic in Pavilion KL. Deze is anders vanwege de luxe uitstraling, de leuke aankleding en de kwaliteit is er veel beter. De gerechten zijn verder hetzelfde. De standaard ‘beef’ is erg goed, vooral de hoeveelheid heerlijke groente is erg fijn (het komt niet vaak voor dat je in Maleisie de 200gr haalt; hier wel!). Voor een Beef Teppanyaki bij Pavilion KL betaal je RM14 per persoon.

teppanyaki-in-maleisie-4

teppanyaki-in-maleisie-5

Nadat je een gerecht besteld hebt, gaat de chef voor je aan de slag. Als het rustig is zit je direct tegenover de chef, op een van de stoelen langs de enorme bakplaat. De chef probeert zoveel mogelijk gerechten (voor meerdere gasten) tegelijk te maken. Vandaar dat je bij het groentegerecht niet bang moet zijn dat alles voor jou is; hij gooit namelijk een enorme berg groente op de bakplaat. Nadat de groente wat is opgebakken, zal de chef het geheel kruiden, en vervolgens op je bordje plaatsen. Je kunt op dat moment al beginnen met eten. Het volgende onderdeel is of de gemarineerde tauge, of het vleesgerecht. Alles wordt dus vers voor je neus bereidt, en als je meteen begint te eten is alles op zijn verst.

Bekijk hieronder een filmpje van Teppanyaki bij de Foodrepublic Pavilion KL:

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *