Ichiban Boshi

Ichiban Boshi is ons favoriete ‘gewone’ Japanse sushirestaurant. Prijzen zijn goed betaalbaar, en de kwaliteit is fantastisch. Verder is het een favoriet omdat het binnen Pavilion KL ligt; een prima shopping mall om de eerste avond na aankomst vanuit Nederland lekker Japans te eten (wij eten meestal de eerste dag na aankomst niet direct lokaal aan de straat). Onze eerste jaren in Kuala Lumpur woonden we zelf vlak achter dit winkelcentrum; waardoor we vaste klanten waren bij Ichiban Boshi.

restaurant-maleisie-ichiban-boshi-pavilion-1

Ichiban Boshi is vooral populair vanwege de kraakverse soba (noodles). De manier waarop ze het maken is geen geheim; voor de ingang staat namelijk iemand de soba vers te bereiden in het zicht van iedereen (het trekt altijd een groots publiek). Het gerecht Double Niko Soba bevat de heerlijke soba (aanrader). Onder het enorme aanbod aan lekkere en authentieke Japanse gerechten zit de verse tonijn, tempura van groente en krab, heerlijke sushi en teppanyaki.

restaurant-maleisie-ichiban-boshi-pavilion-2

Zoals bij meerdere sushirestaurants het geval is, heb je ook bij Ichiban Boshi een soort lopende band langs alle tafeltjes lopen. Je kunt hierbij makkelijk wat van de band pakken. Bij het afrekenen neemt een van de medewerkers de eindstand op van wat je allemaal gegeten hebt. Als je aan een tafeltje zit dat niet aan de band zit, krijg je een enorme menukaart waaruit je kunt kiezen. Het grote voordeel is dat alles dat je besteld vers gemaakt wordt (hoewel de sushi op de lopende band ook altijd zeer vers is).

Voor een uitgebreide maaltijd voor twee personen ben je meestal rond de RM80 tot RM100 kwijt. Ichiban Boshi zit op de 1e verdieping van Pavilion KL, wat bij dit winkelcentrum de kelderverdieping is. Tegenover Ichiban Boshi zit de populaire Foodrepublic, met vele tientallen lokale eetkraampjes.

Uiteindelijk is het voor locals een duur restaurant; hoewel het eigenlijk ook wel weer mee valt voor wat je er voor terugkrijgt. Wij zijn meestal samen niet meer dan RM70 kwijt, waarschijnlijk een schijntje voor de gemiddelde toerist.

Naam: Ichiban Boshi
Waar: Pavilion KL
Type: Japans restaurant
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 4
Adres (kaart): Pavilion Kuala Lumpur, 168 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur, 55100.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *