Oud & Nieuw in Maleisie

Oud & Nieuw wordt uitbundig gevierd op veel plekken in Maleisie. De grote verschillen met Nederland zijn dat het niet de hele nacht door wordt gevierd en dat vuurwerk in Maleisie verboden is (buiten de professionele vuurwerkshows). De viering om 0.00 is meer een korte maar heftige inluiding van het nieuwe jaar, met op diverse locaties prachtig vuurwerk. Nadat het vuurwerk is afgestoken, gaat iedereen meestal weer terug naar huis. Alleen expats en de jongere lokale bevolking zoekt de feesten op. Als je de plekjes kent, kun je prima de hele nacht door feesten.
Locaties in Kuala Lumpur met prachtig vuurwerk

oud-en-nieuw-in-maleisie-1

Op oudejaarsavond worden meestal op de volgende locaties leuke feesten georganiseerd (locaties kunnen jaarlijks veranderen). De vuurwerkshow bij Merdeka Square duurt het langst, en is het mooist om te zien.

  • Merdeka Square
  • KLCC Park
  • Jalan Bukit Bintang
  • 1Utama
  • Mystical Eve Countdown Party @ The Strand Encorp
  • Publika New Year Countdown Party @ The Square
  • Countdown Concert Party at Sunway Lagoon

Op de meeste van de bovenstaande locaties wordt Oud & Nieuw elk jaar op dezelfde grootse wijze gevierd. Hieronder een filmpje vanaf de rooftop van onze vorige woning in Kuala Lumpur; met uitzicht op het vuurwerk bij Jalan Bukit Bintang, Jalan Sultan Ismail en bij KLCC (tussen de gebouwen door).

Oud & Nieuw in en rond Kuala Lumpur

Natuurlijk heb je diverse feesten in en rond Kuala Lumpur. Zo kun je ruim vooraf kaarten kopen bij diverse disco’s etc. Ook kun je voor RM200+ naar een privé feest bovenin de Menara KL Tower. Als je Oud & Nieuw met een drankje wilt vieren kun je bijvoorbeeld reserveren bij de Traders Skybar. Niet alleen heb je daar fantastisch uitzicht; er draait meestal ook een goede DJ. Zo’n beetje elke disco, bar of andere uitgaansgelegenheid in Kuala Lumpur organiseert een nieuwjaarsfeest. Je kunt vooraf kaarten kopen. Bekijk hier een overzicht met locaties waar normaal gesproken jaarlijks leuke feesten worden georganiseerd. Op de website van TimeOutKL vind je jaarlijks het overzicht met festiviteiten met oudjaarsavond in Kuala Lumpur.

Oud & Nieuw buiten Kuala Lumpur

Oud & Nieuw buiten Kuala Lumpur zal in veel gevallen een ander karakter hebben. Alleen op Penang heb je diverse festiviteiten, vergelijkbaar met de feesten in Kuala Lumpur. In de rest van Maleisie wordt oudjaarsavond minder uitbundig gevierd. Op de tropische eilanden komt het bijvoorbeeld neer op speciale diners in de resorts, waarbij sommige resorts vuurwerk zullen afsteken. Op een eiland als Langkawi zal het vooral op Pantai Cenang gezellig zijn. Op Penang kun je leuk Oud & Nieuw vieren in Batu Ferringhi en natuurlijk in de hoofdstad Georgetown (bijvoorbeeld bij Penang Straits Quay). In de meeste gevallen zal het feest uiterlijk om 1.00 al voorbij zijn.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *