Teppanyaki binnen de Food Republic van winkelcentrum Pavilion KL

Wij zijn groot fan van Teppanyaki in Maleisië. Hoewel je de vestigingen van de grootste keten overal tegenkomt, komen wij in het bijzonder graag bij het Teppanyaki-retaurant binnen de Food Republic in het populaire winkelcentrum Pavilion KL. Dit is geen onderdeel van de grotere ketens, maar een los restaurant. De prijzen zijn er wat hoger, maar het eten is dan ook echt heerlijk (en van hoge kwaliteit). Wij komen er standaard tijdens een verblijf in Kuala Lumpur.

Het teppanyaki-restaurant binnen Food Republic is erg populair, met vooral rond avondeten flinke rijen wachtende mensen. Rond de lunch is het er meestal ook vrij druk, maar vaak heb je dan wel vrij snel een plekje. Kom je er meteen heel gezin, dan is het soms moeilijker een plekje te vinden, want het is vaak een kwestie van timing wie wanneer klaar zijn en wanneer bepaalde krukken weer vrij komen. Een stelletje van 2 personen is over het algemeen vrij snel aan de beurt. Soms weten ze dat hun buren ook al bijna klaar zijn en houden ze de krukken nog even vrij zodat een groep of gezin er plaats kan nemen.

teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-1
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-2
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-3
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-4
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-5
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-6
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-7
teppanyaki-food-republic-pavilion-kl-8

previous arrow
next arrow

Hoe werkt het?

Nadat je aan de uitgestrekte kookplaat op de krukken hebt plaatsgenomen krijg je een menukaart (ze hebben er ook kinderstoelen). Je kunt de gerechten ook op de televisieschermen bekijken. Vervolgens geef je je bestelling door aan één van de medewerkers. Op een drietal locaties heb je een kok die de gerechten aan de andere kant van de kookplaat bereidt. Iedereen krijgt een stukje zilverfolie waar je het bestelde gerecht vanaf eet. Je krijgt standaard stokjes, maar er is ook bestek als je dat wilt. Naast het gerecht krijg je standaard een kommetje rijst en een kommetje met soep.

De verse groente is vooral erg lekker. Dit is altijd hetzelfde, een combinatie van taugé en een soort andijvie. Het geheel wordt heerlijk bereid met een forse hoeveelheid knoflook en olie. Het geheel komt uiteindelijk in drie fasen (groente 1, groente 2 en vlees, kip of visgerecht) op je velletje zilverfolie terecht. Je hoeft niet met eten te wachten tot alles gereed is. Meestal wacht de kok tot er voldoende bestellingen zijn, soms kan dit betekenen dat je even op (een deel van) je maaltijd moet wachten.

Prijs van een Teppanyaki gerecht

Een standaard gerecht kost RM22-RM28. Een gerecht op basis van een beter stuk vlees kost RM42 maar hoewel wij van goede kwaliteit vlees houden, was het wat ons betreft het prijsverschil niet waard. Naast de hoofgerechten (set menus) heb je ook een ruime keuze aan bijgerechten. Hoewel ze allemaal heerlijk zijn, vinden wij een standaard set menu vaak al genoeg voor een avondmaaltijd.

Drinken haal je bij het drankstation

Ze hebben bij het restaurant alleen Chinese thee, maar het soort thee dat wij meestal niet zo heel lekker vinden. Daarom gaat één van ons altijd (terwijl de ander in de rij wacht) naar één van de drankstations om drinken te halen. Hier heb je frisdrank, diverse soorten thee en verse sapjes. Het is niet ongebruikelijk je drinken elders te halen, daar wordt niet raar van opgekeken.


Een langere versie kun je hier bekijken.

Naam: Food Republic Pavilion KL
Waar: Bukit Bintang
Type: Foodcourt
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 2/3

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *