Lake Kenyir Resort

Lake Kenyir Resort is een prachtig 4-sterren resort langs Lake Kenyir, een schitterend merenstelsel aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie. Het resort is prachtig en groots opgezet, maar kan op sommige plekken wel eens gerenoveerd worden. De huisjes zijn mooi ingericht, maar als je geen uitzicht hebt over het Kenyir meer is het wel meteen een stuk minder mooi. Het uitzicht maakt het verblijf namelijk in alle opzichten direct fantastisch; zorg er dus altijd voor dat je een huisje met zicht op het meer hebt.

De deluxe kamer konden we voor RM80 per nacht upgraden naar een executive suite. Op zich zijn de deluxe kamers met uitzicht over het meer prima. Het huisje is groot; heeft een fijn bed, een grote woonkamer met bankstel, tafeltje en televisie, een grote douche en toilet en een grote schuifdeur met toegang tot het balkon. Wij kwamen ’s avonds aan waardoor het al donker was en wij niets konden zien van het uitzicht. Pas de volgende morgen zagen we het fantastische meer; met op de achtergrond enkele heuvels in nevel gehuld; absoluut een prachtig uitzicht. Het inchecken verliep er overigens erg efficiënt.

Wanneer je vanaf de lobby naar je huisje wilt dan hoef je dit alleen maar kenbaar te maken bij de receptie. Binnen enkele seconden staat er grote golfkar voor de ingang van de lobby om je op te pikken. Als je vanaf je huisje naar de lobby, spa, jetty of naar de uitgang van het resort wilt; dan hoef je alleen maar nummer 3 op de telefoon te bellen; je kamernummer door te geven en aan te geven dat je graag wilt worden opgehaald.

Het resort biedt zelf diverse tours aan zodat je het prachtige Kenyir meer kunt verkennen. De prijzen van de tourtjes lagen niet zo heel veel hoger als bij de lokale tourbureautjes buiten het resort. Wij vonden het echter wel een beetje jammer dat je bij een trip met 2 personen, tot aan het minimaal aantal deelnemers moest betalen. Elke trip had minimaal 3 maar ook regelmatig minimaal 6 deelnemers; in het geval van de 4 uur durende Lake Adventure tocht betaal je dus met 2 personen 6xRM60 om eraan deel te nemen. Het is hierdoor onmogelijk om bij onvoldoende interesse betaalbare tripjes op het meer te ondernemen. Zijn er wel voldoende geinteresseerden, dan zijn de prijzen voor de tourtjes vrij laag voor de schitterende dag die je zult hebben. De 3 uur durende vistocht kostte verder RM50 per persoon (minimaal 3 personen, exclusief hengel voor RM25 per dag). Wij waren er niet in de beste periode om te vissen (regenseizoen); tenzij we bereid waren er een hele nacht op uit te trekken.

Alles draait verder om het resort. Als je de omgeving van het resort wilt verkennen krijg je de tip mee dat het ruim 15 minuten lopen is naar het dichtstbijzijnde ‘dorpje’ genaamd Pengkalan Gawi (dat eigenlijk niet meer dan een paar winkeltjes met ook wat lokale eettentjes ernaast). Wel is het een prima plek om even wat te eten (lokale lunch) of om wat blikjes te kopen. Wij betaalden bij het eettentje RM10 voor 2 borden rijst en 2 porties Roti Canai.

Tegenover het eettentje heb je een aantal tourbureautjes waar je een trip kunt boeken. Wij kregen er te horen dat we met 2 personen RM100 moesten betalen (+/- €25) om een waterval te bezoeken (bij meerdere personen is het goedkoper, en daarbij zijn er dan diverse andere tours mogelijk). Op loopafstand van de tourbureautjes heb je verder nog een kantoor van Tourism Malaysia (Tourism Terengganu) en verder nog een kleine supermarkt waar een flesje cola RM2.20 kost (wat een normale prijs is). Toen wij naar het resort liepen was er een vistoernooi gaande; de hoofdprijs bedroeg RM1000 en er waren heel veel deelnemers uit de omringende dorpen op afgekomen.

Het ontbijt bij het resort is prima. Er is goed rekening gehouden met westerse toeristen; er is voldoende (variatie in) brood en er zijn diverse lekkernijen zoals cakejes en andere snacks. Er is ook een grote hoeveelheid fruit; hoewel het in rustige tijden beter is om vroeg in de morgen te ontbijten omdat het er anders al wel even staat. Wij hebben ook nog het lokale ontbijt geprobeerd; dit was erg lekker (vooral de Chicken Rendang was echt super). Het restaurant was prima, er zijn voldoende goede gerechten waaruit je kunt kiezen. We vonden het echter niet spectaculair lekker vergeleken diverse andere hotel-restaurants. De lunch was goed, voldoende keuze op de kaart. Voor het avondeten en de lunch kun je op dezelfde plek terecht als het ontbijt. De menukaart is uitgebreid en er is zelfs een kindermenu. Er zijn een aantal westerse gerechten verkrijgbaar, en ook een aantal goede lokale gerechten. De prijzen vallen mee; een lekker groot bord Nasi Lemak kostte RM24, een bord Sateh RM20 en een cola RM8. Overigens kun je in het resort prima bier en wijn bestellen; ondanks dat op sommige internetbronnen het tegendeel beweerd wordt.
Het resort biedt gratis internet aan in de lobby en in de bar en het restaurant (ontbijtzaal). In de huisjes zelf is geen wireless internet aanwezig; wat begrijpelijk is (maar toch jammer). Voor reizigers zonder laptop kun je voor RM10 per uur terecht in het business center. Je hebt tegenover de lobby een klein winkeltje waar je producten als zonnebrand, snacks en souvenirs kunt kopen (ook ijsjes). Verder heb je naast de lobby een pooltafel en dartbord.

Lake Kenyir Resort heeft een mooie spa genaamd Ulik Mayang. Hier kun je een standaard rugmassage voor RM70 ondergaan (45 minuten). Voor RM200 krijg je de 1 uur durende ‘Malay Traditional Massage’. In veel gevallen bied Kenyir Resort een pakket aan waar dan een spa behandeling al bij inbegrepen zit. De spa is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 en je kunt vooraf gemakkelijk vanuit je kamer bellen naar nummer 8894 om een spa behandeling te reserveren.

Het resort is erg populair onder locals en onder bedrijven die er teambuilding weekenden organiseren. Verder kwamen wij er tijdens het einde van het regenseizoen in het laagseizoen; waardoor het allemaal nog erg rustig was. Wij hadden een beetje het gevoel dat we de enige (buitenlandse) gasten waren; hoewel dit verder geen probleem was. Vanaf juni is het meestal aanzienlijk drukker op en rond het resort; met de maanden juli en augustus als het hoogseizoen (hoewel het dan niet de beste periode is om het meer te bezoeken; dat zijn de maanden november en december; tijdens het regenseizoen).

Wij vonden het weer prettig ten opzichte van het benauwde weer in Kuala Lumpur. Er waaide een lekker windje en de temperatuur leek op het warmst van de dag ook minder hoog. Daarbij was de lucht nog eens erg schoon; niet voor niets is Kenyir een populaire locatie om in het weekend naartoe te reizen (om de hitte en drukte in de grote steden te ontvluchten). Verder is de sterrenhemel ook prachtig om te zien; in Kuala Lumpur zie je normaal gesproken geen ster aan de hemel; hier zie je de Melkweg erg goed.

Al met al was ons verblijf bij het Lake Kenyir Resort fantastisch. De chalets waren perfect; vooral het prachtige uitzicht over het prachtige Kenyir meer zal ons lang bijblijven. We vonden het resort erg leuk en vooral het hele Kenyir gebied een verplicht onderdeel van elke reis door Maleisie. Het is ook perfect te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Cameron Highlands of de bounty eilanden aan de oostzijde van het schiereiland Maleisie. Op diverse vlakken vonden wij het gebied rond Kenyir vergelijkbaar met de binnenlanden van Borneo. Het viel vooral op dat het een heerlijk rustige bestemming is wat nog maar door weinig toeristen ontdekt is.

Hoe kom je er?

Het Lake Kenyir Resort ligt aan Lake Kenyir, een prachtig merenstelsel ten oosten van de stad Kuala Terengganu in het oosten van het schiereiland Maleisie. Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Kuala Lumpur naar de luchthaven van Kuala Terengganu. Vanaf de luchthaven kun je een taxi pakken die je voor een vaste prijs direct naar het resort brengt. Verder kun je via het resort vervoer reserveren. Voor RM90 wordt je met een luxe auto bij de luchthaven opgehaald. Je kunt ook zelf naar het resort rijden. Vanaf Kuala Terengganu volg je de borden richting Kuala Berang en Pengkalan Gawi.

 
Beoordeling
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel
 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *


Geef je mening over de accommodatie door het juiste aantal sterren te selecteren (5=fantastisch, 1=slecht)
Eten & drinken
Algemeen
Locatie
Omgeving
Faciliteiten
Schoon & opgeruimd
Eindoordeel