Gunung Ledang Resort

Gunung Ledang National Park is een mooi nationaal park op zo’n 45 minuten rijden vanaf Malakka. Het is een mooie, rustige bestemming om lange wandelingen of pittige hikes te doen. Eén van de hoogtepunten binnen het natuurgebied is het beklimmen van Mt. Orphir, door sommigen gezien als pittiger dan de klim naar de top van Mount Kinabalu. Voor de ingang van het recreatiepark Gunung Ledang ligt het Gunung Ledang Resort. Dit resort stelt op zich niet zo heel veel voor, maar het is wel een prima locatie om een nachtje te verblijven wanneer je bijvoorbeeld per huurauto van Johor Bahru naar het noorden rijdt.

Gunung Ledang Resort

Er zijn drie typen kamers te huur, waarvan de meest luxe nog steeds vrij basic is. De prijs van de standaard kamer bedraagt RM120, de duurste kamer RM260 per nacht. Er is verder een enorm restaurant en een klein en vrij ondiep zwembad.

Gunung Ledang Resort

Wij verbleven 1 nacht in het Gunung Ledang Resort tijdens onze autotocht vanaf Johor Bahru naar Malakka. We wilden niet in Malakka zelf verblijven, en dan is Gunung Ledang een prima plek niet ver van Malakka vandaan. Het resort moet het vooral hebben van natuurliefhebbers die naar de top van Mt Orphir wandelen. Er vinden vaak bedrijfsuitjes plaats, en dan is het resort meteen vol. Het resort is vooral populair bij lokale bedrijven.

Gunung Ledang Resort

Gunung Ledang is een uitermate geschikte locatie voor teambuilding activiteiten. Jaarlijks komen dan ook veel bedrijven langs voor diverse leuke groepsactiviteiten zoals klimmen, wandelen, survivaltochten en raften. Vanaf het resort kun je echter de berg (Mt. Orphir) niet beklimmen, hiervoor moet je aan de andere zijde van het park zijn. Het resort is wel een prima uitvalbasis voor het beklimmen van de berg. Boeken kan direct via het resort, bekijk hier de officiële website.

Gunung Ledang Resort

Het gebied is prima in een dagje te bezoeken, waardoor je beter direct door kunt rijden naar Malakka en daar in een middenklasse hotel kunt verblijven. Gunung Ledang zelf was wel erg mooi, vooral ook omdat het nu juist niet zo enorm toeristisch is.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *