Seven Wells

In het noordwesten van Langkawi vind je de waterval Seven Wells (Telaga Tujuh). De naam van de waterval komt voort uit de zeven natuurlijke waterbronnen die bovenop de berg liggen. Na de bestijging van een 600 meter hoge trap kom je uit bij de Seven Wells. Wanneer er voldoende regen is gevallen, kun je prima in de bronnen zwemmen. Vaak is dit wel zo lekker na de pittige tocht omhoog.

seven-wells-langkawi-1

Halverwege de trap heb je een afslag naar links, loop dit pad uit om bij de waterval zelf te komen. Loop nog ongeveer 25 minuten door naar boven om bij de waterbronnen uit te komen.
Tijdens de tocht naar de bronnen kom je overal apen tegen. Wees op je hoede voor deze makaken. Sommigen zijn zo agressief, dat ze niet schromen om je tas uit je armen te grissen. Ook je versnaperingen (bv. ijsjes of een snack) zijn niet veilig, ze gebruiken soms grof geweld om het te bemachtigen. Helaas is dit het resultaat van de toeristen die het niet kunnen laten deze, voorheen wilde apen, te voeren. Geen reden om de Seven Wells niet te bezoeken; als je de apen met rust laat en geen aandacht geeft laten ze jou ook gewoon links liggen.

seven-wells-langkawi-9

seven-wells-langkawi-10

seven-wells-langkawi-11

seven-wells-langkawi-12

Kijk verder uit op de trap zelf. Door de vele bladeren en het vochtige klimaat kan het er soms erg glad zijn. Bij slecht weer kun je de attractie beter niet bezoeken, bij mooi weer is het een van de mooiste attracties op het eiland. Onderaan de heuvel heb je een aantal kleine winkeltjes waar je een versnapering kunt kopen. Ook heb je er een restaurantje, wat souvenirwinkeltjes, een parkeerplaats en toiletten.

seven-wells-langkawi-13

seven-wells-langkawi-14

In het droge seizoen tussen december en mei is de kans op uitgedroogde bronnen groot, in het tussenseizoen voorafgaand aan het regenseizoen (april tot begin september) kun je meestal al wel in de poeltjes zwemmen. Het regenseizoen (september tot november) is de beste periode om deze attractie te bezoeken, je kunt er dan heerlijk zwemmen en de waterval is ook op zijn grootst. Heb je dus geluk, dan zul je de met water gevulde bronnen te zien krijgen, bij pech is al het water opgedroogd en zie je alleen maar 7 kleine waterplasjes.

seven-wells-langkawi-15

seven-wells-langkawi-16

seven-wells-langkawi-17

Hoe kom je er?

Seven Wells ligt in het noordwesten van het eiland, dichtbij attracties als Panorama Langkawi Cable Car, Oriental Village en Telaga Haven. Elke taxichauffeur weet de attractie te vinden. Je betaalt bij het gebruik van de taxi een vaste prijs. Let erop dat er niet altijd taxi’s klaarstaan om je weer mee terug te nemen; je zou kunnen overwegen of je de chauffeur op je laat wachten.
Heb je een huurauto dan kun je vanaf Telaga haven de bordjes naar Seven Wells/Telaga Tujuh volgen. Je kunt de auto op de parkeerplaats parkeren.

seven-wells-langkawi-2

seven-wells-langkawi-3

seven-wells-langkawi-4

seven-wells-langkawi-5

seven-wells-langkawi-6

seven-wells-langkawi-7

seven-wells-langkawi-8

Kaart

5Pingbacks & trackbacks op Seven Wells

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *