Tickets en tours in Maleisie

Er zijn enorm veel schitterende bestemmingen in Maleisie die je eigenlijk niet mag overslaan als je het land bezoekt. Hetzelfde geldt voor de vele geweldige attracties, sommige moet je gewoon gezien hebben. Bij een georganiseerde rondreis zijn alle dagen gevuld met bezoekjes aan de mooiste attracties en bezienswaardigheden. Zonder dat je ook maar iets zelf hoeft te regelen, zie je alle highlights van het land. Reis je echter zelfstandig naar Maleisië, dan baseer je het reisplan in veel gevallen op een logische route langs diverse mooie bestemmingen. Op het schiereiland bezoek je deze plekjes in veel gevallen gewoon met je eigen huurauto, op Borneo boeken veel reizigers een tour van enkele dagen.

Afgelopen jaren is de manier van reizen naar en in Maleisie veranderd van volledig georganiseerd naar FREE and independent travel (FIT) waarbij er zelf veel geregeld wordt. Waar reizigers voorheen vaak alles bij één reisorganisatie boekten, is het nu veel gebruikelijker om zelf te starten met de vliegtickets, vervolgens op zoek te gaan naar beschikbare accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto of bus- en treintickets en als laatste eventueel nog wat tours vast te leggen. Hier zijn nu ook losse tickets bijgekomen, die je op veel manieren (makkelijk en vooraf) online kunt regelen.

Losse tickets en tours in Maleisie regel je bij voorkeur vooraf online, maar je kunt dit ook allemaal makkelijk ter plekke bij de attracties zelf of bij de vele kleine boekingskantoortjes in het land regelen. Van reisorganisaties tot reissites met losse tours, allemaal zijn ze online te vinden. In Maleisië zelf kun je het beste terecht bij de reiswinkeltjes die je vaak in de populaire toeristische wijken van Kuala Lumpur en op andere toeristische bestemmingen binnen het land vindt. Daarnaast regelen veel backpackers het gewoon direct bij het hostel of guesthouse waar ze verblijven. Bij de exclusieve resorts heb je vaak een uitgebreid dag- en animatieprogramma zodat je alle highlights in de omgeving kunt bezichtigen.

Tours in Maleisie - Reisbureau in Kuala Lumpur

In Nederland kun je vaak schitterende tours via reisorganisaties of via reissites boeken. Het voordeel van vooraf boeken is dat je de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is en daarbij zijn meerdere van deze reispartijen gespecialiseerd in losse trips en tours in Maleisië. Verder kun je bij de meeste reisorganisaties makkelijk op basis van je eigen wensen een mooie reis samenstellen, door bijvoorbeeld meerdere tours met elkaar te combineren tot een volledige rondreis.

Tickets en tours. Wat is het verschil?

Tickets koop je voor losse attracties en activiteiten waar een toegangsprijs geldt. Vaak gaat het om recreatieve bezigheden, want een bezoek aan een tempel of aan een park is over het algemeen gratis. Bij natuurparken betaal je vaak alleen een ‘conservation fee’ van een paar ringgit en bij sommige gratis attracties kun je een donatie achterlaten. Voorbeelden van zeer populaire attracties en activiteiten waar je (bij voorkeur vooraf) tickets voor koopt zijn de Petronas Twin Towers en KL Aquaria in Kuala Lumpur, de Panorama Langkawi SkyCab en de Mangrove Kilim UNESCO Geopark Tour op het eiland Langkawi en The Top bovenop het Komtar complex en The Habitat Penang Hill, beide op het eiland Penang. Je kunt het verder zo gek niet bedenken en er zijn online tickets voor te koop.

Tours in Maleisie - Lokaal reisbureautje op Penang

Verder kun je ook makkelijk online vouchers voor bepaalde tours (activiteiten) kopen. Denk aan foodtours of kookworkshops, rondleidingen of fietstochten met een gids, dagtochten of een boottocht langs meerdere bezienswaardigheden en meer. Zo’n voucher lever je ter plekke in als toegangsbewijs, of ruil je voor aanvang in voor een officieel ticket. Mocht je geen huurauto overwegen, dan zijn vooral de dagtochten heel leuk om te doen, waarbij je vaak met een klein groepje in een minibusje of kleine touringcar op pad gaat. Je krijgt dan op een makkelijke manier een goede indruk van de bestemming en ziet meteen alle hoogtepunten in één dag voorbijkomen.

Tours in Maleisie heb je in veel varianten. Zo heb je een dagtour of een dagdeeltour, maar ook tours die meerdere dagen beslaan. Tours die binnen één dag plaatsvinden boek je gemakkelijk online, want de opzet is hierbij altijd hetzelfde. Tours waarbij je meerdere dagen op pad bent zijn vaak op basis van persoonlijke wensen. Hier komt qua planning (reserveringen, vervoer en accommodatie) net wat meer bij kijken. Vaak dien je hier eerst een aanvraag voor in, waarna de reispartij vervolgens start met het regelen. Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties die mooie meerdaagse tours kunnen verzorgen.

Populaire reissites met losse tickets en dagtours

Wij huren meestal zelf een auto en regelen doorgaans de accommodatie vooraf zodat we er zeker van zijn dat we er in elk geval terecht kunnen. Reis je liever met de bus, koop dan vooraf ook meteen je bustickets (want vol=vol). Soms betaal je bij een attractie of bezienswaardigheid een toegangsprijs en hoewel dit prima ter plekke kan, is het vaak net iets goedkoper om dit vooraf te regelen. Daarbij loop je ook niet het risico dat iets bij aankomst ‘vol’ is.

We boeken als het even kan onze tickets en Tours in Maleisie via Klook.com!

Klook.com

Wij gebruiken vrijwel altijd Klook.com voor tickets van attracties. Zij zijn in korte tijd uitgegroeid tot de meest populaire aanbieders van losse tickets (entreebewijzen) en dagtours. De site toont gemakkelijk alle resultaten per bestemming en boeken van tickets of dagtours is erg gemakkelijk (betalen kan met credit card of paypal). Alternatieven zijn GetYourGuide, Withlocals, maar sinds wij ervaringen met Klook hebben gebruiken we niks anders meer.

Een mogelijk nadeel van het vooraf vastleggen van dit soort zaken is dat je nooit 100% zeker weet of het uiteindelijk door kan gaan. Soms krijg je een refund, maar niet als je vlak voor de gekozen datum wilt annuleren. Je bent je geld dan in veel gevallen kwijt, wat niet zou spelen wanneer je zaken ter plekke regelt. Echter, Klook is soms dermate goedkoop dat wij het risico wel nemen. Daarbij kun je vrij dicht op de aankomstdag boeken, waarmee het risico aanzienlijk kleiner wordt. Attracties en activiteiten die weersafhankelijk zijn boeken we meestal niet vooraf, want het weer is regelmatig een spelbreker in het tropische Maleisië.

Vooraf regelen

Uitgebreide, meerdaagse tours regel je bij voorkeur via een Nederlandse reisorganisatie die hierin gespecialiseerd is. Je hebt in Nederland diverse reisorganisaties die op vergelijkbare manier werken. Zo heb je bijvoorbeeld Van Verre, 333travel en ANWB Reizen en allemaal kunnen ze specifieke tours van soms een dag(deel) maar ook van meerdere dagen voor je regelen.

Een alternatieve manier om een tour te regelen is door vooraf alleen de accommodatie in de directe omgeving van de plek die je wilt bezoeken vast te leggen. Zo heeft elk natuurpark in Maleisië een ‘Park HQ’ met vaak een basic plek om te overnachten. Als je hier direct boekt (kan vaak via hun website of door het versturen van wat mailtjes) dan is het belangrijkste al geregeld. Wat dan nog rest is het regelen van vervoer, bijvoorbeeld een huurauto of een busticket. Ook dit kun je makkelijk vooraf online boeken.

Sommige reizigers regelen hun tours in Maleisie het liefst direct bij de aanbieder. Zo heb je in Maleisië (vooral op Borneo) een aantal Nederlanders wonen, die meerdaagse tours langs diverse attracties en bezienswaardigheden verzorgen. Vaak gaan ze zelf mee als chauffeur en gids, maar soms laten ze dit over aan hun lokale partners. Het voordeel van een Nederlandse ‘expert’ ter plekke is dat het contact vooraf makkelijk en vertrouwd verloopt en dat er ter plekke ook geen taalbarrière is. Nog goedkoper is het om met een local in zee te gaan. Als je goed (online) zoekt kom je wel wat contactgegevens van zo’n lokale gids/chauffeur tegen.

slider-tickets-en-tours-maleisie-1
slider-tickets-en-tours-maleisie-2
slider-tickets-en-tours-maleisie-3
slider-tickets-en-tours-maleisie-4
slider-tickets-en-tours-maleisie-5
slider-tickets-en-tours-maleisie-6
slider-tickets-en-tours-maleisie-7
slider-tickets-en-tours-maleisie-8
slider-tickets-en-tours-maleisie-9
slider-tickets-en-tours-maleisie-10
slider-tickets-en-tours-maleisie-12
slider-tickets-en-tours-maleisie-11

previous arrow
next arrow

Ter plekke een tour boeken

Sommige reizigers willen het liefst alles zelf ter plekke regelen en als het even kan nog goedkoper uit zijn. Die boeken het liefst helemaal niks vooraf of alleen het noodzakelijke. Zij boeken dan alleen een vliegticket, wat hotelovernachtingen en regelen de rest ter plekke. Dit is niet altijd makkelijk, want ter plekke kan een bepaalde tour al vol zitten of voor de dag van je voorkeur niet mogelijk of niet beschikbaar zijn. De standaard tours in Maleisie boek je makkelijk bij de lokale bureautjes, maar wil je meer of net wat anders, dan is het vaak minder makkelijk ter plekke te regelen.

Dan komt toch weer de keuze om bepaalde onderdelen vooraf te boeken langs. We krijgen regelmatig vragen van reizigers rond de vele unieke tours die je kunt doen in het land. Daarbij vraagt men altijd waar je het beste in het land zelf kunt boeken. Hoewel er genoeg goede boekingskantoren in Maleisie zijn, willen veel reizigers toch vaak sommige reisonderdelen het liefst toch vooraf vastleggen.

Populaire tours in Maleisie

Populaire attracties en activiteiten in Maleisie

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *