Camera kopen in Maleisie

Ik wil graag een digitale (spiegelreflex) camera in Maleisie kopen. Waar kan ik dit het beste doen?

Je kunt dit soort elektronica prima in Maleisie kopen. Net als alle andere elektronica kun je dit het beste doen in Kuala Lumpur. Vooral in het winkelcentrum Low Yat Plaza kom je veel fotozaken tegen, waar men de meest recente modellen van de bekende merken verkoopt. In de meeste andere shopping malls heb je altijd wel een verdieping met elektronica winkels, vaak vind je ook hier een aantal winkels waar men foto apparatuur verkoopt. In de luxe en dure malls heb je doorgaans te maken met onredelijk dure prijzen. Ga je naar een fotozaak buiten het centrum zul je zien dat startprijzen veel lager liggen.

camera-kopen-in-maleisie-1

Wanneer je interesse hebt in een digitale foto- of videocamera kun je het beste vooraf bepalen welk naar welk merk en type je voorkeur uitgaat. Websites als DP-Review en Steve’s Digicams geven een goed beeld van de verschillende soorten camera’s. Dit doet men aan de hand van reviews waarbij uitgebreide tests worden uitgevoerd.

Als het voorwerk gedaan is en je hebt het merk en model naar keuze gevonden, dan zoek je er eerst de Nederlandse prijs erbij. Dit kan direct bij de bekende webwinkels als CameraNu.nl of Bol.com. Let erop dat deze prijs in Nederland niet altijd zo heel veel hoger is dan prijzen in Maleisie. Sterker nog; de laatste jaren zijn de prijzen in Nederland steeds scherper geworden, en de prijzen in Maleisie steeds hoger. Tel hierbij de waardevermeerdering van de ringgit ten opzichte van de euro op. Verder heb je nog te maken met garantiebepalingen; je loopt bij aankoop in Azie altijd risico dat men je in Nederland niet wil helpen mocht er iets gebeuren binnen de garantietermijn.

[bol_bestsellers limit=”12″ block_id=”bol_5418511f904cc_bestsellers” cat_id=”4070″ name=”cameras” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

camera-kopen-in-maleisie-2

Wanneer je hebt bepaald welke camera je in Maleisie wilt kopen, ga je langs de fotozaken in Kuala Lumpur. Kijk op je gemak rond, en maak zo nu en dan een (bijna ongeïnteresseerd) praatje met de verkoper. Tast af of ze tijd in je willen steken. Voor een verkoper in Azië is er niets mooiers dan iemand die niet doelbewust kwam om iets te kopen, toch met een product uit zijn zaak weg te zien lopen. Bij de fotozaak kun je prima afdingen. Wanneer je een acceptabele korting hebt geregeld, ga je met dat bedrag in je achterhoofd bij de vele andere zaken langs. Probeer hier onder het laagste bedrag uit te komen. Vergeet niet na te gaan hoe het zit met de garantiebepalingen, soms heb je namelijk alleen maar lokale garantie op het apparaat. Bij de bekende merken is er meestal sprake van 1 jaar wereldwijde fabrieksgarantie (soms maar een half jaar). Ook valt er vaak over aanvullende extra’s te onderhandelen, zoals een extra geheugenkaart, een statief of een cameratas.

camera-kopen-in-maleisie-3

Ook accessoires voor camera’s zijn in Maleisie te koop en deze zijn doorgaans goedkoper dan in Nederland. Vooral de accessoires van de bekende merken kom je overal tegen. Het gaat bijvoorbeeld om batterijen van Sony-camera’s, om lenzen voor de Canon digitale spiegelreflex camera’s en ga zo maar door. Wanneer winkels bepaalde specifieke onderdelen niet op voorraad hebben, dan kan men deze voor je bestellen. Meestal is het dan binnen een week aanwezig, en kun je het in de winkel ophalen (mocht je bijvoorbeeld langer in Kuala Lumpur verblijven).

TIP: Bewaar altijd de aankoopbon. Deze heb je nodig in Nederland, mocht je aanspraak willen maken op de wereldwijde garantiebepalingen. Je hebt de aankoopbon tevens nodig op Schiphol zodat de douane de hoogte van de invoerbelasting te kan bepalen, mocht je de camera via de officiële weg naar Nederland willen meenemen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *