Ming Tien Food Court net buiten Kuala Lumpur

Helemaal in Bandar Utama – aan een zijstraatje van Lebuh Bandar Utama – vind je het populaire Ming Tien Food Court. Hier vind je meer dan 60 eettentjes en nagenoeg geen toeristen. Wel vind je er regelmatig verdwaalde expats, die er net zo veel van genieten dan de locals. De foodcourt is één van de weinige foodcourts in KL die de gehele dag en nacht (24/7) geopend is. In het verleden vond je Ming Tien in de wijk Taman Megah, maar dit leverde ’s avonds teveel verkeersopstoppingen op. Een kleinere versie van het foodcourt verhuisde toen naar de huidige locatie, 2 kilometer verderop.

Tafeltjes bij Ming Tien Food Court

Ming Tien Food Court is klein en gezellig, met meerdere terrassen met eettentjes. Bij elk terras heb je een paar tafels met stoelen en verder heb je nog een overdekt gedeelte dat volledig dicht kan en waar een paar grote airco’s de temperatuur lekker laag houden. Hier is het dan ook het drukst, met vooral veel grote groepen. Buiten is het ook grotendeels overdekt, zodat je er bij elk weertype prima kunt zitten (in Kuala Lumpur heb je vaak het hele jaar door tussen 16.00 en 20.00 kans op een korte maar heftige regenbui).

Eetkraampjes bij Ming Tien Food Court

Heerlijke saté bij Ming Tien

De gegrilde vis is vooral altijd erg lekker. De saté was ook goed. Wanneer je toevallig ‘Orange Juice’ besteld, kun je het beste de versie zonder suiker nemen. De variant met suiker bevat namelijk een dikke laag met suiker waardoor het drankje echt mierzoet wordt.

Overdekt eten bij Ming Tien

Hoe bestel je eten bij een foodcourt?

Eten bestellen bij een foodcourt is makkelijk. Je onthoudt je tafelnummer en gaat de eetkraampjes af. Als je ergens wat besteld, wordt er naar je tafelnummer gevraagd. Na minimaal 5 minuten wordt het gerecht bij je tafel geserveerd. Betalen doe je bij ontvangst. Drinken wordt los geserveerd, vaak door medewerkers die duidelijk herkenbaar zijn vanwege hun opvallende t-shirts.

Je kunt ook als je elders wilt eten via Foodpanda.my bij Ming Tien Food Court bestellen. Op de website zie je de verschillende kraampjes die gerechten ook voor take-away of bezorging bereiden.

Ming Tien Food Court in Kuala Lumpur

Veel tafeltjes bij Ming Tien Food Court in Kuala Lumpur

Hoe kom je er?

Hoewel het een flinke reis is voor toeristen is het zeker de moeite waard om er eens lekker te eten. In het verleden waren dit soort buitenwijken nauwelijks zelfstandig te bezoeken, omdat taxichauffeurs altijd de hoofdprijs rekenden. Met de koms van Grab is elke plek makkelijk bereikbaar en ook Ming Tien Food Court kun je prima op deze wijze bezoeken (Grab is vooral een uitkomst als je vanaf dit soort afgelegen plekken terug naar het centrum van Kuala Lumpur moet).

Naam: Ming Tien Food Court
Waar: Bandar Utama
Type: Foodcourt
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 1

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *