Sate Kajang Haji Samuri

Kajang is een regio buiten Kuala Lumpur die vooral bekend staat om de goede saté. Sate Kajang Haji Samuri is een klein restaurantje in Kajang waar je van diverse heelijke soorten saté kunt genieten. Dit satétentje groeide uit tot een populaire keten met een aantal vestigingen rond Kuala Lumpur. Sate Kajang deed er jaren over om het bekende recept te verfijnen. De marinade is dan ook geweldig en de stokjes bevatten altijd precies genoeg vlees. De saus is er verder heerlijk, wij zijn groot fan van de typisch Maleisische satésaus.

sate-kajang-pertama-complex-1

Wat vooral erg goed is aan Sate Kajang Haji Samuri is dat je de sterkte van de satésaus zelf kunt bepalen. Ze geven je een losse kom met pindasaus, een klein kommetje met speciale sambal en een leeg kommetje waar je je eigen saté in kunt maken. De saté wordt standaard geleverd met een klein bordje met wat stukjes lontong (koude blokjes kleefrijst) en komkommer. Bij de bestelling kun je direct wat te drinken bestellen. De Ice Lemon Tea is er erg lekker (en kost maar RM2.50).

sate-kajang-pertama-complex-2

Sate kost overigens RM1 per stokje en dat zijn goede prijzen. Wij vinden de Ayam (kip) en Daging (vlees) het lekkerst, Kambing (schaap) wat minder. Je hebt verder nog vis, haas en kippenlever, maar die varianten slaan wij altijd over.

Naam: Sate Kajang Haji Samuri
Waar: Damansara Uptown
Type: Saté restaurant
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 1

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *