Hutong Lot10, geweldig foodcourt in het centrum van Kuala Lumpur

Onderin het populaire winkelcentrum Lot10 vind je het geweldige foodcourt Hutong Lot10. Hier vind je zo’n 25 eettentjes met verrukkelijke Chinees-Maleisische gerechten. Dit is dan ook meteen één van de weinige plekken in het centrum waar je diverse populaire gerechten met varkensvlees kunt eten (het foodcourt is non-halal). Denk niet dat het daarom een rustig foodcourt is, de hele dag van openen tot sluiten is het er een drukte van jewelste.

Hutong Lot10 is laag en kleinschalig gebouwd, als een echte Hutong met allerlei steegjes en gangetjes. Door de lage plafonds lijkt het allemaal wat krapjes, maar er is eigenlijk altijd wel een vrije tafel te vinden. Als het echt heel druk is, kun je beter eerst even op een tafeltje wachten en dan vervolgens om en om gerechten bestellen. In tegenstelling tot de meeste andere foodcourts in Maleisië betaal je direct bij de bestelling en wacht je bij het eettentje tot je gerecht klaar is.

Ingang Hutong Lot10

De eettentjes zijn een beetje rommelig door het foodcourt geplaatst. Dit geeft het enerzijds wel een leuk sfeertje mee, maar aan de andere kant oogt het daardoor wat chaotisch, vooral wanneer het druk is. Ze hebben duidelijk getracht de sfeer ‘van buiten’ naar binnen te halen. Overal zie je authentieke kraampjes met de typische Chinese teksten en bordjes, maar als je eenmaal ergens zit is het er lekker fris (vanwege de airco) en schoon.

Absolute aanraders!

previous arrow
next arrow

Slider

Wij komen er altijd met groot plezier en een bezoek aan Hutong staat in ons vaste lijstje met plekjes waar we in elk geval één keer eten tijdens een verblijf in Kuala Lumpur. Ik ben zelf groot fan van de Beef Noodles van Soong Kee, een kom met noodles met een erg lekkere vleesmarinade met daarnaast een klein kommetje met soep met hierin heerlijke beef balls. Ook heerlijk is de Hokkien Mee van Kim Lian Kee, dikke noodles met een smaakvolle saus. Verder heb je ook een Kin Kin Chili Pan Mee vestiging binnen Hutong. Chili Pan Mee is een heerlijk gerecht, hoewel wij hier normaal gesproken voor naar de wijk Chow Kit gaan. Allemaal absolute aanraders.

Geschiedenis van Hutong

Het mooie aan de eettentjes binnen Hutong is namelijk dat ze allemaal al zeer populair waren in Maleisië. Het bedrijf achter het foodcourt (dezelfde eigenaar als Food Republic Pavilion KL) heeft deals gesloten met diverse gevestigde namen binnen de (lokale en authentieke) restaurantwereld van Maleisië. Zo zijn er tentjes afkomstig uit Petaling Street, Penang en Ipoh, allemaal authentieke eettentjes met een grote status die ze afgelopen jaren (in sommige gevallen vele tientallen jaren) hebben opgebouwd. Al direct vanaf de opening was het een enorm succes.

Isetan: The Japan Store

previous arrow
next arrow

Slider

Tegenover de eetkraampjes van Hutong heb je de supermarkt van het populaire Japanse warenhuis Isetan. Denk aan typisch Japanse snacks en andere Japanse producten. Je hebt er ook een deel met versproducten, omringd door een aantal kookeilanden waaraan je kunt eten. Zo kun je zelf ingevlogen Wagyu uit het schap aanwijzen en de chefs marineren het dan naar wens, alvorens je het op je eigen kleine teppanyakiplaat kunt grillen. Er is ook een eiland met sushi, met heerlijke ramen en meer. The Japan Store van Isetan is overigens verdeeld over 4 verdiepingen, met op de 4e verdieping diverse populaire Japanse restaurants.

Hoe kom je er?

Lot10 is een populair winkelcentrum in Kuala Lumpur. Het ligt zeer centraal binnen Bukit Bintang, het toeristische hart van Kuala Lumpur. Het ligt pal tegenover het monorailstation Bukit Bintang en boven het metrostation Bukit Bintang. Verblijf je in een hotel in Bukit Bintang dan kun je makkelijk lopend naar het winkelcentrum. Kom je van buiten Bukit Bintang dan is de monorail, metro of de gratis GOKL city bus de aangewezen manier om er te komen. Ook kun je natuurlijk een Grab overwegen, maar let erop dat het verkeer in dit deel van Kuala Lumpur vaak vast staat.

Er zijn drie manieren om bij Hutong Lot10 uit te komen. Binnen in de mall heb je een roltrap en lift naar beneden. Aan de Bukit Bintang zijde heb je een roltrap naar beneden en ook aan Jalan Sultan Ismail heb je een roltrap naar beneden.

Naam: Hutong Lot10 & Isetan The Japan Store
Waar: Bukit Bintang
Type: Foodcourt
Prijsklasse Hutong Lot10: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 2
Prijsklasse Isetan Japanse eet-eilanden: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 5

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *