Temurun waterval

Naast de prachtige waterval bij de Seven Wells heeft Langkawi veel meer mooie watervallen. Tijdens een fietstocht van Burau Bay naar de resorts The Datai en The Andaman, fietsten we langs een prachtige – bijna onvindbare – waterval. Op zo’n 3 kilometer van de Datai-stranden, kwamen we terecht bij de prachtige Temurun Waterfall. Deze 40 meter hoge waterval heeft onderaan een klein poeltje waar je lekker kunt zwemmen. Vaak gaat de lokale bevolking van het eiland na het werk of na school, en vooral ook in de weekenden naar de waterval om de zwemmen in het koele water. Men maakt er dan vaak meteen een leuk dagje uit van; zo neemt men eten mee om te picknicken aan de voet van de waterval.

temurun-waterval-langkawi-1

temurun-waterval-langkawi-2

temurun-waterval-langkawi-3

temurun-waterval-langkawi-4

Tegenover de waterval, langs de hoofdweg, heb je een klein restaurantje, waar je ook blikjes drinken en wat snacks kunt kopen. Hier heb je ook toiletten. Langs de hoofdweg, op loopafstand van de Temurun ligt ook nog een soort nepwaterval. Dit had een attractie moeten zijn, maar sloeg nooit echt aan. In droge tijden is alles uitgedroogd, het ziet er een beetje uitgestorven uit.

temurun-waterval-langkawi-5

temurun-waterval-langkawi-6

temurun-waterval-langkawi-7

temurun-waterval-langkawi-8

Hoe kom je er?

Je kunt jezelf natuurlijk de fietstocht besparen, door een taxi vanaf je resort te nemen. De meeste chauffeurs weten de Temurun waterval wel te vinden. De waterval is overigens ook prima zelf met de brommer of huurauto te bereiken. De waterval ligt verscholen in een bocht, met een kleine parkeerplaats aan de overkant van de weg.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *