Aquaria KLCC, het aquarium van Kuala Lumpur

Een zeer populaire attractie binnen KLCC is Aquaria KLCC; een enorm aquarium gelegen onder het congresgebouw (KLCC Convention Centre). Aquaria KLCC werd in 2002 geopend en is een omvangrijk overdekt aquarium van meer dan 60.000 m2. Binnen het complex zijn diverse ruimtes te bezichtigen, zowel aquatisch als semi-aquatisch, met een grote verscheidenheid soorten uit zee en uit zoetwatergebieden, met daarbij nog verschillende diersoorten.

aquaria-klcc-kuala-lumpur-1

aquaria-klcc-kuala-lumpur-2

Binnen Aquaria KLCC kun je diverse interessante zeedieren binnen een eigen aquaria bezichtigen; zoals reuze octopussen, tijgerhaaien, groene zeeschildpadden en grote zeebaarzen evenals aquatische zoogdieren zoals waterratten en witneussnuitberen, wasbeerachtigen en diverse andere semi-aquatische zoogdieren afkomstig uit Azie en Zuid-Amerika.

aquaria-klcc-kuala-lumpur-3

Het merendeel van de dieren die je kunt bekijken in Aquaria KLCC is speciaal ingevlogen uit alle delen van de hele wereld omdat er maar een paar inheems zijn in Maleisie. De aquaria waarin ze worden gehouden zijn fraai aangelegd om hun natuurlijke leefgebied zo goed mogelijk te kopiëren. Exposities zijn onderverdeeld op zodanige wijze dat de bezoekers mee op een ‘waterreis’ worden genomen. Deze gebieden omvatten een ondergelopen bos, een kustgebied en de tevens de ‘Hoogtepunten van de Jungle’, allemaal geïnspireerd op verschillende geografische zones waarin verschillende soorten dieren floreren.

aquaria-klcc-kuala-lumpur-4

Er zijn ook thematische zones, zoals de elektrische zone die het aquatische leven herbergt van de elektrische paling en de elektrische meerval. Verder heb je er het thema ‘vreemd en geweldig’, een gebied die de minder conventionele maar toch fascinerende wezens zoals giftige steenvissen en de dennenappelvis herbergt.

Het meest indrukwekkende van Aquaria KLCC is het oceanarium met een 90 meter lange onderwatertunnel waarin de bezoekers worden getrakteerd op een wijds zicht op de vele wonderen van de oceaan; er zwemmen haaien, reuze roggen en schildpadden in rond, maar ook duizenden kleine vissoorten.

aquaria-klcc-kuala-lumpur-5

Er is ook een interactief gebied dat in feite Aquaria KLCC’s eigen kinderboerderij is. Hier kunnen bezoekers fysieke interactie hebben met bamboehaaien, hoefijzerkrabben en met de gehoornde zeester. Aquaria KLCC heeft elke dag voedersessies en diverse andere tentoonstellingen (sommige tentoonstellingen vinden dagelijks plaats, andere alleen op geselecteerde dagen).

aquaria-klcc-kuala-lumpur-6

Reis je met kinderen naar Maleisie? Dan is een bezoek aan Aquaria KLCC absoluut de moeite waard. Onze dochter had het er fantastisch en keek telkens weer haar ogen uit. We konden gewoon ergens gaan zitten, en zij vermaakte zich urenlang.

aquaria-klcc-kuala-lumpur-7

KLCC

Kuala Lumpur City Center (KLCC) is synoniem met de Petronas Twin Towers en het schitterende winkelcentrum Suria KLCC dat eronder ligt. KLCC is het zakelijke hart van de stad, en je ziet er dan ook overal mensen in pak rondlopen op weg naar hun werk. Naast de Petronas Twin Towers heb je nog diverse andere attracties binnen KLCC, waardoor een bezoek zeker niet mag ontbreken. Pal tegenover de torens heb je het prachtige KLCC Park. Binnen het complex heb je verder nog het orkestgebouw, diverse goede restaurants en buiten heb je nog diverse gezellige tentjes waar je een drankje kunt doen. Tegenover de torens heb je het populaire Traders Hotel; waar je in de SkyBar van een schitterend uitzicht op de torens kunt genieten.

Openingstijden

Aquaria KLCC is elke dag van de week geopend. Op weekdagen kun je er terecht tussen 11.00 en 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen opent de attractie een half uur eerder om 10.30 (dan sluit het om 19.00).

Je kunt het aquarium het beste in de ochtend op een doordeweekse dag bezoeken. Dan is het er het meest rustig. In het weekend is het vaak flink druk, hetzelfde geldt voor regenachtige dagen (van die dagen dat het de hele dag regent).

Toegangsprijzen

De toegangsprijs is RM50 voor volwassenen, RM40 voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud en RM30 voor senioren (60 jaar en ouder). Kinderen onder drie jaar kunnen gratis naar binnen.

Hoe kom je er?

Aquaria KLCC ligt onder het enorme Suria KLCC complex. Je komt er het snelst door vanaf de kelderverdieping bij het Suria KLCC winkelcentrum bij de Cold Storage supermarkt de borden naar het Kuala Lumpur Convention Centre en Aquarium KLCC te volgen. Eenmaal bij het Convention Centre zie je de ingang van het aquarium met er tegenover een Starbucks koffietentje. Suria KLCC is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Onder het winkelcentrum heb je het metrostation KLCC. De gratis GOKL bus stopt ook voor de deur van Suria KLCC (handig als je vanaf Bukit Bintang of Chinatown komt). Je kunt ook lopend vanaf Bukit Bintang naar het aquarium. Je loopt in 5 minunten vanaf het winkelcentrum Pavilion KL (achteruitgang) via de overdekte voetgangersbrug naar het Convention Centre (met het Aquarium eronder).

Attracties in de buurt

Aquaria KLCC ligt in het centrum van Kuala Lumpur, op loopafstand van vele andere attracties. Zo kun je gemakkelijk een bezoek aan het aquarium combineren met een bezoek aan de Petronas Twin Towers of het grote en populaire winkelcentrum Suria KLCC. Het is via het voetgangerspad slechts 5 minuten lopen naar Bukit Bintang waar je tal van grote winkelcentra vindt. Verder reis je vanaf metrostation KLCC in enkele minuten naar Chinatown waar je tal van attracties hebt.

Accommodatie in de omgeving van Aquaria KLCC

Enkele prima hotels dichtbij Aquaria KLCC zijn Traders Hotel, Impiana KLCC, Novotel KLCC, The Ascott Kuala Lumpur en het prachtige Pullman Kuala Lumpur City Centre Hotel.

Adresgegevens

Aquaria KLCC
Kuala Lumpur Convention Centre Complex,
Kuala Lumpur City Centre,
50088 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 2333 1888
Fax: +603 2380 0069
Website: http://www.aquariaklcc.com

Video

Kaart

Tips?

Heb je leuke tips die je met ons wilt delen? Heb je toffe attracties in Kuala Lumpur bezocht die hier nog niet genoemd zijn? Deel je tips en andere weetjes met ons door hieronder een reactie achter te laten.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *