Alleen op reis in Maleisie

Ik reis alleen (als vrouw). Kan dit prima en is dit overal in Maleisie even veilig?

Je kunt prima alleen door Maleisie reizen. De bevolking is altijd erg vriendelijk naar toeristen toe. Je hoeft je als alleenreizende vrouw niet snel zorgen te maken, maar er zijn wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Centraal staat dat je natuurlijk altijd alert en op je hoede moet zijn, doe geen dingen die je in Nederland ook niet zou doen.

backpacken-in-maleisie-2

Veiligheid

Maleisie is een veilig land. Je kunt het beste verlaten steegjes in de avond vermijden. Daarbij kun je het beste je telefoon of fotocamera niet de opzichtig tonen, vooral niet als je langs drukke straten, of in drukke toeristische gebieden rondloopt.

Gebruiken en etiquette

De oostzijde van het schiereiland is overwegend islamitisch. Er gelden regels waar iedereen zich aan dient te houden. Zo moeten alleenreizende vrouwen niet te bloot gekleed zijn op straat en op publieke plekken. Topless zonnen is verder strikt verboden in het land. Vreemd genoeg kan een alleenreizende Nederlandse vrouw niet te bloot gekleed gaan in het land, terwijl de lokale Chinees-Maleisische bevolking soms zeer schaars gekleed gaat waar niemand verder wat van zegt.

Vervoer

Als je als alleenreizende (vrouw) een nachtbus of nachttrein neemt, hou dan altijd je spullen goed in de gaten. Hoewel diefstal relatief weinig voorkomt in het land, wil je een potentiele dief ook niet de gelegenheid geven zijn slag te slaan. Hou altijd je belangrijke spullen bij je (op je lichaam).

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *