Verstuur een pakket van Maleisie naar Nederland

Wanneer je cd’s, dvd’s of andere media koopt (bijvoorbeeld BluRay’s en ander HD materiaal) in Maleisie, dan loop je in sommige gevallen het risico dat de Nederlandse douane het inpikt. Om problemen te voorkomen kun je dit soort artikelen naar jezelf versturen. Natuurlijk loop je altijd nog het risico dat het pakketje eruit wordt gepikt, maar de kans is in ieder geval kleiner (daarbij vermijd je vervelende situaties bij aankomst op Schiphol). Neem vanuit Nederland een paar TAPI-combag’s mee (bubbeltjes enveloppe). Stop de dvd (of andere media) erin en stuur het naar jezelf. Dit kan in Maleisie bij het postkantoor, POS Malaysia. Vraag bij je hotel waar de dichtstbijzijnde vestiging te vinden is.

pakket-versturen-naar-nederland-1

In het gebied Bukit Bintang zit een postkantoor op de derde verdieping in Sungei Wang Plaza (wordt met bordjes aangegeven). Het postkantoor is hier van maandag tot en met zaterdag open vanaf 10.30 tot 18.00. Elke 1e zaterdag van de maand, op zondagen en tijdens publieke feestdagen is het postkantoor gesloten. Onze bagage is overigens nog nooit gecontroleerd bij aankomst op Schiphol, dus we kunnen niet schatten of er actief wordt gecontroleerd op gekopieerde waren.

Ben je aan het backpacken door Zuidoost-Azië en heb je onderweg al teveel gekocht? Verstuur dan tussentijds alvast wat spullen naar Nederland. In Maleisie is dit makkelijk en veilig; daarbij kost het niet eens zo heel veel. Stuur bijvoorbeeld schoenen die je niet meer draagt, of gedragen kleding of souvenirs (geen waardevolle bezittingen) naar je eigen adres in Nederland.

Pakketjes

Hetzelfde geldt bij pakketjes, neem dan vanuit Nederland een paar lege pakketjes mee. Het volle pakket breng je naar een vestiging van POS Malaysia. Hier wordt het pakket verpakt en voorzien van een pakbon, bewaar deze goed. Soms moet je het pakket zelf opnieuw inpakken, dat inhoud dat je om je eigen pakketje speciaal POS Malaysia papier moet wikkelen, en hierop de verzendbon plakt. Je krijgt dan een formulier, dit vul je in met minimaal het adres van de geadresseerde, je eigen paspoortnummer, handtekening en eigen naam. Geef hierop ook aan welk type verzending het betreft (Sea of Air) en wat er in de doos zit (parcel of bv. documenten). De verzendkosten zijn afhankelijk van het type verzending. Verstuur je het pakket via Airmail, dan betaal je vaak een fors bedrag. Het pakket is dan echter wel binnen een paar dagen in Nederland.

pakket-versturen-naar-nederland-2

Surface Mail is verruit de meest goedkope oplossing. Vooral bij zware pakketjes is verzending via Airmail onbetaalbaar (3,5 kg bijvoorbeeld kostte ongeveer RM160 aan verzendkosten), het pakket komt dan echter wel binnen een week op de bestemming aan. Verstuur je een pakket van maximaal 5kg met Surface Mail, dan kost het ongeveer RM42, wat omgerekend zo’n €10 is. Wanneer je een pakket via Surface Mail verstuurt, dan kan het wel lang duren voordat het pakket in Nederland aan de deur bezorgd wordt. Verzending via Surface Mail duurt in Maleisie 1 week tot 3 maanden.

pakket-versturen-naar-nederland-3

Let erop dat je geen nieuwe producten (elektronica in het bijzonder) op deze wijze naar jezelf verstuurd, want dan loop je het risico op een importheffing bij ontvangst.

Tarieven POS Malaysia

Wil je vooraf de kosten weten van het verzenden van een pakketje via POS Malaysia. Bezoek de website van POS Malaysia. Ga dan binnen het hoofdmenu naar ‘Personal’ en vervolgens in het linkermenu naar ‘Rates’. Klik dan in het nieuwe scherm op ‘Parcel’ en vervolgens kom je terecht in het scherm waar je de tarieven kunt achterhalen. Klik in dit scherm op ‘International’. Selecteer hier dan ‘Netherlands’ en voer dan het gewicht in. Klik op ‘Submit’. Je ziet dan in een nieuwe pagina het verzendtarief van het pakketje. In het geval van 3kg (max) komt het neer op zo’n RM80.

2 reacties op Verstuur een pakket van Maleisie naar Nederland

 1. Bastiaan
  zaterdag, 7 november 2015 om 15:07 (4 jaar geleden)

  Hoi, weet je welke pakket dienst hem uiteindelijk in Nederland bezorgd? PostNL is het in iedergeval niet.

  Beantwoorden
  • Ilya
   zondag, 15 november 2015 om 19:04 (4 jaar geleden)

   Hi,

   Ik zou het niet weten. Zal wel de goedkoopste partij zijn, het versturen vanuit Maleisie is immers ook erg goedkoop (of denk ik nu te gemakkelijk)?

   Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *