Uitgaan en stappen in Maleisie

Kun je in Maleisie ook uitgaan of stappen? Zijn er veel discotheken en barretjes?

Bij het begrip uitgaan of stappen in Maleisie moet je niet direct denken aan de massale feesten zoals op Ibiza of bij andere Spaanse feestoorden. Het is tevens niet te vergelijken met de uitgaansvoorzieningen op eilanden als Bali, Phuket of Koh Samui in de omgeving. Toch is Maleisie zeker geen saai land als het gaat om vermaak tot in de late uurtjes. Expats en hippe locals zullen zeggen dat er veel leuke plekjes zijn om te stappen, maar je moet ze wel weten te vinden.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-1

In de meeste grote steden van Maleisie kun je prima uitgaan; dit geldt echter vooral voor de wat meer westers-georienteerde steden zoals Kuala Lumpur, Georgetown, Johor Bahru, Ipoh, Kuching en Kota Kinabalu. In sommige delen van Maleisie is er een groot verschil tussen uitgaan en avondvertier. Op de meeste eilanden ga je ‘uit’ door aan de bar bij je hotel of resort een drankje te drinken. Soms draait men er muziek en kun je er dansen, andere keren is er een bandje dat live optreedt. Sommige hotels hebben een eigen bar/disco, hier kun je ook naartoe wanneer je bij een naburig hotel verblijft. Op de vele kleine bountyeilandjes heb je vaak een barretje bij de populaire resortjes. Hier is uitgaan vrij kleinschalig, maar wel erg gezellig.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-2

Uitgaansgebieden in Kuala Lumpur

In de stad Kuala Lumpur kun je prima uitgaan, het is een wereldstad en de uitgaansvoorzieningen doen niet onder voor Amsterdam. Dit zie je terug in de vele uitgaansgelegenheden zoals barretjes en disco’s. Je hebt in Kuala Lumpur diverse populaire uitgaansgebieden. Er is in ieder geval 1 gebied dat vooral populair is onder toeristen; dat is Jalan P Ramlee met zijn vele kroegen waaronder de ‘Beach Club’. Hier kom je ook veel locals en expats tegen. Er hangt soms een beetje een foute sfeer, maar het kan maar net zijn wat je zoekt als uitgaanslocatie in KL. Een andere populair gebied is de KLCC area met de discotheek Zouk en de diverse lounges binnen de dure hotels. Op de website TimeOutKL kun je het uitgaansagenda bekijken, om zo te achterhalen wanneer je waar moet zijn.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-3

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-4

Changkat Bukit Bintang is een klein wijkje binnen Bukit Bintang in het centrum van Kuala Lumpur. Het gebied is vooral erg populair onder expats en hippe locals; maar het is ook populair onder toeristen vanwege de grote hoeveelheid betaalbare guesthouses en lodges in de straatjes erachter. Vlakbij Changkat ligt de populaire eetstraat Jalan Alor. Vanaf Changkat loop je in 5 minuten naar de winkelcentra langs Jalan Bukit Bintang. Langs Changkat liggen diverse loungetenten, barretjes en restaurants.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-7

Iets meer buiten het centrum heb je nog de Old Heritage Road; waar je ook diverse gezellige kroegen hebt. Een ander populair gebied is The Connection binnen het winkelcentrum Pavilion KL. Hier heb je diverse barretjes en restaurantjes.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-5

Buiten de stad heb je ook nog diverse uitgaansgebieden; maar die zijn vaak niet handig bereikbaar voor toeristen en daardoor minder interessant om te bezoeken. Een voorbeeld is Sunway Pyramid met de diverse barretjes en discotheken; erg populair onder de lokale bevolking in Kuala Lumpur. In wijken als Mutiara Damansara en Mt. Kiara heb je verder ook veel leuke tentjes.

uitgaan-en-stappen-in-maleisie-6

Uitgaan op Penang

Avondvertier bestaat op het eiland Penang vooral uit het slenteren langs de avondmarkt, bijvoorbeeld in het dorp Batu Ferringhi. Je hebt in het centrum van dit dorp ook een aantal barretjes, waar je een biertje kunt drinken. De foodcourts zijn er tot 0.00 open, en dat is vaak ook populaire plek om een drankje te doen. In de hoofdstad Georgetown heb je diverse kroegen en discotheken; waar de lokale bevolking ook naartoe gaat in de weekenden. Met de komst van een aantal nieuwe shopping malls is de hoeveelheid uitgaanslocaties op Penang ook flink toegenomen. Populaire locaties als Straits Quay en Penang Times Square zijn erg populair onder het uitgaanspubliek, maar ook langs Gurney Drive heb je diverse hippe tentjes. Backpackers die in en rond Chulia Street in het centrum van Georgetown verblijven kunnen kiezen uit diverse kleine, gezellige barretjes in deze wijk.

De ultieme backpackgids

De ultieme backpackgids

Robbert is de oprichter van Backpackgids Azië. Zijn uitgebreide kennis van backpacken door Azië is gebaseerd op diverse reizen waarbij hij alle uithoeken van Azië gezien heeft. Samen met behulp van andere Azië-kenners biedt hij nu een 6-delig reisboekenpakket – de ultieme Backpackgids Azië – ter waarde van €110 aan voor een wel heel speciale prijs. Klik hier.

Uitgaan op Langkawi

Op het eiland Langkawi bestaat het avondvertier vooral uit een bezoekje aan de bar van je hotel of resort. In het toeristische centrum Pantai Cenang heb je flink wat barretjes en restaurantjes aan het strand, en langs de hoofdweg. De rest van het eiland is veel rustiger; het enige vertier is dan meestal alleen maar bij het resort te vinden. Bij Burau Bay heb je nog het haventje Telaga Harbor; waar je diverse westerse tentjes op een rij hebt. Hier kun je ook lekker genieten van een drankje op de terrasjes; echt uitgaan is er niet bij. Alcohol is wel goedkoper op Langkawi dan in de rest van Maleisie (net als op het eiland Tioman aan de oostzijde van het schiereiland); dit komt vanwege de ‘Tax-Free’ status van het eiland.

Avondvertier aan de oostzijde van het schiereiland

Omdat de oostzijde van het schiereiland een sterk islamitische inslag heeft, vind je hier dan ook geen uitbundig uitgaansleven. Alcohol bijvoorbeeld is meestal alleen te verkrijgen in de grote, internationale hotels en resorts. Op de eilanden voor de kust (Perhentian, Redang en Tioman) kun je wel uitgaan, maar ook hier moet je het weer meer zien als vertier in de omgeving van je resort. Je kunt hier overigens wel alcoholische dranken nuttigen (althans; op de meeste plekken op deze eilanden).

Stappen op Borneo

Op Borneo kun je ‘uitgaan’ in steden als Kota Kinabalu en Kuching. Voor de rest bestaat het weer vooral uit avondvertier bij het hotel of resort waar je verblijft. Op zich staat uitgaan niet direct centraal bij toeristen die Borneo bezoeken. Het is echter altijd wel mogelijk om ergens een drankje te drinken; goede plekken zijn in ieder geval altijd de duurdere resorts.

1Pingbacks & trackbacks op Uitgaan en stappen in Maleisie

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *