Hotelprijzen Maleisie

Wat zijn de gemiddelde hotelprijzen in Maleisie?

De hotelprijzen per kamer per nacht variëren in Maleisie doorgaans van RM150 in een middenklasse hotel tot RM350 of meer in een zeer luxe hotel, wat neerkomt op ongeveer €35 tot €75 per nacht. Het kan echter nog veel goedkoper, een hotelkamer bij een basic hotel heb je al voor €20 tot €35 per kamer per nacht.

Hotelprijzen Kuala Lumpur

Traders Hotel Kuala LumpurIn het centrum van Kuala Lumpur zijn de grotere hotels vaak wat duurder. Bij een goedkoop middenklasse hotel in hartje Kuala Lumpur betaal je minimaal ongeveer RM200 per kamer per nacht. In de buitenwijken of in de omgeving van Chinatown kost een overnachting beduidend minder. De meeste budgethotels (voor backpackers) vind je in de omgeving van Jalan Alor en bij Petaling Street (Chinatown). Een overnachting in een guesthouse is al mogelijk vanaf €10 per nacht, maar dan slaap je vaak wel in een slaapzaal. De beste plek voor een overnachting in Kuala Lumpur is in de centraal gelegen wijk Bukit Bintang. Je kunt vanaf Bukit Bintang bijna alles lopend bereiken en je bent zeer mobiel met het monorail systeem.

Wist je datWist je dat? Traders al jaren het best beoordeelde hotel van Kuala Lumpur is? Het ligt zeer centraal, recht tegenover de Petronas Twin Towers. Helemaal bovenin het hotel heb je de Skybar, met een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur. Een overnachting is met ongeveer €100 per nacht redelijk betaalbaar, vooral vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Een tip voor mensen die flink willen winkelen maar niet zo heel lang in KL verblijven; ga naar KL Sentral (makkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven met de KLIA Ekspres) en verblijf in Hilton of Meridien; twee luxe hotels. Naast KL Sentral ligt de nieuwe mall Nu Sentral. Hetzelfde geldt voor Mid Valley Megamall dat even buiten het centrum van Kuala Lumpur ligt. De prijzen per nacht vallen er enorm mee vergeleken de prijzen in het centrum van de stad; en je kunt fantastisch shoppen bij Mid Valley en de naastgelegen The Gardens.

Bekijk enkele goed tot zeer goed beoordeelde hotels in Kuala Lumpur.

Hotelprijzen Langkawi, Penang en Pangkor

Four Seasons Resort LangkawiOp de eilanden Penang, Langkawi en Pangkor gelden ongeveer dezelfde prijzen per kamer per nacht, bij vergelijkbare accommodatie. Op Langkawi heb je dan een bungalow bij een resort aan het strand, op Penang verblijf je in een groot resort in de directe omgeving van het strand. Natuurlijk kun je het verder zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt genoeg hotels en resorts in Maleisie waar je minimaal €150 per nacht betaalt, dat zijn dan meestal wel luxe 5-sterren hotels of resorts. De meeste hotels op Penang vind je in het noorden van Georgetown en langs de stranddorpen Batu Ferringhi en Tanjung Bungah. De meeste resorts op Langkawi vind je bij Pantai Cenang, het Burau Bay gebied en tevens langs de noordzijde van het eiland (daar vind je de meest exclusieve resorts). Op het eiland Pangkor gelden ongeveer dezelfde prijzen als op Langkawi en Penang; beschikbare accommodatie is ook vergelijkbaar met elkaar.

Er zijn diverse prachtige hotels en resorts op Langkawi te vinden. Enkele populaire hotels op het eiland zijn The Danna *****, het Tanjung Rhu Resort *****, het Meritus Pelangi Beach Resort *****, het Datai Resort ***** en het Berjaya Langkawi Resort ****.

hotelprijzen-maleisie-2

Ook op Penang zijn diverse prachtige hotels en resorts te vinden. Hoewel de stranden hier misschien wat minder mooi zijn; maken de enorm mooie zwembaden bij de strandresorts vaak een hoop goed. Enkele populaire hotels op het eiland zijn het Eastern And Oriental Hotel *****, het Parkroyal Penang Hotel *****, het G Hotel *****, het The Blue Mansion by Samadhi Retreats **** en het Golden Sands Resort ****.

hotelprijzen-maleisie-3

Op het eiland Pangkor bevinden zich een aantal mooie hotels en resorts; zoals het Anjungan Beach Resort, Pangkor Island Beach Resort en het Puteri Bayu Beach Resort. Bij Lumut heb je ook nog diverse accommodatie; waaronder het Swiss-Garden Damai Laut resort en het Blue Bay Resort.

Naast Pangkor ligt het piepkleine eiland Pangkor Laut, met het ultraluxe Pangkor Laut Resort. Dit is de ultieme honeymoon bestemming van Maleisie, en een absolute must-visit als je wat te vieren hebt.

Eilanden aan de oostzijde van het schiereiland

hotelprijzen-maleisie-4

Accommodatie op de diverse tropische eilanden aan de oostzijde van het schiereiland is doorgaans goedkoper en minder luxe dan de eerder genoemde eilanden als Langkawi en Penang. Hoewel je natuurlijk ook hier exclusieve resorts hebt; zijn dat er beduidend minder dan aan de westzijde. Zo heeft het eiland Perhentian maar 3 enigszins luxe resorts; de rest is vrij basic van opzet en hierdoor ook zeer goed betaalbaar. Op Perhentian verblijf je al voor RM60/RM80 per nacht (huisje aan het strand met alleen fan). Vanaf RM100/RM130 per nacht heb je een huisje met airco. Redang heeft wat meer luxe accommodatie; maar dit is dan ook meteen het duurste eiland aan de oostzijde van het schiereiland. Je verblijft al voor RM200 per nacht op Redang, maar in een beetje luxe resort betaal je al snel vanaf RM350 per nacht (zoals het schitterende The Taaras). De andere eilanden aan de oostzijde liggen een beetje tussen Perhentian en Redang in qua soorten accommodatie en de daarbij horende prijzen.

Bekijk hier de beschikbare accommodatie op Perhentian, Lang Tengah, Redang, Kapas, Tenggol en Tioman.

Hotelprijzen op Borneo

hotelprijzen-maleisie-1

Hotelprijzen op Borneo verschillen enorm afhankelijk van waar je verblijft. Een overnachting in een exclusief jungle-resort is niet goedkoop, maar absoluut een hoogtepunt van je reis. Op de vele bountyeilanden heb je soms maar een resort per eiland; vaak een zeer exclusief resort waar duiken, snorkelen en relaxen centraal staan. Budgetaccommodatie heb je alleen in de grote steden Kuching en Kota Kinabalu, en soms in de wat minder toeristische gebieden.

Bekijk hier een overzicht met accommodatie op Sabah en op Sarawak.

Beste hotelprijzen Maleisie

De beste prijzen vind je op het internet. De zogenaamde ‘internet rates’ zijn doorgaans bijzonder scherp. Onaangekondigd binnenwandelen bij een hotel levert vaak een hoge prijs voor een overnachting op. Wij hebben zelf de beste ervaringen met agoda.nl en booking.com.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *