Top 10 Foodcourts in Kuala Lumpur

Maleisie staat bekend als een eetparadijs met haar uitgebreide variaties in lokale specialiteiten zoals nasi lemak, mee laksa, kuey teow en roti canal. Bovendien is ook de internationale keuken uitgebreid vertegenwoordigd – waarvan sommigen zelfs iets van de lokale smaak hebben overgenomen.

Foodcourts zijn grote pleinen met daaromheen vele kleine eetstalletjes die allerlei soorten typisch Aziatische gerechten verkopen. Eten bij een foodcourt is leuk en betaalbaar en voor toeristen vaak een leuke gelegenheid om te ervaren hoe het is om tussen de plaatselijke bevolking te zijn.

Eten bestellen bij een foodcourt is eenvoudig. Je zoekt eerst een leeg tafeltje, gaat zitten en wacht tot een dame langskomt om je bestelling voor een drankje op te nemen. Hierna, onthoud je je tafelnummer en je loopt naar het eetstalletje van je keuze. Je kunt bij allemaal verschillende stalletjes eten bestellen, ze vragen naar je tafelnummer en nadat het vers klaargemaakt is brengen ze het naar je tafel. Dit duurt gemiddeld 10 minuten (dus zorg dat jijzelf of iemand anders tegen die tijd aan je tafel zit). Pas dan betaal je voor je bestelling.

Ga naar een van de volgende foodcourts in Kuala Lumpur en in de directe omgeving van de hoofdstad, waar je de vele verrukkelijke gerechten voor zeer betaalbare prijzen kunt proberen.

Food Republic, Pavilion KL

foodrepublic-pavilion-kl-foodcourt-kuala-lumpur

Nauwelijks tien minuten van Suria KLCC ligt de Pavilion Mall op Jalan Bukit Bintang waar je een zeer druk bezocht foodcourt vindt. De Food Republic is een foodcourt voor locals en toeristen, gelegen binnen de kelderverdieping (ze noemen het de 1e verdieping) van het winkelcentrum. Voor een betaalbare prijs krijg je het beste van de lokale Aziatische stalletjes en restaurantwaardig eten geserveerd in een open, geïntegreerd concept.

Hutong, Lot 10

hutong-lot10-foodcourt-kuala-lumpur

Hutong is een populair foodcourt gelegen op de begane grond van winkelcentrum Lot 10. Het is zo gebouwd dat het eruit ziet als een echte Hutong; net als een oud Chinees wijkje heeft de foodcourt zo’n 20 stalletjes die voornamelijk eten uit de Chinese keuken bereiden. Tot de verkopers behoren enkele van de meest bekende Maleisische namen zoals Honkee Porridge, Soong Kee’s beef noodles, Mo Sang Kor’s bah kut teh, Kim Lian Kee’s Hokkien mee en Kong Tai uit Singapore.

Ming Tien, Taman Megah (buitenwijk Petaling Jaya)

ming-tien-foodcourt-kuala-lumpur

Ming Tien in de wijk Taman Megah in Petaling Jaya is een zeer populair foodcourt onder de lokale bevolking. Het foodcourt heeft 63 stalletjes die lokale favorieten verkopen zoals laksa, chicken rice, ipoh hor fun en diverse Baba en Nyonya gerechten. Daarnaast heb je er ook wat kraampjes die internationale gerechten verkopen (zelfs heerlijke pizza). Ming Tien is dagelijks 24 uur open. Het is niet zo heel makkelijk bereikbaar voor toeristen, maar als je de moeite neemt staat het garant voor een zeer unieke eetervaring.

KLCC Signatures, Suria KLCC

signatures-suria-klcc-foodcourt-kuala-lumpur

Gelegen op de tweede verdieping van het zeer prestigieuze winkelcentrum Suria KLCC, heb je het KLCC Signatures foodcourt; een van de drukstbezochte foodcourts in de stad. Geniet hier van een brede reeks van niet dure lokale en internationale gerechten van over de hele wereld terwijl je het kalmerende uitzicht over het KLCC park op je in laat werken.

Asia Cafe, Subang Jaya

asia-cafe-foodcourt-kuala-lumpur

Asia Cafe is zeer populair onder tieners en jonge volwassenen, want het ligt vlakbij een universiteit. Gelegen in de buurt van Subang Jaya’s drukste winkelcentrum in de wijk SS15, biedt het foodcourt een reeks van plaatselijke en internationale gerechten in combinatie met diverse uitgaansgelegenheden zoals een cyber café, een snooker room en vele verheven/hooggeplaatste plasma tv’s voor het publiek.

Foodrepublic, 1Utama

foodrepublic-1utama-foodcourt-kuala-lumpur

1Utama is een van de grootste winkelcentra van Maleisie. In de New Wing heb je het moderne Foodrepublic. Net als bij Pavilion KL heb je hier diverse moderne restaurantjes met lokale gerechten. Naast Foodrepublic 1Utama heb je ook nog het Jusco Arena foodcourt in de Old Wing van het winkelcentrum. Dit foodcourt is zeer populair onder de lokale bevolking, helemaal na de renovatie van het complex in 2012.

Oasis, Mid Valley

oasis-foodcourt-mid-valley-megamall-kuala-lumpur

Een verborgen juweel op de tweede verdieping van Mid Valley Megamall Centre Court, wordt de Oasis foodcourt niet alleen regelmatig bezocht door de werknemers van het winkelcentrum maar ook door het winkelend publiek dat goedkope doch heerlijke maaltijden zoekt. De foodcourt biedt heerlijkheden van lokale venters aan in een comfortabele airconditioned omgeving. De Portugese gegrilde vis is hier erg gewild, op etenstijden zorgend voor lange rijen terwijl de pan mee een favoriet is van noedel liefhebbers. Naast de Oasis zijn er nog twee andere foodcourts binnen het enorme Mid Valley complex; Food Garden @ The Gardens en de foodcourt voor werknemers op de begane grond.

SS2 Selera Malam, Petaling jaya

ss2-selera-malam-foodcourt-kuala-lumpur

SS2 Selara Malam, dat ligt langs de Jalan SS2/64 in Petaling Jaya is de plek waar je moet zijn voor lokaal en Aziatisch eten bij vele tientallen stalletjes. Dit foodcourt staat ook bekend als ‘Wai Sek Kai’ wat gulzigheidlaan betekent in het lokale Kantoneze dialect. Stal 62 Penang Heng Seng Lok Lok is een van de populairste stalletjes voor haar lok lok (vleespennen en vis en schaaldieren die gekookt worden in kokende soep) en yam cake, stal 51 voor haar laksa Siam en Penang asam laksa, stal 52 voor haar Penang prawn mee en mee. Jawa en stalletjes 30 en 48 voor hun gebraden kuey teow en gebraden tong fun. De foodcourt is dagelijks open van 5 uur ’s morgens tot middernacht.

Sungei Wang foodcourt, Bukit Bintang

sungei-wang-foodcourt-kuala-lumpur

Ook al ziet Sungwei Wang Plaza er een beetje vies en vervallen uit, het populaire winkelcentrum heeft een van de beste foodcourts in de stad. Nergens eet je goedkoper dan hier met prijzen die beginnen bij RM1,50 voor een maaltijd. Authentiek Maleis, Indisch en Chinees eten zoals curries, chicken rice, noedels en nog veel meer wordt overvloedig aangeboden in deze foodcourt.

Kuchai Lama Foodcourt

kuchai-lama-foodcourt-kuala-lumpur

Kuchai Lama is een gebied dichtbij Old Klang Road. De Kuchai Lama foodcourt is enorm groot met wel meer dan 100 stalletjes die allerlei soorten gerechten verkopen. De foodcourt is deels overdekt, dus zelfs tijdens een regenbui kun je hier genieten van een heerlijke maaltijd. Dit was onze eigen persoonlijke favoriet, omdat we er dichtbij woonden.

Kaart met foodcourts in en rond Kuala Lumpur

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *