The Loaf Bakkerij en lunchtentje

The Loaf is een luxe bakkerijketen en tevens een populair lunchtentje in Maleisie. Door heel Maleisie vind je vestigingen van de bakkerij. Toen wij voor het eerst bij de Loaf kwamen waren we blij allemaal bekende broodjes en andere lekkernijen tegen te komen. Het is een prima plek voor een lekkere lunch, of voor een prima ontbijt. Naast broodjes verkopen ze er vers gebakken koekjes, soesjes, heerlijke cupcakes en meer.

the-loaf-bakkerij-maleisie-1

The Loaf is ooit mede opgericht door oud Premier Mahathir. Hij kwam oorspronkelijk uit Langkawi en daarom besloot men de eerste vestiging daar te openen (bij Telaga Harbor). Niet lang daarna opende men de deuren van de 2e vestiging in de populaire shopping mall Pavilion in de hoofdstad Kuala Lumpur. Je vindt de Loaf hier direct rechts naast de hoofdingang, schuin tegenover de grote fontein.

the-loaf-bakkerij-maleisie-2

The Loaf is een bakkerij waar je vooral lekkere broodjes kunt kopen. Wij zouden het meer als snacks betitelen, maar in Maleisie is dat juist ‘gewoon brood’. Alles heeft een smaakje, citroen, appel, kaneel, caramel, chocola en ga zo maar door. Er worden ook normale broodjes verkocht. Men kijkt mij altijd raar aan wanneer ik vraag of ze dit voor mij willen snijden (het is namelijk maar iets groter dan een pistolet) omdat ik het graag in sneetjes heb. Een bruine “Cerial” bol kost RM6.80, een wit sesambolletje RM4.80.

the-loaf-bakkerij-maleisie-3

The Loaf in Pavilion heeft twee verdiepingen. De onderste verdieping is de bakkerij, daarboven vind je het (lunch) restaurant. Je hebt hier diverse lekkere (westerse) gerechten. Je kunt overigens ook even naar beneden lopen om zelf wat broodjes uit te zoeken. De koffie is er altijd erg goed.

Hieronder een korte video-impressie van The Loaf in Pavilion KL.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *