Nederlandse producten kopen in Maleisie

Veel expats stellen het op prijs om zo nu en dan wat bekende Nederlandse producten in huis te hebben. Een manier om aan Nederlandse producten te komen is door regelmatig zelf terug naar Nederland te vliegen, en het hoognodige in de koffer mee terug naar Maleisie te nemen. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen mag je 30kg aan bagage meebrengen, dit zijn dus aardig wat potjes Calvé Pindakaas.

nederlandse-producten-in-maleisie-1

Wanneer je familie je een bezoek brengt, dan kunnen zij ook producten meenemen uit Nederland. Zo lieten wij kaas, worst, koffie, stroopwafels, drop en meer door familie en vrienden meenemen. Verder kun je op het forum een oproep doen, en toeristen te vragen of ze wellicht iets mee willen nemen in ruil voor een kop koffie in het centrum van Kuala Lumpur (naast het vergoeden van de kosten).

nederlandse-producten-in-maleisie-2

Online bestellen

Speciaal voor de expats zijn er internetwinkels die diverse Hollandse producten naar expats in het buitenland verzenden. Voorbeelden zijn: De Hollandwinkel, Dutchtaste.com en Holland at Home. Hier kun je een flink aantal typisch Nederlandse producten bestellen. Betaling kan online met creditcard of via overschrijving vanaf een Nederlandse bankrekening (wanneer je hier nog wel over beschikt). Het nadeel is dat de verzendkosten naar Maleisie vrij hoog zijn (vaak minimaal €25) en dat het daarom alleen maar loont om een flinke doos vol te laten versturen.

nederlandse-producten-in-maleisie-3

Laten versturen door bekenden

Laat je de producten door vrienden of familie verzenden? Zorg er dan voor dat je een grote doos (max 5kg) met extra zekerheid verzendt. Wanneer wij wat laten verzenden liggen de verzendkosten (+ doos ‘type 6’) meestal rond de €34. Als je een doos laat versturen, kan het gebeuren dat de Maleisische douane de doos opent en controleert. Zo gebeurde het ons dat een aantal zakken met lekkernijen niet meer in de doos zaten na aankomst.

nederlandse-producten-in-maleisie-4

Bekende merken ook in Maleisie te koop

Wij kopen overigens zelf best wel wat bekende producten in Maleisie zelf. Zo kom je hier diverse producten van Remia en Heinz tegen. Veel internationaal bekende merken (Nutella, Oreo, diverse yoghurt merken) zijn hier ook prima verkrijgbaar. Typisch Nederlandse producten vind je hier niet tot nauwelijks. Zo kun je hier bijvoorbeeld geen drop, (Calvé) pindakaas, parodontax (tandpasta), ‘Nederlandse’ mayonaise, hagelslag en rookworst kopen. Kaas is hier verkrijgbaar; maar is altijd een verpakte fabriekskaas, of juist geïmporteerde Franse kazen. Bij de Village Grocer in Bangsar Village II verkoopt men Nederlandse stroopwafels, maar wel voor het schrikbarend hoge bedrag van RM26 voor een pakje. De Village Grocer is over het algemeen de beste plek om producten die ook in Nederland verkocht worden te vinden.

nederlandse-producten-in-maleisie-5

Brood in Maleisie

Brood is verkrijgbaar; maar daarvoor moet je wel de juiste plekjes kennen. Bij sommige supermarkten verkoopt men redelijk lekker brood (o.a. de Cold Storage). Andere supermarkten (bv Giant) verkopen alleen maar wit fabrieksbrood. Buiten het centrum heb je een flink aantal bakkers; sommigen met perfect bruin brood; anderen met ronduit smerig brood. Onderin Lot10 (shopping mall in het centrum van de stad) verkoopt men dagelijks vanaf 13.00/14.00 verse Franse stokbroden; warm uit de oven en dus heerlijk van smaak. Ze bakken er dagelijks maar een stuk of 10; dus wie het eerste komt het eerst maalt. Wij haalden jarenlang heerlijk brood bij Ben’s General Food Store (o.a. in Bangsar Village II). Dit brood kwam wat ons betreft het beste overeen met vers brood van de bakker.

nederlandse-producten-in-maleisie-6

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *