The Coffee Bean & Tea Leaf

Herbert B. Hyman startte in 1963 met het koffiehuis The Coffee Bean & Tea Leaf. Zijn streven naar voortreffelijkheid en kwaliteit maakten van hem de grondlegger van de koffie in Californië. The Coffee Bean & Tea Leaf is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste koffie,- en theebedrijven in de wereld. Het bedrijf is gebaseerd op het franchise principe. Men doet echter alleen aan franchising op landelijke schaal (dus niet op vestigingsniveau).

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-1

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-2

Jaren terug opende men de eerste Coffee Bean in Maleisië. Sindsdien zijn er veel vestigingen bij gekomen, in totaal meer dan 50 in heel Maleisie (en ook een flink aantal in Singapore), en is het hier bijna even succesvol als de Starbucks. Momenteel is het bedrijf vooral actief in Amerika en Azië, hopelijk volgt Europa ooit nog.

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-3

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-4

In zo’n beetje elke mall vind je de Coffee Bean en Starbucks samen in één blikveld. De Starbucks heeft goede producten (hoewel we de koffie matig vinden), de Coffee Bean wat ons betreft een net wat beter aanbod. Er gaat bijvoorbeeld niets boven een overheerlijk ontbijt bestaande uit een lekker focaccia broodje met kip en dressing, met een grote koffie van de dag. Dit ontbijt is een perfect alternatief op het soms matige ontbijt van het hotel of guesthouse waar je verblijft (fantastische ontbijten in luxe 5 sterren hotels erbuiten gelaten). Ze hebben er ook heerlijke ice blended shakes, waar de ‘Malibu Dream’ een van de lekkerste is.

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-5

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-6

Bij de Coffee Bean verkoopt men ook diverse koffie-gerelateerde producten, zoals koffiebonen, koffiekopjes, thermoskannen en thermosflessen, Coffee Bean merchandise, koffiemachines en diverse accessoires. Als je even genoeg gelopen hebt tijdens het winkelen, kun je prima terecht bij dit koffiehuis voor een heerlijke bak koffie en een lekkere snack.

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-7

coffee-bean-and-tea-leaf-koffiehuis-maleisie-8

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *