Tune Hotels. Goedkope hotelketen in Maleisië.

Tune Hotels is een populaire budget-hotelketen in Maleisië. Je kunt er goedkoop overnachten, terwijl je toch in een modern en zeer schoon hotel verblijft. De keten is van dezelfde eigenaar als Air Asia en als je er verblijft zie je wel wat gelijkenissen. Tune Hotels biedt enorm goedkope kamers aan binnen hun hotels, op diverse strategisch gelegen locaties binnen en buiten Maleisië. Soms slaap je er al voor €10 per nacht (en tijdens speciale acties zelfs voor nog lagere bedragen). Net als bij Air Asia geldt; hoe eerder je boekt, des te lager de prijs per nacht.

In de praktijk verblijf je er meestal alleen zo goedkoop wanneer je tijdens speciale aanbiedingen reserveert. Normale prijzen variëren meestal van €10 tot €18 per nacht wat nog steeds een zeer scherpe prijs voor wat je er voor krijgt. Namelijk een overnachting op een vaak centraal gelegen locatie met een prima kamer voor een laag bedrag. Boeken kan makkelijk op de website van Tune Hotels of bij hotelsites als Booking.com en Agoda.nl.

Tune Hotels Malaysia

No frills (geen onnodige franje)

De hotels zijn volgens het No Frills concept opgezet, net als bij Air Asia. Kamers zijn allemaal brandschoon. Je betaalt alleen voor de overnachting. Er zit geen ontbijt bij inbegrepen, maar meestal heb je in de lobby een broodjeszaak (Subway sandwhich), een koffietentje waar je naast koffie ook snacks kunt kopen (vaak San Francisco Coffee) of een kleine supermarkt. In veel gevallen ligt het hotel dichtbij eetgelegenheden of een winkelcentrum. Het bedrag dat je per nacht betaalt is verder zonder airconditioning, handdoeken, douchegel en shampoo, tv, mini bar en soms zelfs zonder raam (sommige kamers hebben wel een raam, anderen niet). Wil je deze zaken alsnog hebben, dan regel je dit tijdens de boeking of bij de lobby tegen bijbetaling.

No frills merk je ook in het hotel zelf. Er is vaak weinig interactie en mist een stukje sfeer en gezelligheid vergeleken hostels waar vooral backpackers (vergelijkbare prijs per nacht) verblijven. De inrichting is ook vaak vrij kill en wit, maar dit draagt wel bij aan een net en schoon hotel.

Tune Hotels Malaysia

Je betaalt bij voor alle extra’s

Wil je de extra’s er toch bij hebben, dan betaal je tussen de RM6 en RM22 per onderdeel. Een setje handdoeken en douchegel & shampoo kost bijvoorbeeld RM6, 24 uur airco in de kamer kost RM22. Zo heeft alles een prijs. Ook optioneel is het ‘Entertainment Package’ voor RM10.59 (voor een werkende televisie met 12 kanalen) en daarnaast betaal je RM12 voor een dag Wi-Fi internet (24 uur). Al deze prijzen zijn exclusief belastingen. Al met al komt er altijd wel wat bij, maar toch blijft een overnachting goedkoop mits je op tijd boekt. Zo kom je bv voor een overnachting bij Tune Hotel Downtown Penang (Georgetown) uit op RM64 voor een overnachting inclusief 24 uur airco, wat een scherpe prijs is voor zo’n centraal gelegen hotel.

Tune Hotels Malaysia

Vaak heb je op elke verdieping van het hotel een eigen thema. De gekozen thema’s hangen samen met de sponsor van het hotel. Elke sponsor ‘richt’ een verdieping in. Zo heb je een ‘Maggie’ verdieping waar je alleen maar Maggie reclame op de muren ziet (Maggie is in Zuidoost-Azië een bekende noodle- en sauzenleverancier).

De check-in tijd is pas om 2 uur in de middag, hier dien je wel rekening mee te houden wanneer je vroeg in Kuala Lumpur aankomt. Uitchecken moet voor 10 uur in de morgen. Je hebt op dit moment Tune Hotels op diverse aantrekkelijke bestemmingen, zoals in het centrum van Kuala Lumpur (Tune Hotel PWTC in de wijk Chow Kit), in het centrum van Georgetown, van Kuching, bij KLIA2 en op nog veel meer locaties.

Tune Hotels Malaysia

Om voor de laagste prijs in een Tune Hotel te verblijven dien je ver vooraf te reserveren. Wij kwamen wel eens op de dag zelf binnen wandelen, toen werd ons verteld dat ze pas over 5 dagen een beschikbare kamer hadden (en voor een veel hogere prijs).

MoMo’s Boutique Hotel

Nieuw van Tune Hotels is MoMo’s. Dit kleine, goedkope boutique hotel werd gelanceerd uit een complete renovatie van het Tune Hotel Chow Kit dat op deze locatie te vinden was. Chow Kit is een leuke, opkomende wijk in Kuala Lumpur, makkelijk bereikbaar met de monorail door uit te stappen bij Stesen Monorail Medan Tuanku (dat tegenover het populaire winkelcentrum Quill City Mall ligt) of bij RapidKL metrostation Sultan Ismail.

MoMo’s is hip met regelmatig feestavonden waarbij lokaal bekende DJ’s hun sets afspelen. De tacobar is ook leuk, hoewel er in de directe omgeving ontelbaar veel eetgelegenheden zijn (o.a. Kin Kin Chili Pan Mee). Met een prijs van nog geen €20 per nacht voor een kamer inclusief ontbijt is Momo’s de perfecte (luxere) budgetoplossing. De locatie is geweldig, want je bent zo in het centrum van KL.

Boek hier je overnachting bij MoMo’s Kuala Lumpur.

Vestigingen Tune Hotel Maleisie

Bekijk hieronder het aanbod van Tune Hotels in Maleisie:

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *