Apps voor een perfecte stranddag in Maleisië

Ga je op vakantie naar Maleisië dan staat een stranddag vast op de planning. In dit artikel vindt je een aantal handige apps die tijdens een stranddag goed van pas kunnen komen. Vergeet je niet je zonnebrand mee te nemen? We kunnen al verklappen dat daar géén app voor is!

De perfecte stranddag in Maleisië

Op een drukke stranddag kunnen apps op verschillende momenten goed van pas komen. We hebben ze daarom voor je onderverdeeld in drie categorieën: weer-apps, strand-apps en games om de saaie momentjes te doden.

Weer-apps

Deze apps komen op elk moment van je stranddag van pas. Je hebt wel een internetbundel nodig om ze buiten het bereik van een wifi-netwerk te verbruiken. Ze verbruiken gelukkig niet veel data. Een internetbundel sluit je af bij Simyo, of je koopt ter plekke in Maleisië een prepaid simkaart met databundel (er zijn meerdere aanbieders, waaronder Celcom, TuneTalk, Digi en Hotlink).

Weer

weer
Bijna elke smartphonefabrikant levert op zijn smartphone een weer-app mee. In zo’n app zie je de weersvoorspelling voor de komende dagen. Dankzij de weer-app op je smartphone weet je dus altijd wanneer het strandweer voor de ideale stranddag wordt! Heeft jouw smartphone geen weer-app meegekregen? Yahoo Weather is een handig en gratis alternatief voor Android en iOS. Let erop dat een weer-app soms de hele dag door hetzelfde bewolkte weerbeeld in Maleisie toont, terwijl het die dag in de praktijk grotendeels zonnig is.

SunShield

sunshield
Als je naar het strand gaat, is het natuurlijk altijd aan te raden om zonnebrand mee te nemen. De SunShield-app weet per stad hoe hoog de UV-waarde is. Hierdoor weet jij beter of het verstandig is jezelf in te smeren met zonnebrand. Via een vragenlijst kun je er met SunShield ook achter komen wat voor type huid je hebt. De app geeft je aan de hand daarvan insmeeradvies. De iOS-app voor SunShield kost geld. World UV is een goed en gratis alternatief voor de iPhone.

Strand-apps

Deze apps kun je goed gebruiken als je eenmaal op het strand bent. Ze verbruiken niet zoveel data.

My Tide Times

tide-times
Deze app laat zien wanneer het eb en vloed wordt. Dankzij My Tide Times weet je dus altijd hoe lang je nog op een rustig stukje strand dichtbij de zee kunt liggen. De app is trouwens ook een aanrader voor als je een surfer bent: je weet door de stand van het water altijd wanneer het de beste tijd is om met je plank het water in te gaan!

Kindle

amazon-kindle
Mooie plaats op het strand? Check. Koeling gezocht in zee? Check. Ingesmeerd? Check. Wat je nu kunt doen? Lezen bijvoorbeeld. Download de Kindle-app van Amazon, om e-books te kopen of te huren. Dat scheelt weer het meesjouwen van een dik boek! Met de app van Kindle heb je meer dan een miljoen boeken binnen handbereik. Dit is dé app voor alle lezers; het maakt niet uit of je een liefhebber bent van boeken, tijdschriften of kranten. En je hoeft niet eens een Kindle te hebben om de app te gebruiken.

AroundMe

aroundme
De frisdrank is door de hitte inmiddels lauw en de lunch is al op. Het is tijd om een restaurant op te zoeken. Met AroundMe zie je direct wat de leukste eet- en dranktentjes zijn in de buurt van je handdoek. Zo kun je in de schaduw van het strandpaviljoen verder van je dag genieten met een lekker hapje en verkoelend drankje.

Zuinige games om de tijd mee te doden

Uitgelezen en op zoek naar een andere vermakelijke bezigheid? Je smartphone is uitstekend geschikt als spelletjescomputer. Vergeet niet dat veel spelletjes veel energie kosten, waardoor de batterij van je smartphone snel leeg gaat. Dit gebeurt vooral als de schermhelderheid hoog staat. Hieronder staan een aantal leuke games die wat zuiniger in gebruik zijn.

1010!

1010
1010! is een soort puzzel-app. Het is een beetje vergelijkbaar met Tetris maar dan anders en toch zeer populair want het is inmiddels in slechts enkele maanden ruim een miljoen keer gedownload. Hiermee moet je figuurtjes van verschillende formaten in een gebied van tien bij tien vakjes leggen. Heb je een rij van tien blokjes in horizontale of verticale richting? Dan verdwijnt de rij weer. Is de puzzel vol? Dan ben je af.

Glow Hockey 2

glow-hockey
Airhockey is een bekende verschijning in ouderwetse arcadehallen. Deze ervaring is met Glow Hockey 2 nu ook naar je smartphone gebracht. Je neemt het in het spel op tegen de computer of elkaar. Tegelijk, op hetzelfde smartphonescherm!

Woordenzoeker

woordenzoeker
Voordat je naar het strand gaat, kun je langs de boekenwinkel gaan om een puzzelboek te kopen. Of niet, want daarvoor heb je natuurlijk ook apps voor op je smartphone. Met Woordenzoeker zoek je in een wirwar van letters naar woorden. Zoek de ontbrekende woorden in het door elkaar gehusselde diagram en streep ze door. De detective helpt je bij het onthullen van de geheimen achter elk dossier. Als je vast komt te zitten, kun je hem altijd om advies vragen.Woordenzoeker heeft verschillende moeilijkheidsgraden. Het spel blijft dus uitdagend!

Makkelijk opladen

Gratis stroom: zonneladers voor smartphones!

zonnelader
Een smartphone is veelzijdig, maar heeft meestal wel een groot nadeel: de accu’s van de meeste smartphones hebben niet heel veel inhoud. Op het strand is er waarschijnlijk geen stopcontact binnen handbereik. Je kunt ‘m dus niet opladen. Gelukkig is er hiervoor een innovatieve oplossing. Inmiddels zijn er namelijk zonneladers beschikbaar: externe opladers die met zonne-energie de batterij van je smartphone opladen. De zon zorgt dan op het strand naast een gebruinde huid óók voor een opgeladen smartphone! En het kost je geen cent! Zorg wel dat je de telefoon uit de zon houdt: anders raakt hij misschien oververhit.

Externe oplader

mi-power-bank
Zonneladers hebben wel een nadeel: ze zijn nog niet heel krachtig. Ben je liever zeker van je zaak? Neem dan een externe oplader mee. Deze moet je dan van tevoren wel opladen. Xiaomi maakt zeer goede portable laders. Hun Mi Power Bank heb je in diverse maten met uitstekende capaciteit. Met deze externe opladers kun je je smartphone makkelijk een keer of drie keer volledig opladen. Zo weet je zeker dat je batterij niet leeg gaat tijdens je dagje naar het strand.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *