Reisverslag Maleisië S&I 2002

Twee jaar later, juni 2002, zijn we voor de 2e maal naar Maleisie gegaan. Het idee kwam eigenlijk voort uit het feit dat wij na onze 1e reis beiden het gevoel hadden dat we net niet genoeg van het land hadden gezien. Deze 2e reis was een startpakket, een zgn. ‘A la Carte’-reis via FOX, verre reizen van ANWB. Dit betekent dat je in Nederland een retourvlucht naar Kuala Lumpur boekt, waar één standaard overnachting in deze stad bijzit. Je kunt dan daarna (ook nog in Nederland) voor alle reisdagen hotels uitzoeken op verschillende locaties binnen Maleisie. Eigenlijk een superformule, want je kunt er ook nog vrije dagen tussen laten, waardoor je een georganiseerde reis en een zelf geplande reis tegelijk kunt hebben. We hebben toen een veel groter deel van het prachtige Maleisie gezien.

In Kuala Lumpur verbleven we in Sunway Putra Hotel (voorheen The Legend). Het was een enorm groot hotel, één van de grootste van Maleisie. Het hotel lag in het zakendistrict van Kuala Lumpur, vooral populair onder zakenreizigers omdat het congresgebouw en World Trade Center er vlak naast te vinden waren. Hieronder een foto van het hotel en de shopping mall genaamd The Mall die eronder ligt. We kwamen er tijdens ons verblijf wel achter dat dit hotel niet op de beste plek ligt en dat er hotels zijn die veel meer in het centrum liggen wat een verblijf in de grote stad toch wel veel leuker maakt. Ook was The Mall een ouderwetse mall, alle moderne malls lagen op 15 minuten reizen met de metro (lrt).

reisverslag-ilsa-2002-kuala-lumpur

Na 2 dagen zijn we per bus vertrokken naar Penang. We reden met de maatschappij Nice en VIP-kaarten kosten RM50 per persoon. De reis duurde 7,5 uren en doorkruiste Maleisie van zuid naar noord. Tegen het einde van de middag kwamen we aan in Penang. Vanaf het busstation zijn we per taxi naar het hotel gegaan. Dit betrof het fantastische Golden Sands Resort by Shangri-La in het badplaatsje Batu Ferrenghi. Penang was erg leuk om voor een 2e keer te bezoeken. We kenden dit eiland natuurlijk al van ons eerste bezoek wat het extra leuk maakte (een plek in een verre bestemming die je al kent). Wel ontdekten we dat Penang in die 2 jaar al weer flink veranderd was.

reisverslag-ilsa-2002-penang

Na een week zijn we per boot naar Langkawi vertrokken, om vervolgens een week te verblijven in het Mutiara Burau Bay Resort. Langkawi is een oase van rust, de natuur is prachtig. We hebben hier genoeg tijd gehad om het eiland wat beter te verkennen. We zijn ook naar de diverse attracties geweest wat er tijdens ons eerste bezoek niet inzat omdat we er toen zo kort verbleven. Langkawi is qua natuurlijk wellicht nog wel mooier dan Penang, voor de binnenlanden en het noordelijke deel van het eiland zijn erg mooi.

reisverslag-ilsa-2002-langkawi

De laatste vijf dagen hebben we wederom doorgebracht op Penang. We konden gelukkig nog terecht bij Golden Sands Resort by Shangri-La (wat best wel duur was omdat we de kamer ter plekke boekten). Bij de F.O.S. in het Island Plaza (shopping mall) de koffers nog gevuld met een jaarvoorraad aan kleding en vervolgens via Kuala Lumpur weer naar Amsterdam gevlogen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *