Reisverslag Chantal & Peter

Afgelopen mei zijn wij getrouwd en daar hoort uiteraard een mooie huwelijksreis bij. Maleisië was één van de bestemmingen waar we nog erg graag naartoe wilden, met name vanwege de mooie natuur.

Na wat research hebben we besloten ons op Borneo te richten en kwamen we in contact met Bernard Bauwens, een Belgische gids. Samen met hem hebben we onze reis uitgestippeld. Omdat hij in het noordelijke gedeelte van Borneo (Sabah) woont, hebben we een programma van een week gemaakt waarin we de hoogtepunten voor ons met z’n drieën hebben bezocht.

reisverslag-chantal-peter-2014-1

Nadat we eerst zelf een paar dagen in Kota Kinabalu verbleven en een paar dagen gerelaxt te hebben op de Mantanani Islands, kwam Bernard ons in Kota Kinabalu ophalen. Met zijn eigen auto heeft hij ons meegenomen naar onder andere Park Kinabalu, Botanical garden, Hotsprings en Canopy walk. De eerste nacht verbleven we bij Homestay Kiau: bij de plaatselijke bevolking thuis. Een hele ervaring!

De volgende dag zijn we na een bezoek aan de Thea garden richting Sepilok jungle resort gereden waar wij de volgende dag de voedertijd van de orang-oetans hebben meegemaakt. Zo bijzonder! Vervolgens zijn we doorgereden naar Bilit, waar wij twee nachten aan de Kinabatagan verbleven. Heerlijk middenin de natuur, waarbij we verschillende jungletrekkingen en boottochten hebben gemaakt. Uiteraard hebben we vele beesten, waaronder ook de bekende proboscis (neusapen) gezien.

reisverslag-chantal-peter-2014-2

Omdat we van wildlife houden, zijn we doorgereden naar Tabin. In de middle of nowhere stonden onze hutjes en hebben we mooie tours door de natuur gemaakt. Van olifanten tot ijsvogels en van leopard cats tot orang-oetans. GEWELDIG!

Na 3 dagen heeft Bernard ons weer teruggebracht naar Sandakan waar wij onze reis hebben afgesloten op Lankayan Island.

Bernard heeft ons tijdens de reis heel veel verteld over het leven, de cultuur en de natuur in Sabah. Hij is heel flexibel, denkt met je mee en is een fijn gezelschap! Wat ons betreft zouden we dit iedereen aanraden!

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *