Eight Mentigi, Cameron Highlands

Eight Mentigi is een basic guesthouse in Cameron Highlands, één van de meest populaire bestemmingen binnen Maleisie. Het ligt iets buiten het dorp Tanah Rata en je loopt in ongeveer 5/10 minuten vanaf het guesthouse naar de eettentjes in het centrum.

Eight Mentigi, Cameron Highlands

Het guesthouse bestaat uit twee delen; een deel met 2-persoonskamers met eigen voorzieningen en een deel met diverse kamers met gedeelde voorzieningen. Backpackers kunnen voor omgerekend zo’n €12 euro per nacht terecht in de slaapzaal. De goedkoopste standaard tweepersoonskamer boek je er voor zo’n €20 per nacht. Kamers zijn vrij basic ingericht, maar voldoen verder prima. Er is airco, maar die heb je er waarschijnlijk niet nodig (het is vrij koel in Cameron Highlands). Er is gratis Wi-Fi in de publieke ruimtes.

Eight Mentigi, Cameron Highlands

Het ontbijt is misschien wel het meest simpele ontbijt ooit. Dit is op zich jammer, want niet iedereen heeft zin om ’s ochtends vroeg eerst naar het dorp te moeten lopen (en zelfs daar zijn de mogelijkheden beperkt want Tanah Rata is een klein dorp). Wat je in dit geval beter kunt doen is vooraf uitzoeken waar je een goed ontbijt kunt vinden (bv in een hotel of ander guesthouse) en daar je ontbijt nuttigen.

Eight Mentigi, Cameron Highlands

Cameron Highlands is een vrij drukbezochte bestemming en veel populaire plekjes zijn vaak vol in het hoogseizoen. Boek ruim vooraf als je zekerheid wilt hebben, bijvoorbeeld via Booking.com of Agoda.nl. Maakt het soort accommodatie echt niet uit, dan kun je altijd ter plekke nog wel wat vinden.

Cameron Secrets

De eigenaar van Eight Mentigi is nauw verbonden met de eigenaren van de populaire guesthouses Fathers Guesthouse en Gerard’s Place (familie van elkaar). Zij runnen Cameron Secrets; een tourbureau dat naast diverse schitterende tours ook een netwerk van minibus-routes aanbiedt (naar bestemmingen als Taman Negara, Penang en Kuala Besut/Perhentian).

Eén van de tours van Cameron Secrets is de Cameron Highlands halve dagtour, waarbij je voor RM50 van 9.00 tot 14.00 het hele gebied ontdekt (o.a. BOH theeplantages, Mt. Brinchang met het schitterende Mossy Forest en de Butterfly Farm). Er zijn maar weinig tours in Maleisie die zoveel waar voor hun geld bieden.

Bekijk hier een overzicht met populaire accommodatie in Cameron Highlands:

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *