Bubbles Dive Resort, Perhentian

Bubbles Dive Resort is een simpel duikresort langs de schitterende, verlaten baai Tanjung Tukas in het zuiden van Perhentian Besar. Naast een fantastische duikschool, heb je er tevens een schildpadden conservatieproject dat internationaal bekend is. Jaarlijks komen er diverse schildpadden aan wal om er eieren te leggen. Als je geluk hebt kun je dit meemaken. Ook kun je soms het loslaten van de baby schildpadjes bijwonen. Wij zijn inmiddels meerdere keren naar Perhentian geweest en hebben een paar keer bij Bubbles gedoken. Hoewel basic van opzet, is het een fijn resortje aan een heerlijk rustige (privé) baai.

Bubbles is verder een eco-resort, dat betekent dat ze veel werk verrichten om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo wordt alles gerecycled, brengen ze vuilnis zelf naar het vasteland, hebben ze een eigen systeem om water te filteren en ze gebruiken geen middelen die het zeewater kan beïnvloeden (zoals zeepproducten etc). Ook staan de huisjes in de jungle en niet aan het strand, om niet onnodig op het strand te bouwen. Er is verder een Kids Club waarbij kinderen in een aantal sessies van alles leren over het project en over duurzaam leven op het resort. Becky runt de Kids Club en vanaf 5 overnachtingen is de club gratis. Los van het nut voor de kinderen biedt deze leuke activiteit ook rust voor ouders, zodat ze in de tussentijd kunnen duiken of snorkelen.

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Simpele huisjes

Bubbles bestaat uit een aantal simpele, maar prima huisjes met airco met een lobby/restaurant in het grotere gebouw. Je betaalt per kamer per nacht en wil je er reserveren, dan moet je er minimaal 2 nachten verblijven. In het weekend en tijdens feestdagen komt er nog een opslag boven de prijs per nacht. Er is verder verschil in prijs tussen hoog- en laagseizoen.

Bubbles Dive Resort Kamer

Bubbles Dive Resort Kamer

Bubbles Dive Resort Kamer

Duiken en snorkelen staan centraal

Het resort ligt direct aan een prachtig strand en heeft een eigen huisrif, waar je zeer goed kunt snorkelen. Omdat de baai verder zo goed als verlaten is en het verder op de zee voor het resort ook vrij rustig is, kom je tijdens het snorkelen voor het resort soms prachtige vissen tegen die je normaal gesproken alleen bij een duik ziet. Naast vissen kom je ook regelmatig schildpadden tegen.

Je kunt er ook een duikpakket afnemen en tevens een complete PADI duikcursus doen, want het resort heeft een 5-sterren PADI duikschool. Wat dat betreft is Bubbles echt de perfecte plek om je PADI Open Water te halen. Vooral omdat de eerste paar duiken allemaal ‘voor de deur’ en in alle rust plaatsvinden.

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Schildpadden

Het schildpadproject van Bubbles Dive Resort loopt er al diverse jaren. Vrijwilligers brengen de nachten door op het strand om schildpadden die aan wal komen te registreren en om de eieren uit te graven om zo de kans op overleven te vergroten. Ook dienen de vrijwiligers als bewakers, want vaak komen er ’s nachts locals van het vasteland naar het eiland om de eieren uit te graven aangezien het een lokale delicatesse is.

Wat de pot schaft

Het restaurant serveert prima maar vrij basic gerechten. Omdat je in de omgeving verder geen plekken hebt waar je wat kunt eten, ben je tijdens je verblijf op het restaurant aangewezen. Prijzen zijn echter schappelijk. Je betaalt een vast bedrag voor de maaltijd en eet wat de ‘pot schaft’. Er is een simpel menu, waar je wat aanvullende gerechten en snacks kunt bestellen.

Bubbles Dive Resort Eten

Bubbles Dive Resort Eten

Omdat je bij het resort minimaal 2 overnachtingen moet boeken, kun je het beste voor een full-board package gaan. Op de website zijn de prijzen aangeven voor 2 overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Daarbij kun je het pakket uitbreiden met meerdere duiken of een duikcursus, of met deelname aan het conservatieproject.

Wij gaan meestal niet voor full-board en pakken zo nu en dan voor de afwisseling aan het eind van de middag een bootje richting Coral View, waar je meerdere lokale restaurantjes (allemaal onderdeel van de resortjes) op een rij hebt. Leuk als je eens wat anders wilt (eten), maar hou er wel rekening mee dat je ’s avonds in het donker met de boot terug naar Bubbles moet.

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Bubbles Dive Resort

Boek ruim op tijd

Een overnachting bij Bubbles is redelijk goed betaalbaar maar met net als bij andere populaire plekjes op Perhentian zijn de prijzen aan de hoge kant. Omdat het een kleinschalig resort is, kun je alleen via de officiële website boeken. Wees hier overigens op tijd bij, want vooral in het hoogseizoen is het resort vaak vol.

Bekijk hieronder enkele andere populaire resorts op Perhentian:

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

1 reactie op Bubbles Dive Resort, Perhentian

  1. Ilya
    dinsdag, 29 oktober 2019 om 13:46 (3 jaar geleden)

    Hier een leuk filmpje van Bubbles en de schitterende onderwaterwereld:

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *