Console games kopen in Maleisie

Kan ik in Maleisie originele consolegames kopen? Waarmee moet ik rekening houden?

In Maleisie worden veel professioneel gekopieerde games verkocht. Deze games werken alleen maar als je een gemodde (omgebouwde) spelcomputer hebt. Maleisie hanteert verder het NTSC type spelformaat, terwijl Europa het doet met het type PAL. Wanneer je de spelcomputer dus in Nederland hebt gekocht, dan moet je in Maleisie op zoek gaan naar games van het type PAL (tenzij je de console hebt omgebouwd; dan werkt NTSC ook). Wanneer je in bijvoorbeeld Kuala Lumpur een game bij een officiële gameshop koopt, dan zit het meestal wel goed (mits het dus PAL is). Wanneer je de games echter bij een louche winkeltje koopt, dan is de kans erg groot dat het om imitatie gaat. De meeste games worden verkocht bij Low Yat Plaza en IMBI Plaza in Kuala Lumpur. Helaas kom je maar weinig PAL games tegen. Koop niet zomaar immitatie of gekopieerde games!

consolegames-kopen-in-maleisie-1

Regiovrije games

In Zuidoost-Azië worden vaak regiovrije games verkocht. Deze games kun je ook op een Europese PAL console spelen. Van sommige games is bij de lancering al bekend of ze als regiovrije game in Azie worden uitgebracht. Dit kun je makkelijk controleren op de bekende Singaporese gameshop Play-Asia.com. Je kunt natuurlijk ook overwegen een complete console in Azie te kopen; ook die zijn hier vaak goedkoper dan in Nederland. Nadeel is dan wel weer dat je er geen PAL games op kunt spelen en dus geen games in Nederland meer kunt kopen. Daarnaast moet je goed nagaan hoe het zit met de garantievoorwaarden.

Regiovrije games online kopen

Je kunt overigens ook prima games via internet bestellen in Azie. De voorkeur gaat daarbij uit naar de eerder genoemde webshop, want games in Maleisie zijn over het algemeen niet goedkoper dan in Singapore. Op Play-Asia.com staat bij elke game vermeld of het om een regiovrije game gaat (No Region Protection). Verder kun je op de site ook zoeken op regiovrije games via ‘Games by Version’ en dan ‘Region Free Games’. Bij verzending dien je wel rekening te houden met de verzendopties; niet altijd is de goedkoopste mogelijkheid aan te raden. Betalen kan alleen met credit card of PayPal.

Games op het Lowyat Forum kopen

Er is een groot en populair forum in Maleisie waar ook een enorme rubriek is voor gamers. Hier kun je onder andere ook games kopen. Vooral PAL games worden er vaak zeer goedkoop aangeboden. Het aanbod is echter beperkt. Je registreert bij het forum en neemt contact op met een verkoper. In Maleisie werkt het als volgt; je spreekt ergens in Kuala Lumpur af. Je spreekt dan een tijd en plaats af. Pavilion KL, Sungei Wang of Lowyat Plaza zijn populaire COD – Cash on delivery – plekken.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *