Eastern & Oriental Express

Sinds 1993 rijdt de Eastern & Oriental Express in het Verre Oosten tussen Singapore en Thailand, over een traject van ruim 2000 kilometer. Het is een luxe trein met een bijzonder stijlvolle en exclusieve uitstraling. Containermagnaat en treinenliefhebber James B. Sherwood heeft de luxe trein in Zuidoost-Azië geïntroduceerd. Met de Eastern & Oriental Express kun je een groot deel van Zuidoost-Azië op een ontspannen en comfortabele manier verkennen. De afstand Singapore-Bangkok wordt in 4 dagen afgelegd, waarbij je door heel Maleisie reist. Er zijn diverse andere prachtige routes. Bangkok – Chiang Mai doe je bijvoorbeeld in 7 dagen, deze route genaamd ‘Epic Thailand’ maakt een prachtige rondreis met als begin- en eindpunt Bangkok, onderweg worden enkele excursies gemaakt.

Luxe (authentieke) rijtuigen

De rijtuigen zijn uitgevoerd in groen en goud en het interieur is bekleed met kostbare zijden stoffen, glanzend koperwerk en exotische houtsoorten. De trein omvat personenrijtuigen met privé-compartimenten, restauratierijtuigen, een observatierijtuig en een barrijtuig. In totaal heeft de trein 22 rijtuigen. Er zijn 3 soorten 2-persoons compartimenten, Pullman, State en Presidential. Overdag vormen de bedden in Pullman een zitbank, terwijl de bedden in State en Presidential Suite in comfortabele fauteuils worden veranderd. Alle compartimenten zijn luxueus ingericht en voorzien van airconditioning, privé-badkamer en witte lakens en handdoeken.

Een Pullman compartiment heeft ’s nachts een boven- en benedenbed. In de ruimere State compartimenten staan de 2 eenpersoonsbedden naast elkaar. De grote Presidential Suite heeft ’s nachts 2 ruime bedden naast elkaar. Bovendien is er een aparte kleedruimte en gratis bar. In 3 rijtuigen zijn tafels voor 2 of 4 personen, alle gedekt met zwaar linnen en kristal. De lunches en 5-gangendiners zijn van uitstekende kwaliteit en worden begeleid door mooie wijnen van een uitgebreide kaart. Aan boord van de Eastern & Oriental Express heerst een elegante maar ontspannen sfeer. Dé plek voor een drankje voor of na lunch en diner en voor een goed gesprek met medepassagiers. Live pianomuziek zorgt voor een feestelijke sfeer. ’s Avonds treden Thaise dansers en danseressen op. Het observatierijtuig is, evenals het barrijtuig, vooral bedoeld voor contact met medepassagiers. Aan de achterzijde bevindt zich een open balkon dat ruim uitzicht biedt op het voorbijglijdende landschap en ’s avonds op de tropische sterrenhemel.

Meerdere excursies mogelijk

Tijdens de reis met de Eastern & Oriental Express door Zuidoost-Azië wordt enkele keren halt gehouden voor een excursie. Eén van deze excursies start in het Maleisische Butterworth, hier word je per touringcar vervoerd naar het eiland Penang. Het programma bevat een rondleiding door de stad en een ritje per fietstaxi. Een andere excursie gaat naar de beroemde brug over de Kwai-rivier in Thailand waar ook een boottocht wordt gemaakt. Op de route tussen Bangkok en Chiang Mai wordt vanuit Lampang een bezoek gebracht aan een typisch Thais dorpje. Tijdens de ‘Thai Explorer’ bezoek je o.a. de prachtige stad Ayyuthaya en maak je een ontspannen boottocht.

Meerdere arrangementen

Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar. Deze arrangementen hebben exotische namen als: Gezichten van Azië, Geheimzinnig Laos, Oosterse Mystiek, Paradijselijk Azië en Schoonheid in Azië. Elk arrangement heeft zijn eigen hoogtepunten. Houdt er rekening mee dat vervoer in Zuidoost-Azië zeer laagdrempelig is. Je kunt dus gemakkelijk zelf een aantal plaatsen bezoeken, voordat je op de trein stapt. Vooral de treinreis en de sfeer hierbij zal de grootste indrukken achterlaten, de excursies zijn zeker leuk, maar net zo gemakkelijk in op eigen gelegenheid te bezoeken.

Waar te boeken?

Tickets voor de luxe Eastern & Oriental Express kun je bij diverse reisorganisaties in Nederland boeken. Hieronder volgt een overzicht:

Neem voor meer informatie over deze schitterende treinreis contact met ons op via [email protected].

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *