Tune Hotels

Tune Hotels is een populaire budget hotelketen met oorsprong in Maleisie. Hier kun je goedkoop overnachten, terwijl je toch in een modern hotel verblijft. De keten is van dezelfde eigenaar als AirAsia. Tune biedt enorm goedkope kamers aan binnen hun hotels, op diverse locaties binnen en buiten Maleisie. Soms slaap je er al voor €10,- per nacht (en tijdens speciale acties zelfs voor nog lagere bedragen). Net als bij AirAsia geldt; hoe eerder je boekt, des te lager de prijs per nacht.

tune-hotels-maleisie-1

tune-hotels-maleisie-2

In de praktijk verblijf je er meestal alleen zo goedkoop wanneer je tijdens speciale aanbiedingen een reservering doet. Normale prijzen variëren meestal van € 10,- tot € 18,- per nacht; nog steeds een zeer scherpe prijs voor wat je er voor krijgt; een overnachting op een prima locatie met een prima kamer voor een laag bedrag. Boeken kan makkelijk op de website van Tune Hotels of bij hotelspecialist Agoda.nl.

tune-hotels-maleisie-3

tune-hotels-maleisie-4

De hotels zijn volgens het No Frills concept opgezet. Kamers zijn allemaal brandschoon. Je betaalt alleen voor de overnachting. Er zit geen ontbijt bij inbegrepen; maar meestal heb je in de lobby een broodjeszaak (Subway sandwhich), een koffietentje waar je naast koffie ook snacks kunt kopen (vaak San Francisco Coffee) en een kleine supermarkt. Het bedrag dat je per nacht betaald is verder zonder airconditioning, handdoeken, douchegel en shampoo, tv, mini bar en soms zelfs zonder raam (sommige kamers hebben wel een raam, anderen niet).

tune-hotels-maleisie-5

tune-hotels-maleisie-6

Wil je de extra’s er toch bij hebben, dan betaal je tussen de RM6 en RM22 per onderdeel. Een setje handdoeken en douchegel & shampoo kost bijvoorbeeld RM6, 24 uur airco in de kamer kost RM22. Zo heeft alles een prijs. Ook optioneel is het ‘Entertainment Package’ voor RM10.59 (voor een werkende televisie met 12 kanalen) en daarnaast betaal je RM12 voor een dag Wi-Fi internet (24 uur). Al deze prijzen zijn exclusief belastingen. Al met al komt er altijd wel wat bij, maar toch blijft een overnachting goedkoop mits je op tijd boekt. Zo kom je bv voor een overnachting bij Tune Hotel Downtown Penang (Georgetown) uit op RM64 voor een overnachting inclusief 24 uur airco, wat een scherpe prijs is voor zo’n centraal gelegen hotel.

Vaak heb je op elke verdieping van het hotel een eigen thema. De gekozen thema’s hangen samen met de sponsor van het hotel. Elke sponsor ‘richt’ een verdieping in. Zo heb je een ‘Maggie’ verdieping waar je alleen maar Maggie reklame op de muren ziet (Maggie is in Zuidoost-Azië een bekende noodle en sauzen leverancier).

tune-hotels-maleisie-7

tune-hotels-maleisie-8

De check-in tijd is pas om 2 uur in de middag, hier dien je wel rekening mee te houden wanneer je vroeg in Kuala Lumpur aankomt. Uitchecken moet voor 10 uur in de morgen. Je hebt op dit moment Tune Hotels op diverse aantrekkelijke bestemmingen, zoals in het centrum van Kuala Lumpur, in het centrum van Georgetown, van Kuching, bij KLIA2 en op nog veel meer locaties.

tune-hotels-maleisie-9

tune-hotels-maleisie-10

Om voor de laagste prijs in een Tune Hotel te verblijven dien je ver vooraf te reserveren. Wij kwamen wel eens op de dag zelf binnen wandelen, toen werd ons verteld dat ze pas over 5 dagen een beschikbare kamer hadden.

Vestigingen Tune Hotel Maleisie

Bekijk hieronder het aanbod van Tune Hotels in Maleisie:

De vestiging op KLIA is recent geopend. Bekijk een impressie hieronder:

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *