Internationale heteluchtballon festival

Het internationale heteluchtballon festival van Putrajaya vindt jaarlijks in maart plaats en tijdens dit 4 dagen durende festival zijn er tal van eigenzinnige en opvallende luchtballonnen te zien. Van de gebruikelijke kleuren van de regenboog heteluchtballon tot ballonnen in de vorm van Darth Vader en Doraemon; je kunt het zo gek niet bedenken en het vliegt er rond.

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-1

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-2

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-3

De hoofdlocatie van het festival is Monumen Alaf Baru in District 2 in de stad Putrajaya. Het festival duurt vier hele dagen en je kunt er dagelijks terecht tussen 7.00 tot 21.00.
Het evenement is vooral leuk voor gezinnen die met kinderen reizen. Het unieke evenement trekt altijd veel bezoekers uit Maleisie zelf en daarnaast veel ‘ballontoeristen’ uit de omringende landen. Deelnemers komen uit Maleisie zelf en uit diverse andere landen. In de afgelopen jaren heeft het festival naast luchtballonshows ook andere luchtvaartsporten aan het publiek getoond, hierdoor is het evenement in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populair festival.

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-4

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-5

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-6

Als je toevallig in Maleisie bent tijdens het festival zou je het zeker eens moeten bezoeken. Ter plekke kun je een ritje maken in een vastgebonden luchtballon, de KMX Kart. Er zijn slechts 300 tickets per dag beschikbaar (RM10 per persoon) voor de vastgebonden heteluchtballon en deze zijn altijd vrij snel uitverkocht (de ballonvaart is verder afhankelijk van het weer). Je kunt er ook een ritje in een helikopter maken, waarbij je een schitterend uitzicht hebt op de omgeving. Er kunnen vier passagiers per keer mee en het ritje duurt ongeveer vijf minuten. De route is rond Putrajaya en de prijs van het ticket is RM130 per persoon. Verder zijn er nog diverse andere attracties ter vermaak.

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-7

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-8

Op een van de avonden is er verder nog een schitterende vuurwerkshow, met internationale pyrotechnische professionals. Verder zijn er kennismakingsbijeenkomsten met de buitenlandse en lokale ballonvaarders en een luchtvaartshow waarbij o.a. straaljagers met gekleurde rookstaarten overvliegen.

internationale-heteluchtballon-festival-putrajaya-9

Locals en expats kunnen een stand huren op de rommelmarkt. Om een kraampje te reserveren kun je online het aanmeldformulier downloaden. De verhuur van de kraampjes omvat een 3x3mtr standruimte, een lamp en een ventilator aan het plafond.

Data & openingstijden

De zevende editie van het internationale heteluchtballon festival van Putrajaya zal in 2015 opnieuw in district 2 van Putrajaya worden gehouden, in de buurt van het Alaf Baru Monument. Het leuke familie-evenement duurt 4 dagen, van 15 tot en met 18 maart 2015 (data kunnen nog wijzigen). De activiteiten starten dagelijks om 7.00 en eindigen rond 21.00. Bekijk hier de officiële website.

Toegangsprijs

Toegang tot het festival is gratis, maar voor sommige losse attracties wordt een klein bedrag gevraagd. De helikopterrit kost RM130 per persoon, de aangelijnde luchtballon RM10 per persoon.

Accommodatie in de omgeving

Je hebt rond Putrajaya diverse luxe resorts en hotels. Op zich is een overnachting in de omgeving niet noodzakelijk, want Putrajaya ligt dichtbij de hoofdstad. Vanaf het evenementterrein kun je ’s avonds na afloop een taxi terug naar je hotel pakken. Direct na sluiting van het festival zul je echter niet de enige zijn die een taxi zoekt. Een overnachting dichtbij het evenement kan daarom wel zo prettig zijn.

Hieronder volgt een overzicht met populaire accommodatie in Putrajaya (bekijk alle accommodatie in Putrajaya hier):

Andere attracties in de omgeving

Putrajaya is de administratieve (regerings-)hoofdstad van Maleisie. Je hebt er prachtige regeringsgebouwen en de hele stad staat vol mooie kunstwerken. Verder heb je nog Putrjaya Lake, waar je een leuke rondvaart met een rondvaartboot kunt doen. De internationale luchthaven van Maleisie, KLIA, ligt op 20 minuten rijden. Verder ligt de hoofdstad op een uurtje rijden van Putrajaya; hier heb je natuurlijk een keur van leuke attracties en bezienswaardigheden.

Kaart

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *