Jalan Alor, eetstraat in Kuala Lumpur

Jalan Alor is een unieke eetbestemming in het hart van Kuala Lumpur. Het hele karakter van de stad verandert wanneer je de straat inloopt. Weg zijn de moderne winkelcentra die je hier zoveel hebt; alles wordt vervangen door iets dat uit vervlogen tijden afkomstig lijkt. Overdag is het er al druk met vooral locals die er komen lunchen, maar als de zon ondergaat bruist de straat van energie. Het stond eens bekend als een rosse buurt en overblijfselen van deze bezigheden zijn steeds zichtbaar. Na verschillende facelifts is de straat echter letterlijk veranderd in een eetstraat.

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-1

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-2

Het beste culinaire genot dat Maleisie te bieden vind je niet in de veel-te-dure restaurants maar gewoon op straat, langs rijen vol eetstalletjes. De stalletjes beslaan beide kanten van de weg op Jalan Alor en enkele van de meest populaire gerechten van Maleisie worden hier verkocht. Dit is niet alleen een plek waar de plaatselijke bevolking komt eten, ook buitenlanders komen hier vaak om de unieke gerechten te proeven die ze in veel gevallen nog niet eerder geproefd hebben.

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-3

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-4

Zoals gezegd is er meer dan genoeg om uit te kiezen en je zult niet alles uitproberen tijdens een eerste bezoek. Het is dus belangrijk om toch zeker nog een paar keer terug te gaan naar deze eetstraat. Je proeft hier niet alleen het heerlijke eten maar ervaart ook de typische eetcultuur van Maleisie. Verscheidenheid is er niet alleen in de bevolking, en alles dat Maleisie zo speciaal maakt wordt ook vertaald in hoe het eten er wordt bereid.

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-5

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-6

Terwijl de meeste menu’s in Chinese karakters worden weergegeven zijn er ook enkelen die een menukaart in het Engels hebben voor de toeristen en voor het toenemend aantal plaatselijke bewoners die de Chinese taal niet machtig zijn. Dit is natuurlijk goed nieuws voor buitenlanders aangezien ze kunnen bestellen van de vertaalde menu’s. Als je een Chinese menukaart krijgt die je niet kunt lezen, wees niet bang maar vraag naar aanbevelingen. Op deze manier kun je pas echt ervaren wat de straat te bieden heeft. De meeste verkopers spreken een aardig woordje Engels, waardoor je met een paar simpele woorden duidelijk kunt maken wat ze vooral niet moeten serveren (bv ‘no intestines’ of ‘no liver’ mocht je voorkeur hier niet naar uit gaan).

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-7

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-8

Het karakter van de straat leidt zijn eigen leven en je komt duidelijk iets te kort als je niet naar Jalan Alor gaat. Jalan Alor is synoniem voor goed eten, zo goed zelfs dat er veel protesten waren toen de plaatselijke autoriteiten de straat een andere naam gaven. Jalan Alor heeft inderdaad veel te bieden voor zowel zijn bewoners als buitenlanders, dus ga erheen en ervaar het zelf.

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-9

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-10

Aangezien Jalan Alor binnen het Bukit Bintang gebied ligt, kun je het makkelijk vinden als je ergens in het centrum van de stad logeert. Het populaire middenklasse hotel Radius International Hotel ligt bijvoorbeeld op één minuut lopen van de eetstraat, vanaf het Capitol Hotel is het twee minuten lopen, vanaf Istana Hotel en het populaire guesthouse Orange Pekoe loop je in 3/4 minuten naar de eerstraat en vanaf het 5-sterren hotel Grand Millennium is slechts tien minuten van Jalan Alor. Verblijf je buiten het stadscentrum dan kun je met de metro bij Jalan Alor komen. Stap uit op Bukit Bintang Station (meteen naast Lot10 Shopping Mall). Daar vandaan is het vijf minuten lopen naar Jalan Alor.

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-11

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-12

jalan-alor-eetstraat-kuala-lumpur-13

1Pingbacks & trackbacks op Jalan Alor, eetstraat in Kuala Lumpur

  1. Food Street & The waterfall hike! - Max in Maleisië
    donderdag, 20 juni 2019 om 12:51 (12 maanden geleden)

    […] alarm, dat is dus mooi niet gelukt!). Toen ik deze week thuis kwam, wilde een huisgenootje naar Jalan Alor gaan. Ik had geen idee wat ik moest verwachten… De taxi stopte in een enorme straat waar […]

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *