Hutong foodcourt Lot10

Onderin de populaire shopping mall Lot10 vind je sinds kort (nov2009) een nieuw foodcourt. Het gaat om de Hutong Foodcourt; hier vind je vooral Chinese eettentjes met Chinese gerechten. Dit is dan ook meteen een van de weinige plekken in het centrum waar je varkensvlees kunt eten. Het is dan ook tevens ‘verboden’ voor moslims; aangezien het non-halal is. Naast de foodcourt zit een supermarkt van Isetan.

lot10-hutong-foodcourt-1

De foodcourt is laag en kleinschalig gebouwd. Door de lage plafonds lijkt het allemaal wat krapjes. De eettentjes zijn een beetje rommelig door de foodcourt geplaatst. Dit heeft enerzijds wel wat, aan de andere kant oogt het daardoor wat hectisch, vooral wanneer het druk is. Men heeft duidelijk getracht de sfeer ‘van buiten’ naar binnen te halen.

lot10-hutong-foodcourt-2

lot10-hutong-foodcourt-3

Het mooie aan de eettentjes binnen Hutong is namelijk dat ze allemaal al zeer populair zijn in Maleisie. Het bedrijf achter dit foodcourt (wat schijnbaar tot dezelfde eigenaar als Pavilion FoodRepublic behoort) heeft deals gesloten met vele gevestigde namen in Maleisie. Zo zijn er tentjes afkomstig vanaf Petaling Street, vanaf Penang en Ipoh; allemaal met een zekere status die ze afgelopen jaren (in sommige gevallen vele tientallen jaren) hebben opgebouwd.

lot10-hutong-foodcourt-4

lot10-hutong-foodcourt-5

Grote namen zijn dus overgehaald om een vestiging in Hutong Lot10 te openen. Al direct vanaf de opening is het een succes. Zelfs nu is de foodcourt nog niet helemaal gereed; overdag tijdens de lunch en elke avond zit het al helemaal vol.

lot10-hutong-foodcourt-6

Lot10 is een bekende shopping mall in Kuala Lumpur. Het ligt zeer centraal binnen het gebied Bukit Bintang. Het ligt pal tegenover de monorail halte Bukit Bintang en tevens tegenover de shopping mall Sungei Wang. Er zijn drie manieren om naar de foodcourt te gaan. Binnen in de mall heb je een roltrap en lift naar beneden. Aan de Bukit Bintang zijde heb je een ingang (naast de Dome) en aan de Jalan Sultan Ismail heb je ook nog een roltrap naar beneden (naast de outdoor bar/lounge).

Naam: Hutong Lot10
Waar: Bukit Bintang
Type: Foodcourt
Prijsklasse: 1 (lokale prijzen) t/m 5 (westerse prijzen): 2
Adres (kaart): Jalan Sultan Ismail, Lot 10, Shopping Centre, Kuala Lumpur.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *