Beste restaurants in Kuala Lumpur

Maleisië wordt door velen gezien als een absoluut eetwalhalla, met een groot aantal van de beste restaurants in Kuala Lumpur. Overal heb je eettentjes, aan de weg, in luxe winkelcentra, bij de (betere) hotels, je hebt er hele eetstraten en ontelbaar veel lokale en westerse restaurants. Wij hebben afgelopen jaren in een grote hoeveelheid restaurants gegeten en nog is dat maar een fractie van het totaal aantal eetplekjes in de hoofdstad van Maleisië.

Elk jaar verdwijnen er wel wat restaurants en komen er weer een paar bij. Een aantal restaurants bestaan echter al ruim 10 jaar en al die tijd is de kwaliteit er geweldig. Binnen de rubriek ‘Eten en drinken’ kun je alles lezen over de lokale eettentjes, waar we veelvuldig over schrijven. In dit artikel staan een aantal geweldige en vooral bijzondere restaurants in Kuala Lumpur centraal. Je zult zien dat deze toffe eetplekjes ook hoog scoren in het restaurantlijstje van Tripadvisor. Prijzen zijn vergeleken uit eten in Nederland goed betaalbaar, maar voor lokale begrippen aan de prijzige kant. Kijk niet raar op als je minimaal een paar honderd ringgit per persoon afrekent.

Chambers Grill (locatie/reserveer)

Kuala Lumpur heeft een groot aanbod 5-sterren hotels en deze hotels hebben vaak meerdere restaurants waar ook niet-gasten van een heerlijk diner kunnen genieten. Sterker nog, vaak vind je de beste restaurants in Kuala Lumpur binnen de luxe hotels. Eén van deze luxe hotels is Hilton KL dat bij het centraal treinstation (en naast het populaire winkelcentrum Nu Sentral) ligt. Chambers Grill is het grillrestaurant binnen Hilton KL. Vlees staat er centraal en dat doen ze daar heel goed. Het is één van de best beoordeelde restaurants van de stad en de perfecte plek om de vakantie in stijl af te sluiten. Hilton KL heeft overigens meerdere geweldige restaurants, waaronder het zeer goed beoordeelde Iketeru met geweldig Japans eten. Lees meer over het luxe Hilton Kuala Lumpur.

Le Petit Chef (locatie/reserveer)

Le Petit Chef is een bijzonder eetconcept binnen het luxe Grand Hyatt in het centrum van Kuala Lumpur. Het is naast een avondje heerlijk eten ook een populaire attractie in de vorm van een toffe 90-minuten durende (3D) eet experience. Centraal staan de avonturen van Marco Polo en met hem (als miniatuur geprojecteerd op je tafel) ga je langs diverse bestemmingen en culturen, met passende hapjes. Lees meer over het luxe Grand Hyatt Kuala Lumpur.

Skillet at 163 (locatie/reserveer)

No frills fine dining is wat centraal staat bij het zeer goed beoordeelde Skillet at 163. Trendy, warme sfeer, prachtig design en geweldig eten, dat is hoe je dit restaurant in het centrum van Kuala Lumpur het beste kunt samenvatten. Het ligt zeer centraal en is lopend te bezoeken als je in één van de luxe hotels in KLCC verblijft. Het is een ‘losstaand’ restaurant en geen onderdeel van een hotel zoals zo vaak het geval is bij de zeer goed beoordeelde plekjes. Na afloop kun je makkelijk nog een borrel doen, want het restaurant ligt in een wijk met veel uitgaansgelegenheden.

Quivo Pavilion (locatie/reserveer)

Quivo is een gezellig, casual restaurant in de ‘restaurantstraat’ van Pavilion KL. Op zich geldt deze beschrijving ook voor de andere restaurantjes die je in dit open maar overdekte deel van het winkelcentrum hebt, want het gaat vooral om het leuke sfeertje (vooral als je van mensen kijken houdt). Je kunt er heerlijk dineren met na afloop een geweldige cocktail. Quivo is een Italiaans restaurant, met lekker eten. Vanwege de populariteit en de toffe locatie ligt de prijs/kwaliteitverhouding wat aan de hoge kant, maar het eten is er goed en niet voor niks is het al jaren een zeer goed beoordeeld plekje in het centrum van Kuala Lumpur.

Dining In The Dark KL (locatie/reserveer)

Nog zo’n populair concept, Dining In The Dark. In Kuala Lumpur heb je een vestiging in Changkat Bukit Bintang, de populaire uitgaanswijk in Kuala Lumpur. Je eet in het donker, met een oogmasker op om het nog donkerder te maken. Bediening wordt uitgevoerd door blinde personen die er speciaal voor getraind zijn. Het eten is er heerlijk en ook dit is weer een leuke attractie op zich. Verder is het vanwege de locatie de ideale plek om nadien nog ergens een lekker drankje te doen.

Vin’s Restaurant and Bar (locatie/reserveer)

In de buitenwijk TTDI vind je het geweldige Italiaanse restaurant Vin’s. Denk aan een mooie moderne fusion tussen Italiaans met Maleisische invloeden, hun slogan is dan ook toepasselijk ‘Inspired by Italy, perfected in Malaysia’. Erg passend, want het zijn werkelijk unieke gerechten. Het prijsniveau is zeer schappelijk en hoewel het restaurant een aardig stuk van het centrum van Kuala Lumpur ligt, kun je er vrij gemakkelijk naartoe met een Grab. Ze hebben er een speciaal lunchmenu, waardoor een bezoek aan het restaurant (overdag) prima te combineren valt met een activiteit buiten de stad.

Makan Kitchen (locatie/reserveer)

Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton

Je denkt bij lekker uit eten gaan waarschijnlijk niet direct aan een buffetmaaltijd. Makan Kitchen is het restaurant van DoubleTree by Hilton, op de rand van KLCC in het centrum van Kuala Lumpur. Tijdens het avondbuffet staan de drie keukens van Maleisië; Maleis, Chinees-Maleisisch en Indiaas centraal. Elke keuken heeft een eigen ruimte binnen het enorme buffetrestaurant. Niet-gasten van het hotel kunnen er voor een vaste prijs all-you-can-eat van alle gerechten genieten. Wij vonden het eten er geweldig, maar waren er dan ook op het perfecte moment. Je kunt er het beste in het weekend (bv vrijdag of zaterdag) naartoe, dan is het er wellicht wat drukker, maar ook heb je dan veel meer keuze en ligt de doorloop van de gerechten ook veel hoger (dus veel verser eten). De perfecte manier om de allerbeste gerechten van de ‘Maleisische keuken’ te proberen. Lees meer over het luxe DoubleTree by Hilton in Kuala Lumpur.

Canopy Rooftop Bar and Lounge (locatie/reserveer)

Canopy Lounge is een nieuwkomer maar is in korte tijd tot één van de meest populaire rooftop bars van Kuala Lumpur uitgegroeid. Naast heerlijke drankjes heb je er een mooie menukaart met diverse lekkere gerechten. Van simpele hapjes tot een compleet en uitgebreid diner, alles is mogelijk. Het is vooral een lounge, met een relaxt sfeertje en een schitterend zicht over de stad. De perfecte plek voor een mooi avondje uit.

Limapulo: Baba Can Cook (locatie/reserveer)

Limapulo: Baba Can Cook

Limapulo: Baba Can Cook is een aanrader voor de wat meer prijsbewuste eters. Hier loop je niet weg met een rekening van enkele honderden ringgits, want het is een uitdaging om met zijn tweetjes RM100 te halen. Heerlijke (typische Nonya) gerechten en lekkere sate. Geweldige toetjes en alles met een prettig casual sfeertje in een schitterend decor. Wij komen er al jaren met groot plezier. Het ligt vrij centraal en op loopafstand van monorail station Medan Tuanku. Geen zin om te lopen? Neem er dan makkelijk een Grab naartoe.

1 reactie op Beste restaurants in Kuala Lumpur

  1. Ilya
    donderdag, 26 november 2020 om 11:15 (3 jaar geleden)

    Gebruiken wij de restaurantlijst van Tripadvisor? Jazeker. Wel moet je een beetje door de reviews lezen om een goed beeld te krijgen van het restaurant. Ook gebruiken we regelmatig Google Maps, waar je ook vaak zinvolle reviews kunt lezen.

    Natuurlijk zegt het niet alles en zijn veel ervaringen van mensen puur persoonlijk, toch is het een handige richtlijn en de hoogst scorende restaurants binnen Kuala Lumpur zijn allemaal echt wel zeer goed.

    Net als in Nederland eten we in Maleisië alleen bij speciale gelegenheden in de hele luxe plekjes. Bijvoorbeeld als afsluiting van de reis of om iets tussendoor te vieren. Op ‘gewone dagen’ eten we lekker in foodcourts, bij eettentjes langs de straat of in de gewone lokale restaurants waarvan je er – vooral in de buitenwijken – zo enorm veel van hebt. Deze eetplekken zijn overigens ook uitvoerig beschreven op Veelzijdig Maleisie.

    Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *