Rafting in Maleisie

Rafting is erg populair in Maleisie. Het is niet alleen een populaire bezigheid onder toeristen ; ook bedrijven ondernemen regelmatig rafting trips als onderdeel van hun teambuilding programma’s. Raften kan worden gedaan op het schiereiland Maleisië en Borneo.

raften-in-maleisie-1

raften-in-maleisie-2

Hieronder volgt een overzicht met rivieren in Maleisie waar je prima kunt raften.

 • Jeram Besu – Grade I-III – Pahang
 • Telom River – Grade V – Pahang
 • Kuala Perahu – Pahang
 • Lipis River – Pahang
 • Anak Jelai River – Grade I-II – Pahang
 • Tembeling River – Grade I-II – Pahang
 • Sedim River – Grade III-IV – Kedah
 • Sungai Selangor – Grade I-III – Selangor
 • Kiulu River – Grade II – Sabah
 • Padas River – Grade III-IV – Sabah
 • Sungai Itek (Kampar River) – Grade I-III – Perak
 • Sungkai River – Grade I-II – Perak
 • Singoh River – Grade V – Perak
 • Endau River – Johor
 • Nenggiri River – Grade I-III Kelantan
 • Kuala Kubu Bahru, Selangor

Beschrijving van de meest populaire rivieren in Maleisie om te raften

Kampar rivier – Gopeng, Perak

Kom dichterbij en wordt één met de natuur, ervaar een exotisch en geheimzinnig regenwoud waar de snelste vlinders langs de rivieroever zwermen. Het heldere water van de Kampar rivier (één tot twee graden) is geschikt voor beginners die voor de eerste keer waterraften willen uitproberen. Kampar rivier is een ideale rivier om te raften vooral voor gezinnen met kinderen, groepen vrienden en en grote gezelschappen. Probeer je vaardigheden uit en krijg een adrenalinestoot terwijl je door de 14 snelle en koele wateren van Kampar rivier snelt, slechts twee uur van Pangkor Island en de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Over de rivier ervaar je de spanning van het overwinnen van spannende stroomversnellingen en het drijven langs het heldere water van de rivier omringd door een weelderig regenwoud. Je gaat via de aanhoudende versnellingen de rivier af en passeert onderweg enkele oude tinmijnen. Heb veel plezier tijdens het raften en doe wat body-raften of maak een rondje met je raft met je haar in het water…of doe mee met de traditionele manier van een watergevecht met je mede-rafters!

Locatie Kampar rivier

Slim rivier, Perak

White water raftactiviteiten op de Slim Rivier in de regio van Ulu Slim zijn fantastisch. De reistijd over de weg van Kuala Lumpur is ongeveer 70 tot 90 minuten. De raftafstand op Slim rivier is ongeveer 6 kilometer met stroomversnellingen die variëren van graad één tot drie. De versnellingen op Slim Rivier gaan trapsgewijs en eindigen meestal in een ondiepe poel. De rivier is rotsachtig met verschillende nauwe kanalen en enge bochten. Met een helling van ongeveer 1:6 is de waterstroom circa 1,5 meter per seconde bij een gemiddeld waterniveau en wordt volgens Maleisische normen als koud beschouwd. Het water kan helder zijn maar als het regent modderig worden.

De flora aan de rivieroever is eersteklas met varens, orchideeën, mossen en nog veel meer aangezien we in het Ulu Slim bosreservaat zijn. Als we Kampung Bersdih naderen voor het einde van het raftavontuur zullen de deelnemers kinderen van Orang Asli tegenkomen die in de rivier spelen. Deze orang asli zijn van de Temiar en de Semai stammen.

Locatie Slim rivier

Selangor rivier, Kuala Kubu Bharu

White water raften op de Selangor Rivier in Kuala Bharu is gegarandeerd een onvergetelijke vakantieherinnering. Reistijd van Kuala Lumpur over de weg is ongeveer één uur. Stroomversnellingen variëren van graad twee tot vier. Het is een mooie rivier met koel, helder water. Water raften op Sungai Selangor duurt circa drie tot vier uur afhankelijk van het waterniveau en de grootte van de groep. Het is een perfect weekend-uitje voor vrienden, voor gezelschappen of gezinnen.

Deelnemers zullen genieten van white water raften en de verkwikkende omgeving rondom de rivier. De trip is inclusief raftuitrusting, ervaren riviergids, EHBO kit, snacks en buffet lunch. Als je je vakantie houdt in Maleisië is dit een geweldig en avontuurlijk uitstapje dat je niet mag missen.

Locatie Selangor rivier

Singoh rivier – Gerik, Perak

White water raften op de Sungai Singoh rivier in de staat Perak is een erg uitdagende ervaring. Het is vijf uur rijden van Kuala Lumpur naar de rivier. Singoh Rivier ligt bij Tasik Temengor; één van de door mensen gemaakte meren met een watergebied van 15.200 hectare. De raft trip gaat over een afstand van circa 13 km, er zijn verschillende stroomversnellingen van graad drie tot zes en twee watervallen (niet raftbaar). Het bos langs de rivier is fantastisch met vele kleine heldere stroompjes die in de hoofdrivier stromen. Er is een kleine gemeenschap van Orang Asli (Jahai en Temiar) aan het lagere eind van de rivier.

Locatie Singoh rivier

Padas rivier

Een van de meest populaire en spectaculaire rivieren om op te raften is de Padas rivier (moeilijkheidsgraad III tot en met IV). Het eerste deel bestaat uit een traject van ongeveer 9 kilometer met zeven spannende, soms moeilijke stroomversnellingen. Na dit eerste deel zullen de deelnemers genieten van een lekkere lunch, waarna het 2e deel van de raftingtrip begint. De totale afstand zal bijna 30km bedragen. De prijzen liggen rond RM235 per persoon en bevat onder andere de transfers, de uitrusting, een Engels sprekende gids, een uitgebreide BBQ lunch, verzekering en een certificaat na afloop.

Om bij Padas te komen reis je eerst per minibus naar het dorp Beaufort, hier vandaan neem je de trein naar de rivier. Je wordt vooraf bij je hotel in Kota Kinabalu opgehaald dit eerste deel van de reis duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna volgt een treinreis van 1,5 uur van Beaufort naar Tenom; dit is al een avontuur op zich.

Locatie Padas rivier

Kiulu rivier

Ten noorden van Kota Kinabalu ligt de Kiulu rivier. Hoewel deze rivier niet zo spectaculair is als Padas is het ook een erg leuke rivier om op te raften. Omdat de moeilijkheidgraad lager is vergeleken Padas, is Kiulu een prima rivier om met jonge kinderen te bezoeken. Kiulu is beoordeeld als een klasse I-II (moeilijkheidsgraad) rivier. Tijdens de rafting trip leg je een afstand van ongeveer 15km af. De totale reis duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur in totaal. Na de tocht kun je genieten van een heerlijke lunch, voordat de reis terug naar Kota Kinabalu begint. De reis (inclusief lunch BBQ, transfers, verzekering en de uitrusting) kost +/- RM170 per persoon. Als je een reservering gemaakt word je vooraf opgehaald bij je hotel in Kota Kinabalu. De reis naar Kiulu, in de Tamparuli regio, duurt tussen de 1,5 en 2 uur met een minivan.

Locatie Kiulu rivier

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *