IMBI Plaza

IMBI Plaza, te vinden langs Jalan Imbi in het centrum van Kuala Lumpur. Een oude en lelijke mall die bestaat uit veel kleine gangetjes met kleine winkeltjes, volledig gericht op computerartikelen; een echte IT mall dus. IMBI Plaza was ruim 15 jaar de grootste computermall in Maleisie. Je vindt er niet zoveel nieuwe artikelen als bij Plaza Low Yat of Berjaya Times Square IT Centre, maar toch heb je er een redelijk aanbod van vooral computerspullen. Onderin het complex heb je een moderne (maar erg krappe) computerwinkel genaamd Jaya Hypermarket. Waar we een bezoek aan het oude winkelcentrum in het verleden nog aanbevolen, is ons advies nu om de mall over te slaan. Het is te verouderd, en er hangt geen gezellig sfeertje. Verder moet je goed kunnen afdingen, als je er wat wilt kopen. In plaats daarvan kun je beter naar Plaza Low Yat gaan.

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-1

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-2

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-3

Niet iedereen weet het verscholen winkelcentrum te vinden. Je komt er door vanaf winkelcentrum Berjaya Time Square de hoofdweg over te steken via de loopbrug, IMBI Plaza ligt bij het eerste smalle straatje links, aan Jalan Bulan 1. De hoofdingang ligt direct schuin tegenover Berjaya Time Square, aan Jalan IMBI. Vanaf Lot10 loop je langs BB Plaza, vervolgens het straatje in linksaf langs het Capitol Hotel. Daarna rechtdoor de het smalle straatje door (langs de Sushi King), na 75 meter sta je voor de ingang. Via de achteruitgang van Sungei Wang (bij de Giant Supermarkt) kom je direct bij de achteringang van IMBI Plaza terecht.

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-4

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-5

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-6

Je vindt er veel (illegale) software, cd’s, dvd’s, BluRay’s en computerartikelen. Moederborden, geheugen, kasten, lege dvd’ en meer. Er hangt een uitgestorven sfeertje. Er wordt dan wel altijd druk onderhandeld over de prijs. Software en mp3 cd’s zouden wij er nooit kopen. Allereerst loop je verhoogd risico bij terugkomst in Nederland, daarnaast kun je dit soort producten tegenwoordig net zo gemakkelijk zelf downloaden via internet.

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-7

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-8

Wat ons ook opviel is dat er vooral goedkope, maar verouderde artikelen worden verkocht. Het verbaasde ons dan ook dat men niet mee lijkt te lopen met de tijd. In Nederland verkocht men bijvoorbeeld allang de 32GB SD kaart (voor de camera), terwijl daar 8gb het hoogste aantal GB’s was. Je kunt de nieuwste artikelen overigens wel altijd bestellen bij de winkeltjes, je kunt het dan meestal binnen een week afhalen. De beste prijs krijg je alleen wanneer je goed kunt onderhandelen. Zie je er teveel uit als een toerist dan heb je dit al tegen je, want de verkopers weten dat je genoeg geld zult hebben. Houd er verder rekening mee dat de prijzen van computeronderdelen in Nederland (via de webshops) niet altijd duurder zijn dan in Maleisie.

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-9

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-10

De artikelen van IMBI Plaza zijn wat ons betreft prima voor een goedkoop basissysteem, minder voor het nieuwste type geheugen dat je nu net zoekt. Houd overigens rekening met de openingstijden van de shopping mall. In tegenstelling tot de overige winkelcentra in de omgeving (sluitingstijd 22.00), sluit IMBI al om 19.00 in de avond.

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-11

imbi-plaza-winkelcentrum-kuala-lumpur-12

Kaart

1Pingbacks & trackbacks op IMBI Plaza

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *