Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Van Kuala Lumpur naar Penang met de trein

De trein is een makkelijke en goedkope manier om tussen Kuala Lumpur en Penang te reizen. De trein vanaf Kuala Lumpur vertrekt meerdere keren per dag en komt aan in Butterworth; de stad op het vasteland die direct tegenover het eiland Penang ligt. Van alle beschikbare manieren om tussen Kuala Lumpur en Penang te reizen is de trein de meest tijdrovende en daardoor de minst interessante oplossing. Het uitzicht tijdens de reis is niet spectaculair; en verder stop je bij een enorme hoeveelheid stations (terwijl je de trein niet uitkunt). Als je de nachttrein neemt, kun je ook niet veel meer doen dan slapen (wat budget-bewuste reizigers wel een overnachting scheelt). Op zich zou de trein een manier kunnen zijn om goedkoop te reizen; en om een overnachting te kunnen besparen (dit werkt ook prima bij de nachttrein tussen Kuala Lumpur en Singapore). In het geval van de nachttrein kom je zeer vroeg in de morgen aan in Penang of Kuala Lumpur, wat de trip minder aantrekkelijk maakt.

In Kuala Lumpur kun je bij KL Sentral een treinkaartje kopen. Dit kan echter ook via internet. De tickets koop je op KL Sentral op de 1e verdieping bij KTM Antarabandar Intercity Kaunter; de speciale balie voor intercity treintickets. De trein naar Penang vertrekt vanaf KL Sentral. Elke taxi weet het treinstation te vinden. Daarnaast kun je er ook met de metro naartoe. Actuele vertrektijden kun je op de website van de Maleisische spoorwegen (KTMB) achterhalen.

Balie voor intercity treintickets 1 KL Sentral

De treinreis tussen Kuala Lumpur en Penang neemt grofweg 9 uur in beslag. Vanaf Penang moet je eerst naar Butterworth reizen, van hieruit vertrekt de trein naar Kuala Lumpur. De prijzen van de treinkaarten variëren van RM17 voor een laagste klasse zitplaats (derde klasse) tot RM85 voor een first class sleeper (slaapcabine). Zorg er altijd voor dat je ruim op tijd op het station aanwezig bent (minimaal een uur vooraf). Als je vroeg in de ochtend bij het treinstation van Butterworth aankomt, kun je meteen een taxi of bus naar Georgetown in Penang nemen. Je kunt ook naar de Pangkalan Sultan Abdul Halim Ferry Terminal (200 meter) lopen, waar de ferry naar Georgetown vandaan vertrekt. Het voordeel van de ferry is dat je meteen in het centrum van Georgetown bent; op zo'n 10 minuten lopen van populaire wijken als Chinatown (met o.a. Chulia Street). Het nadeel is dat de ferry 's ochtends pas om 6.00 gaat, terwijl je al eerder in Butterworth aankomt.

Treinreis tussen Kuala Lumpur en Penang 1 Treinreis tussen Kuala Lumpur en Penang 2
Vertreklocatie Vertrektijd Aankomstlocatie Aankomsttijd
Kuala Lumpur 22.00 Butterworth 4.58
Kuala Lumpur 8.05 Butterworth 14.57
Kuala Lumpur 16.05 Butterworth 22.02
Butterworth 22.35 Kuala Lumpur 6.30
Butterworth 7.57 Kuala Lumpur 14.00
Butterworth 15.27 Kuala Lumpur 22.05

Deze vertrek- en aankomsttijden zijn momentopnames. Bekijk de KTMB website voor actuele reistijden.

 

 • Meer informatie over reizen per trein op Seat61.
 • Meer informatie over KTMB, de nationale spoorwegen van Maleisie.

Kaart met de route van Kuala Lumpur naar Penang

Bekijk hier de kaart van de treinreis in een volledig scherm.

 

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Penang