Reisaanbod
 • Cameron Highlands

  Cameron Highlands

  Cameron Highlands is een schitterend mooi hoogland. Vanwege de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Geniet van wandelingen, typisch Engelse scones en prachtige uitzichten over theeplantages.

  Lees meer

 • Perhentian

  Perhentian

  Perhentian bestaat uit een groot en een kleiner eiland. Beide bountyeilanden bieden een fantastische duik- en snorkelfaciliteiten. Er heerst een relaxte sfeer en er zijn leuke resorts, gezellige restaurants en diverse duikscholen.

  Lees meer

 • Langkawi

  Langkawi

  Langkawi is een populaire bestemming en heeft diverse bezienswaardigheden, prachtige jungles en mooie stranden. Er is accommodatie voor elk type reiziger; variërend van basic guesthouses tot luxe 5-sterren resorts.

  Lees meer

 • Taman Negara

  Taman Negara

  Taman Negara is een van 's werelds oudste primaire regenwouden en is een populaire bestemming voor ecotoerisme. Het nationale park is gemakkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur en biedt een perfecte jungle-experience.

  Lees meer

 • Lake Kenyir

  Lake Kenyir

  Lake Kenyir is een schitterend merenstelsel dat nog nauwelijks door toeristen ontdekt is. Je hebt er honderden kleine eilanden, prachtige watervallen en mysterieuze grotten. Vanaf een bootje kun je wilde dieren en vogelsoorten spotten.

  Lees meer

Van Kuala Lumpur naar Penang met een huurauto

Het traject tussen Kuala Lumpur en Penang is prima met de huurauto af te leggen. De snelwegen zijn perfect onderhouden en verkeren in prima staat. Niet vreemd, want er wordt tol geheven, waardoor veel locals er niet zo snel gebruik van zullen maken. Toen de North-South Expressway net geopend was reden er nauwelijks auto's, nu is het aanzienlijk drukker, maar nog steeds rustig vergeleken het verkeer op snelwegen in Nederland.

Het te betalen bedrag aan tol is gebaseerd op het aantal gereden kilometers. Bij een tolpoort dien je altijd de borden met 'Tunai Sahaja' te volgen; hier kun je met contanten betalen. In Kuala Lumpur en op Penang heb je meerdere, internationaal bekende autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren. De meest bekende auto verhuurbedrijven zijn Hawk Malaysia, Iprac en Avis. Op de website Rentalcars.com kun je makkelijk prijzen van de verschillende verhuurders vergelijken en vervolgens meteen boeken.

Hawk kantoor centrum KL

Onderweg heb je diverse parkeerplaatsen, vaak met een aantal restaurantjes en winkeltjes en natuurlijk toiletten. Ook heb je bij de parkeerplaatsen bijna altijd benzinepompen. Ook bij de meeste afslagen heb je wel ergens in de buurt een benzinepomp.

Benzinepomp langs snelweg

Aangezien het merk Proton in Maleisie zelf is ontwikkeld en gebouwd, is de kans groot dat je een auto van dit merk zult huren. Andere populaire auto's die je kunt huren zijn Toyota's en Honda's. Huurauto's heb je in verschillende soorten en maten, maar op de wegen tussen Kuala Lumpur en Penang kun je al goed uit de voeten met een klein instapmodel. Een grote 4x4 is dus niet noodzakelijk op dit traject (ook niet wanneer je onderweg de Cameron Highlands bezoekt). Wel moet je nagaan of je genoeg ruimte in de kofferbak hebt voor je reisbagage. De goedkope Perodua's hebben niet veel ruimte achterin. Reis je met 2 grote koffers, dan kun je het beste voor een 5-deurs sedan gaan.

Proton huurauto

TipEen populair reisplan voor een selfdrive door het schiereiland Maleisie start in Penang en gaat via Cameron Highlands, of via Royal Belum State Park naar Kota Bharu waar de auto eventueel weer ingeleverd kan worden voorafgaand aan een bezoek aan de bountyeilanden Perhentian of Redang.

Vanaf de ringweg rond Kuala Lumpur wordt al aangegeven hoe je naar Penang kunt rijden. Een degelijke kaart is echter altijd prettig bij dit soort tochten. Een alternatief is een GPS, zo'n apparaat kun je ook bij het verhuurbedrijf huren. Vanaf Kuala Lumpur rijd je eerst in de richting van Ipoh. Volg, wanneer je Ipoh nadert, de borden richting Penang/Butterworth. De Penang Bridge, een van de langste bruggen van Zuidoost-Azië, verbindt het eiland Penang met het vasteland van Maleisie. Ook hier wordt tol geheven, dat varieert per type voertuig.

Tolpoort

Wij hebben zelf veel ervaring met Rentalcars.com (afgelopen 3 keer gebruik van gemaakt) en met Hawk Malaysia (we hebben meer dan 10 keer een auto bij ze gehuurd). Het mooie van Rentalcars is dat ze goede afspraken maken met de verschillende verhuurders; vaak zijn prijzen aanzienlijk lager dan wanneer je rechtstreeks bij de autoverhuurder boekt. Het voordeel van Hawk is dat ze kantoren door heel Maleisie hebben en flexibel zijn m.b.t. het afleveren op een afwijkende locatie. In het geval van het traject Kuala Lumpur - Penang haal je de auto op in het centrum van Kuala Lumpur langs Jalan Pinang (op loopafstand vanaf Suria KLCC). Je kunt de auto weer inleveren op Penang; in Georgetown, bij de luchthaven of in Batu Ferringhi.

Hieronder kun je makkelijk de goedkoopste prijs van een huurauto in Maleisie vinden:

Diverse autoverhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om de auto bij de aankomstlocatie in Penang in te leveren. We raden aan de huurauto nog een paar dagen aan te houden op het eiland Penang, aangezien je zo makkelijk het hele eiland per auto kunt verkennen. Houd er overigens rekening mee dat men in Maleisie aan de linkerkant van de weg rijdt.

TipHet is zonde om een auto te huren als je van plan bent een eiland voor meerdere dagen te bezoeken, terwijl het niet mogelijk is om de huurauto mee te nemen. Je betaalt ook voor de dagen dat de huurauto op een parkeerplaats op je staat te wachten.

Kaart met de route van Kuala Lumpur naar Penang

Bekijk hier de kaart inclusief routebeschrijving in een volledig scherm.

 

Een schitterende vakantie naar Maleisië boek je o.a. bij 333travel, ANWB Reizen, De Jong Intra, Djoser, KidsReizen, Koning Aap, PANGEA Travel of Van Verre. Organiseer makkelijk zelf je reis naar Maleisië. Vliegtickets regel je via KLM of met hulp van de vliegticket vergelijker Momondo. Reserveer je huurauto bij Rentalcars of CarRentalNet. Hotelovernachtingen boek je bij Booking.com of Agoda.nl. Binnenlandse vluchten boek je bij AirAsia of Firefly Airlines. Losse tours en tickets regel je via Klook of GetYourGuide en je trein- en bustickets via 12go.asia of Easybook. Stel al je reisgerelateerde vragen op onze Facebook groep 'Vrienden van Maleisië' of bekijk hier het complete reisaanbod naar Maleisië.

Alle pagina's over Penang