Tandarts in Kuala Lumpur

Tijdens mijn verblijf in Maleisie raakte ik eens een stukje van een gevulde kies kwijt. Omdat je in de tropen eigenlijk geen onnodig risico moet nemen rond je gebit is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Een bezoek aan de tandarts in het buitenland is misschien niet zo voor de hand liggend, maar met het warme klimaat kan een gaatje of een verloren (deel van een) vulling voor veel problemen zorgen.

tandarts-maleisie-1

Beter is het dan om direct naar de tandarts te gaan. In de stad Kuala Lumpur heb je veel tandartsenpraktijken. De beste en meest moderne vind je op locaties waar vooral expats wonen of werken. In het centrum heb je binnen Bukit Bintang wel een paar praktijken, maar dit zijn meestal lokale praktijken.

Bij een tandartsenprakijk in Maleisie denk je misschien aan een rommelige ruimte waar in de hitte je tand getrokken wordt. Integendeel; het zijn vaak schitterend ingerichte praktijken met de meest moderne apparatuur. Let wel, dit geldt voor de grote steden in Maleisie. In het binnenland zal het allemaal minder modern zijn (wat dat betreft raden we aan om in elk geval in Kuala Lumpur de tandarts te bezoeken als het geen grote spoed heeft).

tandarts-maleisie-2

In Midvalley Mall heb je een tandartsenpraktijk genaamd Pristine Dental Clinic. Midvalley is een mooie shopping mall, dus je kunt een bezoek aan de tandarts mooi combineren met een bezoek aan deze grote mall (een van de meest populaire malls onder de locals in KL). Pristine is een prima praktijk. Ik was RM75 kwijt voor het opnieuw vullen van de kies. Ik vroeg direct nog even naar wat andere prijzen. Een standaard checkup inclusief ‘vlekken verwijderen’ (stain removal) kost RM95. Een gaatje vullen dus RM75. Een complete kroon kost tussen RM750 en RM900. Een brug kost een drievoud hiervan (dus tussen RM2150 en RM2700). Een implantaat (heel duur in Nederland) is ook duur in Maleisie, namelijk RM7000. Ik heb een prima ervaring met Pristine Dental Clinic. Mocht je ooit eens iets hebben, ga dan in elk geval meteen naar de tandarts.

Bekijk een volledig overzicht met tandartsen in heel Maleisie op de website van Dental Departures. Hier vind je tevens tientallen beoordelingen per praktijk; handig als je wilt weten welke praktijk het beste is.

Ben je op zoek naar een privé kliniek of een ziekenhuis in Maleisie? Bekijk dan dit overzicht met alle zorginstellingen in Maleisie.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *