Losse trips en tours door Maleisie

Er zijn diverse prachtige tours die je in Maleisie zelf kunt boeken. Dit kan bij diverse boekingskantoortjes in Maleisie doen. Je kunt dit echter ook vooraf op het internet doen. In Nederland kun je vaak tours via reisorganisaties boeken; een populaire reisorganisaties met losse trips is Riksja Maleisië. Het voordeel van vooraf boeken is dat je de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is. Verder kun je bij de meeste reisorganisaties makkelijk op basis van je eigen wensen een mooie (rond)reis samenstellen. Bij Riksja Maleisië doe je dit door hun Maleisië-bouwstenen aan elkaar te koppelen. Zij regelen verder de rest.

Sommige reizigers willen echter goedkoper uit zijn. Die boeken het liefst helemaal niks vooraf of alleen het noodzakelijke. Zij boeken dan alleen een vliegticket, wat hotelovernachtingen en regelen de rest ter plekke. Dit is niet altijd makkelijk. De standaard tours boek je makkelijk bij de lokale bureautjes, maar wil je meer of net wat anders, dan is het vaak minder makkelijk ter plekke te regelen.

Dan komt toch weer de keuze om bepaalde onderdelen vooraf te boeken langs. We krijgen regelmatig vragen van reizigers rond de vele unieke tours die je kunt doen in het land. Daarbij vraagt men altijd waar je het beste in het land zelf kunt boeken. Hoewel er genoeg goede boekingskantoren in Maleisie zijn, willen veel reizigers toch vaak sommige reisonderdelen het liefst toch vooraf vastleggen. Naast de eerder genoemde Nederlandse reisorganisaties is er nog een alternatief, Viator.com, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Viator.com

Viator is één van de grootste en meest populaire boekingswebsites ter wereld en werkt samen met Lonely Planet Publications. Je vindt hier prachtige losse tours voor zeer scherpe prijzen. Hoewel het misschien nog steeds goedkoper is om de trips in Maleisie zelf te organiseren, weet je vaak niet altijd of je een goede deal gesloten hebt bij een lokaal kantoortje. Viator biedt in totaal ruim 80 tours in Maleisie, waaronder ook diverse unieke tours.

Het totale aanbod aan tours valt uiteen in vier rubrieken; Kuala Lumpur, Langkawi, Penang en Borneo. Je kunt op de website reserveren en direct betalen met creditcard. Ze werken overigens met een laagste prijs garantie, waar je zelfs op je vakantiebestemming nog aanspraak op kunt maken (maar ik verwacht niet dat dit werk obv de vergelijking met lokale reisbureautjes). Nadat de bestelling is afgerond ontvang je een e-mail met daarin de link naar de voucher(s). Deze vouchers breng je mee naar de betreffende tour.

Duidelijk mag zijn dat je deze tours dus ook gewoon ter plekke kunt regelen. Je kunt ook altijd met eigen vervoer (bus, taxi of huurauto) de bezienswaardigheden bezoeken. Vooraf boeken via Viator (of andere online reisbureas scheelt echter wel geregel ter plekke).

tips-losse-tours-maleisie

Meest populaire tours in Maleisie

Tours die wij zelf ter plekke zouden regelen

Hieronder volgt een korte opsomming met tours die we niet vooraf (online) zouden boeken omdat je het gemakkelijk zelf ter plekke kunt regelen, of omdat er betere alternatieven zijn.

  • Penang Butterfly Farm en Botanical Gardens
  • Pulau Payar dagtrip indien je ook al naar een eiland aan de oostzijde van het schiereiland (Perhentian, Redang of Tioman) gaat.
  • Penang Trishaw tour
  • Langkawi Cable Car
  • Penang Hill en Kek Lok Si tempel
  • Tropical Fruit Farm tour op Penang (beter lekker een brommer huren en er zelf naartoe rijden)

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *