Bril op sterkte kopen in Maleisie

Afgelopen zomer besloot ik een nieuwe bril te kopen. Eerst had ik bedacht om een zonnebril (op sterkte) te kopen, maar achteraf vloog ik richting Nederland met een nieuwe zonnebril én een nieuwe reguliere bril.

bril-kopen-in-maleisie-1

We hebben uiteindelijk ervaring opgedaan met twee brillenwinkels binnen dezelfde shopping mall; Pavilion KL. Beide brillenwinkels zijn onderdeel van twee grote en bekende ketens; Insight en Better Vision. Better Vision vind je op de derde etage aan de rechterzijde (vanaf de vooringang gezien). Insight vind je op de begane grond, schuin ‘onder’ de hoofdingang. Direct bij de ingang vind je een informatiebord en een informatiebalie. Bij twijfel vraag je het even daar na.

bril-kopen-in-maleisie-2

Better Vision was de eerste winkel waar we naar binnen liepen. Een aardige medewerker kwam ons direct melden dat er sprake zou zijn van een forse korting, een goede prikkel :). Ik besloot zelf een RayBan zonnebril met glazen op sterkte te kopen (prescription glasses). Ik kon niet uit alle beschikbare modellen kiezen, maar alleen uit modellen waar afwijkende glazen in pasten. Gelukkig bleef er voldoende keuze over. Hoewel de bril normaal gesproken al na 2 (!) werkdag gereed zou zijn, duurde het dit keer wat langer omdat Aidil Fitri (suikerfeest) precies die dag zou plaatsvinden. Na 3 werkdagen kon ik mijn bril alsnog afhalen. Ik betaalde er uiteindelijk RM620 voor (omgerekend zo’n €135,-: maar wel inclusief glazen op sterkte). De losse bril kostte overigens (maar) RM350.

bril-kopen-in-maleisie-3

Geheel toevallig liepen we de dag erop wederom even door Pavilion (om even langs de eerdere brillenshop te gaan om te vragen wanneer de bril gereed zou zijn) toen we een tweede brillenwinkel tegenkwamen: Insight. Hier had men een groot aanbod met Tag Heuer brillen; en precies de bril die ik een paar jaar terug al eens had gepast. Dit keer kon ik het niet laten en ook die bril bestelde ik. Hier duurde het ook 2 dagen. Deze Tag Heuer bevatte de meest uitgebreide glazen (van Tag Heuer zelf blijkbaar); titanium, uv-bescherming, transition en anti-spiegeling. Ik betaalde voor deze bril RM2200, dat omgerekend neerkomt op ongeveer €450,-. Nu lijkt (is?) dit een hoop geld, maar in Nederland betaal je voor zo’n bril een veelvoud.

bril-kopen-in-maleisie-4

bril-kopen-in-maleisie-5

Ik heb uiteindelijk twee zeer goede aankopen gedaan bij Better Vision en bij Insight. In beide gevallen kon er goed over een aangepaste eindprijs gepraat worden. De oogtesten waren van zeer goede kwaliteit (bij beiden laten uitvoeren), de verdere service was ook erg goed. Ik werd door beide winkels netjes gebeld wanneer ik de bril kon afhalen. De brillen werden netjes in een bijhorende brillenkoker geleverd.

bril-kopen-in-maleisie-6

bril-kopen-in-maleisie-7

Ik had nog geen ervaring met het kopen van een bril in Maleisie, maar uiteindelijk is het ons (mijn vriendin kocht daar ook twee mooie brillen) erg goed bevallen. Het assortiment is veel groter dan in Nederland, en verder zijn de prijzen ook erg voordelig vergeleken met de Nederlandse prijzen. Hieronder volgen nog een paar tips bij het kopen van een bril (op sterkte) in Maleisie:

» Bij meerdere brillen krijg je forse korting
» Houd rekening met levertijd (van minimaal 1 dag tot maximaal 5 dagen)
» Zorg dat je nog even in Maleisie blijft, zodat je eventueel nog terugkan mocht er toch iets niet goed zijn
» Ga naar een betrouwbare opticien (en vraag eerst om de uitgebreide test)
» Laat de hotelnaam en je kamernummer achter, zodat men contact met je kan opnemen wanneer de bril gereed is
» Laat de medewerker bellen met de fabriek om bevestigd te krijgen dat de bril binnen x dagen kan worden afgehaald
» Ga vooraf na of er coupons beschikbaar zijn voor extra korting op het montuur (vaak in brochures te vinden)

bril-kopen-in-maleisie-8

bril-kopen-in-maleisie-9

3 reacties op Bril op sterkte kopen in Maleisie

 1. Ante
  dinsdag, 9 december 2014 om 20:28 (5 jaar geleden)

  Leuk stukje. Je denkt dat je goedkoop uit bent maar het kan echt anders. Koop dezelfde bril in Shanghai en je betaald 40 euro. Echt het zijn dan goede brillen met geslepen glazen.

  Beantwoorden
 2. Nick
  woensdag, 28 februari 2018 om 12:16 (2 jaar geleden)

  Dit is een onverwacht artikel. Hoe zit het met het niveau van de opticiens in Maleisië? Is dat goed of zijn het eigenlijk gewone medewerkers van de brillenzaken?

  Beantwoorden
  • Ilya
   woensdag, 28 februari 2018 om 12:27 (2 jaar geleden)

   Afhankelijk van het soort zaak heb je altijd in elk geval 1 opticien die alle oogmetingen doet. De luxe brillenzaken hebben ook een optometrist die kan worden opgeroepen voor aanvullend onderzoek of metingen. Bij Insight Optical is er voor zover ik weet altijd 1 opticien aanwezig. Ik vroeg de opticien die mij meerdere keren hielp hoe het zat met zijn opleiding. Hij had gewoon in Maleisie gestudeerd maar was wel voor de afronding naar Singapore geweest (ken echter de details verder niet van hoe het qua studies etc zit).

   Beantwoorden

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *