Pavilion KL is al jaren ons favoriete plekje

Pavilion KL werd alweer in 2007 geopend. Wij kwamen er in 2008 voor het eerst en toen we in 2009 zelf in Kuala Lumpur kwamen wonen, was het onze vaste plek. We woonden namelijk in een leuke maar kleine condo in Bukit Bintang en het populaire Pavilion KL lag op nog geen 5 minuten lopen vanaf ons appartement. Pavilion is al jaren één van de meest populaire winkelcentra van Kuala Lumpur. Pavilion trekt net als Suria KLCC vooral veel buitenlandse toeristen en een grote hoeveelheid winkels zijn ook op toeristen afgestemd.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Meest populaire winkelcentrum in Bukit Bintang

Pavilion KL heeft het eigenlijk allemaal. Van prachtige winkels met de meest hippe merken, tot enorme warenhuizen waar je vaak voordelig kunt winkelen. Tel daarbij de vele restaurants en andere eetgelegenheden bij op en je kunt makkelijk een halve dag in het enorme complex verblijven, helemaal nu aangrenzend het schitterende Pavilion Elite is geopend (met nog meer luxe winkels). Pavilion grenst aan de belangrijkste straat van Bukit Bintang, met diverse andere malls die allemaal bijna in elkaar overlopen. Zo ligt Starhill tegenover Pavilion, met daarnaast Fahrenheit en iets verderop Lot10. Met de handige ondergrondse tunnel loop je gemakkelijk van Pavilion KL naar Fahrenheit.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Wij kwamen in het verleden vaak naar Pavilion om er rond etenstijd lekker te eten. Van het luxe Kampachi tot het fijne Teppan-Yaki, van westerse plekken als Johnny Rockets tot heerlijke steaks bij Tony Roma’s.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

FoodRepublic

En dan heb je er nog het drukbezochte FoodRepublic, een perfect foodcourt met veilig, vooral lokaal voedsel. Druk met veel toeristen maar ook veel locals, want je kunt er lekker goedkoop eten. Er is superveel keuze, bijna alle Aziatische keukens zijn er vertegenwoordigd. FoodRepublic is een grote cirkel met eettentjes waar je eten bestelt en meteen betaalt. Je wacht er op je maaltijd en zoekt daarna een tafeltje. Vaak is het een kwestie van aanwijzen. In het midden heb je meerdere drankstations met alle soorten frisdrank en ook verse fruitdrankjes (vers voor je neus geperst).

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Rond de lunch is het er vaak superdruk. Nadat je je eten hebt zoek je een vrij tafeltje, soms is het even zoeken maar er is bijna altijd wel plek. Aanraders zijn Ichiban Ramen, Pan Mee, Yong Tou Foo, Ayam Penyet (lekkere soto), Scissor Cut Curry Rice, Melayu Panang, Little Wok, Rama 9 Thai Food en meer. Langs de FoodRepublic heb je meerdere luxere restaurants. Madam Kwan’s is een aanrader met Maleise gerechten, Ichiban Boshi is ons favoriete Japanse restaurant, Tony Roma’s is perfect voor een lekkere biefstuk en bij Ho Min San heb je authentiek eten uit Shanghai. Je hebt overal kinderstoelen en ook meerdere toiletten. De Teppan-Yaki vestiging in de hoek van het foodcourt is al jaren onze favoriet, hier hebben ze werkelijk heerlijke Teppanyaki-gerechten.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Onze favoriete restaurants

Ichiban Boshi is een prettig Japans restaurant met een uitgebreide sushikaart en diverse typisch Japanse gerechten. Wij komen er al sinds de opening in 2008 en genieten er altijd van hun lekkere verse sushi. Er is een lopende band met sushi, maar de bijzondere sushi kun je vanaf de menukaart bestellen. Wij zijn meestal voor zo’n rm80 met het hele gezin klaar, maar je kan het zo duur of goedkoop maken als je wilt.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Teppan-Yaki is een open teppanyaki restaurant. ’s Avonds is het er vaak zeer druk met een wachtrij. Je zit met zijn allen op een rij direct aan de bakplaat. Ze hebben een klein menu met een stuk of 20 verschillende teppanyakigerechten. Het gaat altijd om een set met vlees, vis of kip en daarnaast een kommetje rijst, een kom soep en heerlijk bereide verse groente. Wanneer je besteld hebt maakt de medewerker jouw gerecht, en tegelijk diverse andere gerechten op de bakplaat voor je neus. Vaak krijg je de maaltijd in etappes, soms eerst de groente, soms meteen het vlees. Gerechten kosten meestal zo’n rm20.

Madam Kwan’s is een leuk restaurant om een goede indruk van de Maleise keuken te krijgen. Ze hebben er lekkere gerechten als nasi lemak, rendang en meer. Natuurlijk haal je het lekkerste lokale eten gewoon op straat, maar dit is soms een leuke eerste kennismaking.

Tony Roma’s bezochten we vroeger regelmatig als we zin in westers eten hadden. Hier eet je een biefstuk met aardappelpuree of friet zoals je dat ook vaak in Nederland hebt.

Tokyo Street

Pavilion heeft naast de vele eettentjes en mooie winkels ook nog het bekende Tokyo Street. Helemaal bovenin heb je een Japans deel, vol Japanse restaurants en winkeltjes met Japanse producten (waaronder de leuke Daiso, waar ze werkelijk alles verkopen dat je nodig hebt).

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Bioscoop

De grote bioscoop van Pavilion is ook erg leuk. Hier heb je naast de gewone bioscoop ook een Gold Class bioscoop met luxe stoelen waar je helemaal in wegzakt (ik ben er een keer in slaap gevallen).

Supermarkt

Helemaal onderin Pavilion, op dezelfde verdieping als FoodRepublic heb je Mercato, een enorme (luxe) supermarkt. Ze hebben er verpakte maaltijden, vers brood, heerlijke snacks, sushi en verder alles dat je in een moderne supermarkt verwacht. Handig voor reizigers die geen ontbijt of andere maaltijden via hun hotel hebben geregeld, en voor reizigers die bv een Airbnb boeken en zelf willen koken.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Van Pavilion KL naar KLCC

KLCC ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Pavilion KL. Wil je even leuk naar de Petronas Twin Towers, naar KLCC Aquarium of naar het gezellige en mooie KLCC Park, dan loop je vanaf de restaurantstraat via de overdekte voetgangerstunnel helemaal naar het KLCC Convention Center. Van hier is het nog maar 5 minuten lopen naar Suria KLCC met erboven de Petronas Twin Towers.

Pavilion KL, Kuala Lumpur

Hoe kom je er?

Pavilion KL vormt het hart van de leuke, toeristische wijk Bukit Bintang. In de omgeving heb je tientallen mooie hotels en een groot aantal betaalbare hostels. Het wijkje Changkat (een leuk uitgaansgebied) ligt op 10 minuten lopen, net als de eetstraat Jalan Alor.

Elke taxichauffeur weet de mall te vinden, let er echter wel op dat het vaak erg druk is rond het winkelcentrum en dat je vaak (kort) in de file staat om bij de ingang aan te komen. Ook bij het verlaten van de mall is het vaak erg druk, boek daarom bij voorkeur vooraf een Grab (en accepteer de hogere kosten rond sluitingstijd).

Het winkelcentrum is goed bereikbaar vanaf metrostation Bukit Bintang. Na het nemen van de metro loop je naar boven en dan ben je meteen bij Lot10. Van hier is het nog geen 5 minuten lopen naar Pavilion KL.

Deel je tips

Heb je leuke tips die je met ons en met de andere lezers wilt delen? Ken je toffe plekjes in Maleisië die we tijdens onze volgende trip naar het land zeker moeten bezoeken? Deel je tips en andere weetjes door hieronder een reactie achter te laten.

Ga je binnenkort zelf op vakantie naar Maleisië en heb je vragen m.b.t. accommodatie, vervoer, attracties en andere bezienswaardigheden of heb je input nodig met het opstellen van je reisplan? Stel je vragen hieronder of in onze reiscommunity Vrienden van Maleisië.

Wil je verder makkelijk op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg dan onze Facebook pagina.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *