Pavilion KL is al jaren ons favoriete plekje

Pavilion KL werd alweer in 2007 geopend. Wij kwamen er in 2008 voor het eerst en toen we in 2009 zelf in Kuala Lumpur kwamen wonen, was het onze vaste plek. We woonden namelijk in een leuke maar kleine condo in Bukit Bintang en het populaire Pavilion KL lag op nog geen 5 minuten lopen vanaf ons appartement. Pavilion is al jaren één van de meest populaire winkelcentra van Kuala Lumpur. Pavilion trekt net als Suria KLCC vooral veel buitenlandse toeristen en een grote hoeveelheid winkels zijn ook op toeristen afgestemd.

Pavilion heeft het eigenlijk allemaal. Van prachtige winkels met de meest hippe merken, tot enorme warenhuizen waar je vaak voordelig kunt winkelen. Tel daarbij de vele restaurants en andere eetgelegenheden bij op en je kunt makkelijk een halve dag in het enorme complex verblijven, helemaal nu aangrenzend het schitterende Pavilion Elite is geopend (met nog meer luxe winkels). Pavilion grenst aan de belangrijkste straat van Bukit Bintang, met diverse andere malls die allemaal bijna in elkaar overlopen. Zo ligt Starhill tegenover Pavilion, met daarnaast Fahrenheit en iets verderop Lot10.

Wij kwamen in het verleden vaak naar Pavilion om er rond etenstijd lekker te eten. Van het luxe Kampachi tot het fijne Teppan-Yaki, van westerse plekken als Johnny Rockets tot heerlijke steaks bij Tony Roma’s.

En dan heb je er nog het drukbezochte FoodRepublic, een perfect foodcourt met veilig, vooral lokaal voedsel. Druk met veel toeristen maar ook veel locals, want je kunt er lekker goedkoop eten. Er is superveel keuze, bijna alle Aziatische keukens zijn er vertegenwoordigd. FoodRepublic is een grote cirkel met eettentjes waar je eten bestelt en meteen betaalt. Je wacht er op je maaltijd en zoekt daarna een tafeltje. Vaak is het een kwestie van aanwijzen. In het midden heb je meerdere drankstations met alle soorten frisdrank en ook verse fruitdrankjes (vers voor je neus geperst).

Rond de lunch is het er vaak superdruk. Nadat je je eten hebt zoek je een vrij tafeltje, soms is het even zoeken maar er is bijna altijd wel plek. Aanraders zijn Ichiban Ramen, Pan Mee, Yong Tou Foo, Ayam Penyet (lekkere soto), Scissor Cut Curry Rice, Melayu Panang, Little Wok, Rama 9 Thai Food en meer. Langs de FoodRepublic heb je meerdere luxere restaurants. Madam Kwan’s is een aanrader met Maleise gerechten, Ichiban Boshi is ons favoriete Japanse restaurant, Tony Roma’s is perfect voor een lekkere biefstuk en bij Ho Min San heb je authentiek eten uit Shanghai. Je hebt overal kinderstoelen en ook meerdere toiletten. De Teppan-Yaki vestiging in de hoek van het foodcourt is al jaren onze favoriet, hier hebben ze werkelijk heerlijke Teppanyaki-gerechten.

Ichiban Boshi is een prettig Japans restaurant met een uitgebreide sushikaart en diverse typisch Japanse gerechten. Wij komen er al sinds de opening in 2008 en genieten er altijd van hun lekkere verse sushi. Er is een lopende band met sushi, maar de bijzondere sushi kun je vanaf de menukaart bestellen. Wij zijn meestal voor zo’n rm80 met het hele gezin klaar, maar je kan het zo duur of goedkoop maken als je wilt.

Teppan-Yaki is een open teppanyaki restaurant. ’s Avonds is het er vaak zeer druk met een wachtrij. Je zit met zijn allen op een rij direct aan de bakplaat. Ze hebben een klein menu met een stuk of 20 verschillende teppanyakigerechten. Het gaat altijd om een set met vlees, vis of kip en daarnaast een kommetje rijst, een kom soep en heerlijk bereide verse groente. Wanneer je besteld hebt maakt de medewerker jouw gerecht, en tegelijk diverse andere gerechten op de bakplaat voor je neus. Vaak krijg je de maaltijd in etappes, soms eerst de groente, soms meteen het vlees. Gerechten kosten meestal zo’n rm20.

Madam Kwan’s is een leuk restaurant om een goede indruk van de Maleise keuken te krijgen. Ze hebben er lekkere gerechten als nasi lemak, rendang en meer. Natuurlijk haal je het lekkerste lokale eten gewoon op straat, maar dit is soms een leuke eerste kennismaking.

Tony Roma’s bezochten we vroeger regelmatig als we zin in westers eten hadden. Hier eet je een biefstuk met aardappelpuree of friet zoals je dat ook vaak in Nederland hebt.

Pavilion heeft naast de vele eettentjes en mooie winkels ook nog het bekende Tokyo Street. Helemaal bovenin heb je een Japans deel, vol Japanse restaurants en winkeltjes met Japanse producten (waaronder de leuke Daiso, waar ze werkelijk alles verkopen dat je nodig hebt).

De grote bioscoop van Pavilion is ook erg leuk. Hier heb je naast de gewone bioscoop ook een Gold Class bioscoop met luxe stoelen waar je helemaal in wegzakt (ik ben er een keer in slaap gevallen).

Reageer

Je e-mailadres zal niet gebruikt worden. Verplichte velden worden met een * weergegeven

Voer hieronder je reactie in *